ESC Hungary

Eurovízió 2021

Eurovízió 2021: Az első nap eseményei

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál most már tényleg közel van! Elkezdődtem a próbák, az első delegációk a helyszínre érkeztek. A mai napon Litvánia, Szlovénia, Oroszország és Svédország próbál a helyszínen, utána szünet, majd Ausztrália azt választotta, hogy a pandémiás körülmények miatt nem utazik Rotterdamba: Montaigne „élőben, felvételről” fog részt venni a versenyen. Természetesen az ő felkészüléséről is láthatunk egy kis összeállítást ugyanúgy, mint a többiekről, és a mai napot záró Észak-Macedónia és Írország képviselőjéről is.

Visszatérve az "élőben, felvételről" módra, az idei fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy ha valamelyik delegáció akadályoztatva van az utazásban a rotterdami helyszínre, akkor a versenyzőt nevező közmédia választhatja azt a lehetőséget, hogy előre felveszi a teljes produkciót, amit a meghatározott rajtsorrend alapján fognak lejátszani. Így a nehézségek ellenére biztosított az előadók számára, hogy versenyben maradhassanak az előadók. A francia Barbara Parvi már elkészítette ezt a felvételt, és nagyon jó benyomásai voltak róla. A produkciók végleges verziójának utolsó felvételét az EBU képviselői, független szavazóbiztosok és a házigazda közmédiumok képviselői élőben kísérték figyelemmel. Az élő produkció felvétele egy óra hosszúságú, ebben az időkeretben a versenyző háromszor adhatja elő a produkciót. A showra kész, kameraváltásokkal tűzdelt felvétel mellett minden egyes kamera felvételét és minden hangsávot is el kell küldeniük. A fesztivál vezetője, Twan van de Nieuwenhuijzen elmondta, hogy igaz hogy ezek plusz erőfeszítésbe kerülnek, de legalább komolyan veszi mindenki a feladatot, mert bírálhatják ezen biztonsági felvételek készítőit a verseny alatt. Ezután a fesztivál producerei készítik el a végleges hang és látványvilágot a felvételhez, melyet visszaküldenek az adott delegáció vezetőjének jóváhagyásra. Nem minden biztonsági felvétel lesz lejátszva az élő adások során, viszont minden delegáció elkészítette ezt a felvételt. Hogy ez a munka ne vesszen kárba, a verseny döntőjét követő szombaton, május 29-én, Krista Siegfrids (2013 Finnország) vezetésével, és a szervezők szerint nem 39, hanem 41 videót fognak lejátszani (a plusz két produkció a visszalépett örmény és a kizárt fehérorosz produkció lehet)!

A tavalyi, elmaradt fesztivál nagy kedvencei, a litván The Roop kezdi az első elődöntőt, talpig sárgában.

(c) EBU/Andres Putting

A szlovén Ana Soklič imája el fog rugaszkodni a földtől.

(c) EBU/Andres Putting
https://youtu.be/kuILFBFvhMo

Az orosz Manizha megtalálta a fellépőruhában a kiskaput.

(c) EBU/Andres Putting
https://youtu.be/RZjOv3jomqc

A svéd Tusse hangjával együtt fog úszni a közönség.

(c) EBU/Andres Putting

Az ausztrál Montaigne haja színes maradt, bár a ruhája sem színtelen.

(c) EBU/JESS GLEESON

Az Észak-macedón Vasil vibrátói a háttérben is vibrálnak.

https://youtu.be/s19KtKXwTcg

És végül az ír Lesley Roy csak pörgeti a térképeket, a produkció végére talán megtalálja a döntőbe vezető utat.

(c) EBU/Andres Putting

Mit gondoltok, ki volt a nap legjobbja?

(eurovision.tv)

About Author

Eurovízió 2021: Az első nap eseményei
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top