ESC Hungary

Eurovízió 2022

Eurovízió 2022: A második próbák értékelése

Írország - Brooke. (c) EBU Andreas Putting

Tegnap már szó esett az öt automatikus döntős ország technikai próbáiról, lássuk az értékeléseket a többi elődöntős második próbájáról! Sajnos technikai okok miatt nem tudtuk követni az összes próbát, ezért most a sokszor hisztérikus Oikotimes értékeléseiből szemezgetünk.

csütörtök

IZLAND
Az izlandi képeslap a híres olasz síparadicsomban, Cortina d’Ampezzo-ban készült. A Systur nővérek statikus produkciót adnak elők, a bátyjuk a doboknál. Az az általános érzés, hogy a szavazásra valahogy el fogják felejteni a nézők.

NORVÉGIA
A legjobb dal, a legnagyobb troll és a legnagyobb rejtett üzenet az idei mezőnyben. A színpadra állítás hasonló az MGP nemzeti döntőben látottakhoz, de mégis hatásos, remek munka. Nem lehet tudni hogy nyernek-e, de sokak szívét biztosan elnyerik! Az egész koncepció és az ének is kiváló.

https://youtu.be/O_AvUlCQ_Cc

ÖRMÉNYORSZÁG
Rosa Linn gitárral kezdi a produkciót a papírból készült falak előtt. Jól átgondolt színpadias produkció, jól mutat a tévében, de valahogy mégsem vonzó. A színpad ellentétes oldalán játszódik minden, csak a végén jön ki a közönség elé. Ennek ellenére inkább továbbjut. a fülmonitorral voltak gondjai. A hangja tökéletes, de a ruha, az energia és a színpadi koncepció nem erős.

FINNORSZÁG
Az ismert rockbanda stílusjegyei visszaköszönnek a dalban és a színpadon. Komplett koncertelőadás, a közönség előre felvett hangja énekli a Jezebelt. Jó energiák voltak a színpadon.

IZRAEL
Michael Ben David erőteljes énekléssel hozta a produkciót. Kétségtelenül tökéletes a hangja, nagy meglepetést okozott. A dal népi elemei ütősek, a kamerák sokszor előnytelenül távolról mutatják a színpadot. A szerelése nem a legjobb de a többi aspektusból tökéletes.

https://youtu.be/6k3OIj-e79w

SZERBIA
Ez a szimbolikus produkció nagyon jól működik, vírusként terjed a közösségi médiában. Nyilvánvalóan továbbjutó. Feliratok is megjelennek a produkció alatt. Konstrakta több hangerőt kért a fülmonitorjába.

AZERBAJDZSÁN
Nadir okos színpadi produkciót nyújt. Egy lépcsősoron énekel, egy férfi táncos követi, aki nyilvánvalóan az előadó sötét oldalát ábrázolja. A sötét színpad és a kiváló éneklés adja meg a produkció dinamikáját. Nagyon művészi színpadra vitel, ami a dán művészeti igazgató, Mads munkája.

GEORGIA
Sokszor nagyon nehéz értékelni egy olyan produkciót, ami teljesen szokatlan. A csapat futurisztikus cirkuszi maszkjaival próbálja kihozni a legjobbat az egészből. Mindenesetre biztos jó oka volt a georgiai tévének, hogy őket nevezték.

MÁLTA
Kicsit olyan, mintha változott volna a dal a nemzeti döntőhöz képest. A ruhája kiváló választás. Végeredményben akár szereted, akár nem, ez egy jó produkció. Könnyen döntőbe kerülhet.

https://youtu.be/YYNtkJwsYpM

SAN MARINO
Achille Lauro punk showman extravagáns kosztümökkel és jól mutató színpadra állítással. Végülis hazai pályán lép fel attól függetlenül, hogy San Marino-t képviseli. Az este meglepetése lehet azzal, hogy döntőbe kerül.

péntek

AUSZTRÁLIA
Sheldon az extravagáns és lenyűgöző külsőjével nemcsak hogy erőteljes produkciót nyújt, de a tökéletességet súrolja. A produkció egy pontján felmegy a lépsősor tetejére és leleplezi az arcát. Tökéletes!

CIPRUS
Andromache egy kagylószerű színpadi kellék társaságában énekel, ami a mitológia szerint Afrodité születési helye volt. Hangilag sajnos gyenge. A kameramunka borzalmas, remélhetőleg jobban fogja pásztázni a szép színpadképet később. Nem biztos, hogy vevő lesz rá Európa.

ÍRORSZÁG
Ez a diszkós produkció egyszerű és szexi, Brooke hangilag nem rossz, hang effektet is használ. Végül lehet hogy csak azoknak fog tetszeni, akiknek eleve tetszik az ilyen csajos diszkó-pop. Ez egy rádiósláger.

ÉSZAK-MACEDÓNIA
Andrea hangilag hibátlan és nagyon kifejező, de a dal kicsit gyenge ahhoz, hogy könnyen döntős lehessen. A sejtelmes fények a fekete ruhával párosítva az előadó nem tud igazán életet lehelni a színpadi produkcióba.

ÉSZTORSZÁG
Stefan az első próbához képest most egy fehér western stílusú szerelést próbál ki. Az első nekifutás után a kameramunkát módosították. Talán túl amerikai az európaiaknak, de jól átadja a vadnyugati hangulatot. Stefan reklamált a csúszós padló miatt.

ROMÁNIA
Bizonyos szempontból olyan, mintha az izraeli produkció egy másik verzióját látnánk. WRS latinos beütésű tánca jól működik. Csak az a kérdés, hogy meg tudja-e győzni Európát, hogy költsenek rá szavazatokat.

LENGYELORSZÁG
Sok vízcseppel és viharral operál ez a színpadkép, ami passzol Krystian produkciójához. A démoni tánc tökéletes, az énekes hangja kiemelkedő. Sötét, működőképes és attraktív. A zsűri új kedvence?

MONTENEGRÓ
Ezt a produkciót tiszteletteljesen kell nézni, mivel az énekesnő édesanyja elvesztéséről énekel a COVID miatt. Csillogó ruhája és a hatalmas fényes korong mögötte tökéletes lenne a Miss Universe kifutójára. Neki is problémái voltak a fülmonitorral.

BELGIUM
Habár Jeremie produkciója kiemelkedő és annak ellenére, hogy egy rendes táncos koreográfiát is kapunk, a végeredmény olyan érzést nyújt, mintha az Eurovízió vendégfellépője, és nem versenyzője lenne. Érdekesek a soul és RnB elemei a dalnak, de valahogy nem csillog eléggé az összkép. Mintha hiányozna belőle az X-Faktor.

SVÉDORSZÁG
Svéd professzionalizmust jelenít meg Cornelia lenyűgöző énekléssel. Amikor vége a produkciónak, akkor jössz rá, hogy a semmiből előtörhetnek tömegesen a nézői szavazatok. A sima színpadi munka, az érzelmek közvetlen kifejezése, és az egyszerűségre építő megjelenés miatt szeretni fogod, nem számít, ha előtte más volt a véleményed. A próbán gyakran volt mikrofon hiba.

CSEHORSZÁG
Könnyen összehasonlítható Ausztriával, ebben a párharcban a WE ARE DOMI jobb ebben a stílusban. A feketéből fehérbe csap át a színpad, nagy mennyiségben jönnek a fény effektek ami segít kiénekelni a magas hangokat is. Az énekes lecserélt a ruháját, ami jobban illik az egészhez. A csehek elhozták a bulit!

Vörös szőnyeg ceremónia – türkiz szőnyegen
az 1675-ben épült UNESCO világörökségi helyszínen, a Venaria Reale-ben lesz megtartva a 40 versenyzőt felvonultató türkiz szőnyeges ceremónia május 8-án szombaton vasárnap 16 órától.

(eurovision.tv, oikotimes.co.uk)

About Author

Eurovízió 2022: A második próbák értékelése
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top