ESC Hungary

Eurovízió 2022

Eurovízió 2022: A második próbák értékelése

Írország - Brooke. (c) EBU Andreas Putting

Tegnap már szó esett az öt automatikus döntős ország technikai próbáiról, lássuk az értékeléseket a többi elődöntős második próbájáról! Sajnos technikai okok miatt nem tudtuk követni az összes próbát, ezért most a sokszor hisztérikus Oikotimes értékeléseiből szemezgetünk.

csütörtök

IZLAND
Az izlandi képeslap a híres olasz síparadicsomban, Cortina d’Ampezzo-ban készült. A Systur nővérek statikus produkciót adnak elők, a bátyjuk a doboknál. Az az általános érzés, hogy a szavazásra valahogy el fogják felejteni a nézők.

NORVÉGIA
A legjobb dal, a legnagyobb troll és a legnagyobb rejtett üzenet az idei mezőnyben. A színpadra állítás hasonló az MGP nemzeti döntőben látottakhoz, de mégis hatásos, remek munka. Nem lehet tudni hogy nyernek-e, de sokak szívét biztosan elnyerik! Az egész koncepció és az ének is kiváló.

https://youtu.be/O_AvUlCQ_Cc

ÖRMÉNYORSZÁG
Rosa Linn gitárral kezdi a produkciót a papírból készült falak előtt. Jól átgondolt színpadias produkció, jól mutat a tévében, de valahogy mégsem vonzó. A színpad ellentétes oldalán játszódik minden, csak a végén jön ki a közönség elé. Ennek ellenére inkább továbbjut. a fülmonitorral voltak gondjai. A hangja tökéletes, de a ruha, az energia és a színpadi koncepció nem erős.

FINNORSZÁG
Az ismert rockbanda stílusjegyei visszaköszönnek a dalban és a színpadon. Komplett koncertelőadás, a közönség előre felvett hangja énekli a Jezebelt. Jó energiák voltak a színpadon.

IZRAEL
Michael Ben David erőteljes énekléssel hozta a produkciót. Kétségtelenül tökéletes a hangja, nagy meglepetést okozott. A dal népi elemei ütősek, a kamerák sokszor előnytelenül távolról mutatják a színpadot. A szerelése nem a legjobb de a többi aspektusból tökéletes.

https://youtu.be/6k3OIj-e79w

SZERBIA
Ez a szimbolikus produkció nagyon jól működik, vírusként terjed a közösségi médiában. Nyilvánvalóan továbbjutó. Feliratok is megjelennek a produkció alatt. Konstrakta több hangerőt kért a fülmonitorjába.

AZERBAJDZSÁN
Nadir okos színpadi produkciót nyújt. Egy lépcsősoron énekel, egy férfi táncos követi, aki nyilvánvalóan az előadó sötét oldalát ábrázolja. A sötét színpad és a kiváló éneklés adja meg a produkció dinamikáját. Nagyon művészi színpadra vitel, ami a dán művészeti igazgató, Mads munkája.

GEORGIA
Sokszor nagyon nehéz értékelni egy olyan produkciót, ami teljesen szokatlan. A csapat futurisztikus cirkuszi maszkjaival próbálja kihozni a legjobbat az egészből. Mindenesetre biztos jó oka volt a georgiai tévének, hogy őket nevezték.

MÁLTA
Kicsit olyan, mintha változott volna a dal a nemzeti döntőhöz képest. A ruhája kiváló választás. Végeredményben akár szereted, akár nem, ez egy jó produkció. Könnyen döntőbe kerülhet.

https://youtu.be/YYNtkJwsYpM

SAN MARINO
Achille Lauro punk showman extravagáns kosztümökkel és jól mutató színpadra állítással. Végülis hazai pályán lép fel attól függetlenül, hogy San Marino-t képviseli. Az este meglepetése lehet azzal, hogy döntőbe kerül.

péntek

AUSZTRÁLIA
Sheldon az extravagáns és lenyűgöző külsőjével nemcsak hogy erőteljes produkciót nyújt, de a tökéletességet súrolja. A produkció egy pontján felmegy a lépsősor tetejére és leleplezi az arcát. Tökéletes!

CIPRUS
Andromache egy kagylószerű színpadi kellék társaságában énekel, ami a mitológia szerint Afrodité születési helye volt. Hangilag sajnos gyenge. A kameramunka borzalmas, remélhetőleg jobban fogja pásztázni a szép színpadképet később. Nem biztos, hogy vevő lesz rá Európa.

ÍRORSZÁG
Ez a diszkós produkció egyszerű és szexi, Brooke hangilag nem rossz, hang effektet is használ. Végül lehet hogy csak azoknak fog tetszeni, akiknek eleve tetszik az ilyen csajos diszkó-pop. Ez egy rádiósláger.

ÉSZAK-MACEDÓNIA
Andrea hangilag hibátlan és nagyon kifejező, de a dal kicsit gyenge ahhoz, hogy könnyen döntős lehessen. A sejtelmes fények a fekete ruhával párosítva az előadó nem tud igazán életet lehelni a színpadi produkcióba.

ÉSZTORSZÁG
Stefan az első próbához képest most egy fehér western stílusú szerelést próbál ki. Az első nekifutás után a kameramunkát módosították. Talán túl amerikai az európaiaknak, de jól átadja a vadnyugati hangulatot. Stefan reklamált a csúszós padló miatt.

ROMÁNIA
Bizonyos szempontból olyan, mintha az izraeli produkció egy másik verzióját látnánk. WRS latinos beütésű tánca jól működik. Csak az a kérdés, hogy meg tudja-e győzni Európát, hogy költsenek rá szavazatokat.

LENGYELORSZÁG
Sok vízcseppel és viharral operál ez a színpadkép, ami passzol Krystian produkciójához. A démoni tánc tökéletes, az énekes hangja kiemelkedő. Sötét, működőképes és attraktív. A zsűri új kedvence?

MONTENEGRÓ
Ezt a produkciót tiszteletteljesen kell nézni, mivel az énekesnő édesanyja elvesztéséről énekel a COVID miatt. Csillogó ruhája és a hatalmas fényes korong mögötte tökéletes lenne a Miss Universe kifutójára. Neki is problémái voltak a fülmonitorral.

BELGIUM
Habár Jeremie produkciója kiemelkedő és annak ellenére, hogy egy rendes táncos koreográfiát is kapunk, a végeredmény olyan érzést nyújt, mintha az Eurovízió vendégfellépője, és nem versenyzője lenne. Érdekesek a soul és RnB elemei a dalnak, de valahogy nem csillog eléggé az összkép. Mintha hiányozna belőle az X-Faktor.

SVÉDORSZÁG
Svéd professzionalizmust jelenít meg Cornelia lenyűgöző énekléssel. Amikor vége a produkciónak, akkor jössz rá, hogy a semmiből előtörhetnek tömegesen a nézői szavazatok. A sima színpadi munka, az érzelmek közvetlen kifejezése, és az egyszerűségre építő megjelenés miatt szeretni fogod, nem számít, ha előtte más volt a véleményed. A próbán gyakran volt mikrofon hiba.

CSEHORSZÁG
Könnyen összehasonlítható Ausztriával, ebben a párharcban a WE ARE DOMI jobb ebben a stílusban. A feketéből fehérbe csap át a színpad, nagy mennyiségben jönnek a fény effektek ami segít kiénekelni a magas hangokat is. Az énekes lecserélt a ruháját, ami jobban illik az egészhez. A csehek elhozták a bulit!

Vörös szőnyeg ceremónia – türkiz szőnyegen
az 1675-ben épült UNESCO világörökségi helyszínen, a Venaria Reale-ben lesz megtartva a 40 versenyzőt felvonultató türkiz szőnyeges ceremónia május 8-án szombaton vasárnap 16 órától.

(eurovision.tv, oikotimes.co.uk)

Eurovízió 2022: A második próbák értékelése
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

To Top
%d bloggers like this: