ESC Hungary

Eurovízió 2022

Eurovízió 2022: Az izraeli delegáció nem utazik Torinóba sztrájk miatt

A The Jerusalem Post mai tudósítása szerint a 2022-es Eurovízió izraeli versenyzője nem tud részt venni a fesztiválon az izraeli külügyminisztériumban jelenleg is zajló sztrájk miatt. A minisztériumhoz tartozik a Shin Bet Izraeli Biztonsági Ügynökség, ami a jelen körülmények miatt nem tudja szavatolni a korábbi évekhez hasonlóan az Eurovízióra utazni kívánó izraeli delegáció biztonságát.

A Külügyminisztérium szakszervezete szerint a külügy- és pénzügyminisztérium hónapok óta nem tudja kezelni a nehéz munkakörülményeket. Álláspontjuk szerint a felelősség teljes mértékben a minisztériumoké. Egyben elnézést kérnek az állampolgároktól, akiket hátrányosan érint a kialakult helyzet. A problémát a magas túlóraszám okozza, illetve nem kapnak készenléti díjat, valamint a háború sújtotta országokban dolgozók kockázati pótlékát eltörölték a minimálbéres betanulók, és a jövedelempótlékban részesülő konzuli dolgozók körében.

Emiatt az izraeli delegáció, illetve az ország idei képviselője, Michael Ben David egyelőre nem utazik Torinóba, legalábbis ezt közölte az izraeli versenyzőt delegáló KAN tévétársaság a twitteren.

Hozzá kell tenni, hogy az EBU még nem reagált nyilvánosan erre a helyzetre (frissítjük a cikket a fejleményekről), valószínűleg a napokban érkezni fog reakció. Ha a minisztériumok meg tudnak állapodni a hónap végéig, és egyben ha a sztrájk befejeződik, akkor megváltozhat a helyzet. Illetve érvényben van még a tavalyi szabály, amit a COVID-19 miatt hoztak: Helyi tévéstúdióban előre elkészített és élőben felvett produkciót (live-on-tape) is be kell küldeni az Eurovízió szervezőinek arra az esetre, ha az utazási nehézségek miatt nem tudna a versenyző és a delegáció elutazni a fesztivál helyszínére.

(jpost.com)

Eurovízió 2022: Az izraeli delegáció nem utazik Torinóba sztrájk miatt
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: