ESC Hungary

Eurovízió 2022

Eurovízió 2022: Sokan üdvözlik a hazatérőket, sorban állás van jövő évi Eurovízió rendezéséért

Az Eurovízió győztesét és szép eredményt elért versenyzőit nagy megtisztelések érték. Ukrajna elnöke és más politikusok is üdvözlik a Kalush zenekar győzelmét. Az Eurovízió harmadik helyezettjét, Chanelt a spanyol király is üdvözölte. Laura Pausini már múlt szombaton sem volt a legjobb formában, most karanténban van COVID pozitív teszt miatt. Legalább 5 ország jelentkezett be kisegíteni Ukrajnát arra az esetre, ha lehetetlen lenne megrendezni az országban a 2023-as Eurovíziót. És a verseny után nem maradhat el cikk szavazási probléáma nélkül: Hollandiában a televoting résztvevőinek egy része nem tudott részt venni a szavazáson, hiába küldték el a szavazatokat. Lássuk a részleteket!

Üdvözlik a Kalush zenekart

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij üdvözlete a Kalush zenekar győzelméhez: Bátorságunk lenyűgözte a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna lesz a házigazdája az Eurovíziónak. A verseny történetében harmadszor. És hiszem, hogy nem utoljára. Mindent megteszünk azért, hogy egyszer az ukrán Mariupolban láthassuk vendégül az Eurovízió vendégeit és látogatóit. Szabadon, békében és újjáépítve! Köszönjük a Kalush zenekar győzelmét, és köszönjük mindenkinek aki szavazott ránk! Biztos vagyok benne, hogy nincsenek messze a győzelem akkordjai az ellenséggel vívott csatában. Dicsőség Ukrajnának!

Emellett meglepő helyekről is érkeztek üdvözlő üzenetek: A NATO helyettes főtitkára Mircea Geoana, az Egyesült Királyság miniszterelnöke Boris Johnson, az Európa Tanács elnöke Charles Michel is elküldte gratulációját.

A Kalush zenekar a döntő után hozta nyilvánosságra a dalukhoz készült háborús videót:

Az együttes frontembere a megérkezés utáni napokban Lvivben tartott egy televíziós sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a világ körüli turnéjuk állomásait is, melynek bevételét az ukrán hadseregnek fogják adni. Mindenesetre május 27-28-án Horvátországban a a Tenger csillaga fesztiválon fognak fellépni, az umagi Stella Maris lagúnában.

Chanel történelmi sikere

Az Eurovízió 3. helyezettje, Chanel visszatért Spanyolországba, egy futballbajnoknak kijáró fogadtatásban részesítették. Annak ellenére, hogy milyen viharosra sikeredett, az Eurovízió Chanelnek igazi személyes sikert eredményezett.

https://www.rtve.es/television/20220516/eurovision-chanel-regresa-espana-concierto-directo-ver-play-chanelazo-slomo/2348813.shtml

Chanel történelmi sikerét (1995 óta a legjobb eredményt) a spanyol királyi pár is elismerte egy üdvözlő levélben. A moldáv külügyminiszter a diplomáciai érdemrend harmadik fokozatát adta a Zdob și Zdub & Frații Adhavov formációnak az ország promótálásáért a nemzetközi versenyen. Az Amerikai Dalfesztivál győztese, AleXa is gratulált az ukrán győzelemhet. A pletykák szerint úgy volt, hogy az Amerikai Dalfesztivál győztese is fellép az Eurovízió döntőjében, de mivel egy hét sem volt az ASC és az ESC döntője között, ráadásul az USA és az EU közötti szabályok miatt AleXéának karanténba kellett volna vonulnia egy időre, nem jöhetett létre a fellépés. Mindenesetre AleXa nagy Eurovízió rajongó, a közösségi médiában és az interjúiban mindig szó esik erről.

Laura Pausini a COVID árnyékában

Laura Pausini: Hát igen, valami nem stimmelt. Szombat óta nem éreztem jobban magam. Azt hittem hogy a kimerültség az oka, de nem. Most kaptam meg az eredményt, hogy COVID pozitív vagyok, ezért vagyok most elszigetelve, nem tudok utazni.
Az énekesnőnek emiatt le kellett mondania egy floridai fellépést.

Több ország is segítene Ukrajnának Eurovíziót rendezni

Ukrajna győzelme után Stefano Coletta, az olasz RAI vezérigazgatója bejelentette, hogy készen állnak a fesztivál lebonyolítására 2023-ban. Torino polgármestere Stefano La Russo is bejelentette, hogy a város egy esetleges megállapodást követően a RAI és az EBU rendelkezésére áll, hogy ha a versenyt nem lehetne megrendezni Ukrajnában. Stockholm városa is felajánlotta a segítséget, a svéd SVT még nem reagált. Az izlandi RÚV közmédia is bizakodik abban, hogy szükség esetén Eurovíziót rendezzenek. Jacek Kurski a lengyel TVP közmédia képviseletében azt mondta, hogy a TVP szívesen segít Ukrajnának a 2023-as Eurovízió megrendezésében, de minden kötelezettség vállalást először le kell egyeztetni a lengyel kormánnyal. A spanyol RTVE szóvivője, Mara Eizaguirre bejelentette, hogy a spanyol közmédia javaslatot fog tenni az Eurovíziós Dalfesztivál jövő évi megrendezésére. Az RTVE készen áll segítséget nyújtani Ukrajnának a verseny lebonyolításához.

Szavazási probléma Hollandiában

Hollandiában a szombat esti nagydöntő során jelentkezett a hiba: több száz néző kapott olyan figyelmeztetést a szavazatok leadása után, hogy a szavazatot nem sikerült begyűjteni. Ezután azt a magyarázatot adta a T-Mobile holland leányvállalata, hogy túl későn érkeztek be a szavazatok annak ellenére, hogy azokat időben küldték el a nézők. Az rtlboulevard.nl összefoglalója szerint tavaly is ugyanez történt, nem sikerült hozzáadni sok néző szavazatait a többiekéhez. Végül nem magyarázták meg a hiba okát, viszont visszatérítették minden érintettnek a hibás szavazatok árát.

(oikotimes.co.uk)

About Author

Eurovízió 2022: Sokan üdvözlik a hazatérőket, sorban állás van jövő évi Eurovízió rendezéséért
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top