ESC Hungary

Eurovízió 2020

Eurovízió 2020: újabb hírek a színpadról

Már csak kevesebb mint három hónap van hátra, hogy kezdetét vegye az idei Eurovíziós Dalfesztivál Rotterdamban. A verseny természetesen a zenéről, a művészetről, a rajongókról szól, de szükséges említést tenni a színpadról is, ami még varázslatosabbá és emlékezetesebbé teszi a produkciókat.

Nemrég újabb izgalmas részleteket hoztak nyilvánosságra a színpadtechnikával kapcsolatban. A rotterdami Ahoy Aréna fő színpadát egy félig áttetsző, 22 méter széles és 5 méter magas LED fal köti majd össze az aréna közepén álló sziget-színpaddal.

„Ez a LED képernyő jobban összeköti a fő színpadot a másodlagos színpaddal, amit az előadók még kreatívabban használhatnak a produkció során”. Emellett még a következőt is nyilatkozták: „A képernyő átlátszósága miatt a közönség továbbra is láthatja, hogy mi történik a színpadon. Amennyiben pedig nem használják ezt a színpadtechnikai elemet, az magasan lóg, így teljesen eltűnik a nézők látószögéből”.

Florian Wieder a közismert színpad tervező, aki már többször bizonyította kiváló tehetségét az Eurovízió keretein belül és azon kívül is, felel a színpadtechnika tervezéséért. Idén számos nemzetközi és holland csapat is pályázott, de végül Florian kapta a megbízást. Wieder már hatodik alkalommal tervezi az Eurovízió színpadát. Először 2011-ben Düsseldorfban, majd az elmúlt három évben is ő volt a felelős a színpadtechnikáért.

Florian Wieder a következőképpen írta le a színpad kialakításának koncepcióját:

„A tervezés során a fő irányvonal az égbolt, a tenger és a szárazföld kapcsolatának megjelenítése volt. A horizont köti össze ezeket az elemeket és emellett egy ablakként is funkcionál, ami elénk tárja a 2020-as Eurovízió világát. A színpad alaprajzának megtervezése során inspirációként szolgáltak a csatornák felett átívelő hidak, amelyek összekötik a szárazföldet. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az előadót a lehető legközelebb hozzuk a nézőközönséghez.”

Sietse Bakker ügyvezető producer a következőket nyilatkozta:

„Az innovatív kivitelezés lehetővé teszi, hogy teljesen különböző látványt kölcsönözzünk mind a 41 induló, és a köztes produkciók számára egyaránt. Az idei színpadtechnika nagysága az egyszerűségben rejlik, ami mégis tele van meglepetésekkel.”

A „green room” (zöld szoba), ahol az előadók várják az eredmények kihirdetését, ismét visszakerül az arénába, így ezzel még inkább elősegítve a szorosabb kapcsolat létrejöttét a művészek és a nézők között.

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top