ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: Reakciók Magyarország első próbájáról

Szombaton elkezdődtek a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál próbái. Az első visszatérő versenyző a próbák sorozatának első napján Pápai Joci volt, 2017 után újra eljött az Eurovízióra egy érzelmes dallal, ami az apa-fiú kapcsolatról szól. Ezen a színpadon próbált:

esctoday.com
Joci fekete ruhában jelenik meg, mezítláb van, és egy rövid dekoratív hátsó szoknya szerűség is van rajta. Az ingpóló nyakú szűk pólója szintén fekete, ehhez párosul egy hosszú nyaklánc és a szereléshez illő öv. A színpadi kinézete tökéletes egy modern de mégis tradicionális dalhoz.

https://youtu.be/OZkENZ4PXZw

esckaz.com
Mindannyian emlékszünk Pápai Jocira 2017-ből, aki a tippelések ellenére berobbant a döntőbe és a 8. helyet tudta elhozni az országának. Emiatt elég nagyok vele szemben az elvárások. Mezítláb jött a színpadra egy stílusos fekete szerelésben. A videógrafika fekete, arany elemekkel van díszítve

eurovoxx.net
Joci ülve indítja a produkciót, és bensőséges hangulatban énekel a kamerába. A produkció többi része nagyon bájos, és akik nem beszélnek magyarul, azoknak az apák képei a ledfalon tudják nyomatékosítani a dal lényegét. Összehasonlítva a 2017-es produkciójával: Joci sokkal óvatosabb és egyben sokkal őszintébb. A színpad színe nagyrészt fekete, arany színű csillagok jelennek meg, majd ezeket felváltják a fekete-fehér apa-képek. A produkció egésze varázslatos, arany színű pirotechnikai függöny fejezi be a produkciót. Magyarország legközelebb május 9-én próbál, illetve az éles verseny május 14-én lesz, hetes rajtszámmal.

Pápai Joci mikrofonpróbája, előtte a magyar delegációvezető Bubnó Lőrinc (c) EBU Thomas Hanses

escxtra.com
Pápai Joci szinte már a védjegyének számító fekete szerelésben jön a színpadra, szűk fekete rövid ujjú pólóban, és háromnegyedes nadrágban. A produkció elején egy dobozon ül, ekkor látható, hogy a magyar versenyző mezítláb énekel. Az egész produkció vörös és arany színben fürdőzik. A produkció közepén szép ledgrafika jelenik meg a színpad padlóján: ez egy arany színű ösvény amint Joci elkezd sétálni rajta, és fentről érkezik egy kamera, hogy ezt megmutassa. Az első refréntől kezdve feltételezhetően apák fotóit láthatjuk a ledfalon. A produkció vége felé a gyöngyöző arany grafikai elemek felfelé kezdenek kúszni, ez egy visszafelé mozduló effektet hoz a pirotechnikai aranyesővel együttvéve, amit már megszoktunk az Eurovízión. Minimalista produkció, ami Jocit és a dalát a színpad közepére koncentrálja.

(C) EBU Andres Putting

eurovisionworld.com
Joci mezítláb ül egy fekete dobozon. A kamera a hátával kezd, majd óvatosan megkerüli és szemből mutatja. A színpad sárga-arany színű, az énekes mögött fekete-fehér apa-képek jelennek meg. A dal vége pirotechnikai függönnyel zárul. Emmelie de Forest stílusban.

(c) EBU Andres Putting

oikotimes.com
Egy régi ismerős, Pápai Joci kezdi el a színpadon az első technikai próbáját. A jelenet legfőbb színei a sárga, a narancs és az arany. A produkciója emlékeztet a nemzeti döntőben látottakra. Mezítláb adja elő, fekete garbóban és fekete nadrágban és egy ismerős nyaklánccal érkezik a színpadra. A színpad szélén ülve kezdi el a produkcióját, majd feláll és besétál a színpad közepére, itt fejezi be a produkciót. Amíg sétál, sok ikon jelenik meg a háttérben az apjáról, míg a színpad padlóján egy arany színű fa rajzolódik ki amerre Joci jár, amíg elér a színpad közepére. A háttérben a színek robbanás szerűen erős arany színre váltanak, közben arany dizájnelemek jelennek meg a fekete háttérben. Hangilag egészen jó az első próbára.
Az apákról készült videó és a dal együtt a nem angolság miatt egy kicsit furcsa. A hangi teljesítménye megfelelő arra hogy meglepjen minket, de valami még hiányzik ahhoz, hogy nyilvánvaló továbbjutónak mondjuk. Meg kell várnunk a második próbát is hogy megtudjuk, hogy mi lesz a sorsa.

(c) EBU Andres Putting

Magyarország egyébként eggyel feljebb jött az oddschecker.com-on, most a 26. helyen áll a győztesek listáján. Egy teljesen olajozottan működő produkciót mutatott be, ami illik ehhez az érzelmes dalhoz. A videógrafikán magyar apukák jelennek meg. Személyes véleményem szerint én ezt nem raknám bele a produkcióba, mert a dal nem angol és lehet hogy furának fog hatni azoknak, akik nem beszélnek magyarul.

(c) EBU Andres Putting

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top