ESC Hungary

Eurovízió 2021

Eurovízió 2021: Az első nap eseményei

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál most már tényleg közel van! Elkezdődtem a próbák, az első delegációk a helyszínre érkeztek. A mai napon Litvánia, Szlovénia, Oroszország és Svédország próbál a helyszínen, utána szünet, majd Ausztrália azt választotta, hogy a pandémiás körülmények miatt nem utazik Rotterdamba: Montaigne „élőben, felvételről” fog részt venni a versenyen. Természetesen az ő felkészüléséről is láthatunk egy kis összeállítást ugyanúgy, mint a többiekről, és a mai napot záró Észak-Macedónia és Írország képviselőjéről is.

Visszatérve az "élőben, felvételről" módra, az idei fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy ha valamelyik delegáció akadályoztatva van az utazásban a rotterdami helyszínre, akkor a versenyzőt nevező közmédia választhatja azt a lehetőséget, hogy előre felveszi a teljes produkciót, amit a meghatározott rajtsorrend alapján fognak lejátszani. Így a nehézségek ellenére biztosított az előadók számára, hogy versenyben maradhassanak az előadók. A francia Barbara Parvi már elkészítette ezt a felvételt, és nagyon jó benyomásai voltak róla. A produkciók végleges verziójának utolsó felvételét az EBU képviselői, független szavazóbiztosok és a házigazda közmédiumok képviselői élőben kísérték figyelemmel. Az élő produkció felvétele egy óra hosszúságú, ebben az időkeretben a versenyző háromszor adhatja elő a produkciót. A showra kész, kameraváltásokkal tűzdelt felvétel mellett minden egyes kamera felvételét és minden hangsávot is el kell küldeniük. A fesztivál vezetője, Twan van de Nieuwenhuijzen elmondta, hogy igaz hogy ezek plusz erőfeszítésbe kerülnek, de legalább komolyan veszi mindenki a feladatot, mert bírálhatják ezen biztonsági felvételek készítőit a verseny alatt. Ezután a fesztivál producerei készítik el a végleges hang és látványvilágot a felvételhez, melyet visszaküldenek az adott delegáció vezetőjének jóváhagyásra. Nem minden biztonsági felvétel lesz lejátszva az élő adások során, viszont minden delegáció elkészítette ezt a felvételt. Hogy ez a munka ne vesszen kárba, a verseny döntőjét követő szombaton, május 29-én, Krista Siegfrids (2013 Finnország) vezetésével, és a szervezők szerint nem 39, hanem 41 videót fognak lejátszani (a plusz két produkció a visszalépett örmény és a kizárt fehérorosz produkció lehet)!

A tavalyi, elmaradt fesztivál nagy kedvencei, a litván The Roop kezdi az első elődöntőt, talpig sárgában.

(c) EBU/Andres Putting

A szlovén Ana Soklič imája el fog rugaszkodni a földtől.

(c) EBU/Andres Putting

Az orosz Manizha megtalálta a fellépőruhában a kiskaput.

(c) EBU/Andres Putting

A svéd Tusse hangjával együtt fog úszni a közönség.

(c) EBU/Andres Putting

Az ausztrál Montaigne haja színes maradt, bár a ruhája sem színtelen.

(c) EBU/JESS GLEESON

Az Észak-macedón Vasil vibrátói a háttérben is vibrálnak.

És végül az ír Lesley Roy csak pörgeti a térképeket, a produkció végére talán megtalálja a döntőbe vezető utat.

(c) EBU/Andres Putting

Mit gondoltok, ki volt a nap legjobbja?

(eurovision.tv)

Eurovízió 2021: Az első nap eseményei
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top