ESC Hungary

Eurovízió 2022

Eurovízió 2022: Az izraeli delegáció nem utazik Torinóba sztrájk miatt

A The Jerusalem Post mai tudósítása szerint a 2022-es Eurovízió izraeli versenyzője nem tud részt venni a fesztiválon az izraeli külügyminisztériumban jelenleg is zajló sztrájk miatt. A minisztériumhoz tartozik a Shin Bet Izraeli Biztonsági Ügynökség, ami a jelen körülmények miatt nem tudja szavatolni a korábbi évekhez hasonlóan az Eurovízióra utazni kívánó izraeli delegáció biztonságát.

A Külügyminisztérium szakszervezete szerint a külügy- és pénzügyminisztérium hónapok óta nem tudja kezelni a nehéz munkakörülményeket. Álláspontjuk szerint a felelősség teljes mértékben a minisztériumoké. Egyben elnézést kérnek az állampolgároktól, akiket hátrányosan érint a kialakult helyzet. A problémát a magas túlóraszám okozza, illetve nem kapnak készenléti díjat, valamint a háború sújtotta országokban dolgozók kockázati pótlékát eltörölték a minimálbéres betanulók, és a jövedelempótlékban részesülő konzuli dolgozók körében.

Emiatt az izraeli delegáció, illetve az ország idei képviselője, Michael Ben David egyelőre nem utazik Torinóba, legalábbis ezt közölte az izraeli versenyzőt delegáló KAN tévétársaság a twitteren.

Hozzá kell tenni, hogy az EBU még nem reagált nyilvánosan erre a helyzetre (frissítjük a cikket a fejleményekről), valószínűleg a napokban érkezni fog reakció. Ha a minisztériumok meg tudnak állapodni a hónap végéig, és egyben ha a sztrájk befejeződik, akkor megváltozhat a helyzet. Illetve érvényben van még a tavalyi szabály, amit a COVID-19 miatt hoztak: Helyi tévéstúdióban előre elkészített és élőben felvett produkciót (live-on-tape) is be kell küldeni az Eurovízió szervezőinek arra az esetre, ha az utazási nehézségek miatt nem tudna a versenyző és a delegáció elutazni a fesztivál helyszínére.

(jpost.com)

About Author

Eurovízió 2022: Az izraeli delegáció nem utazik Torinóba sztrájk miatt
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top