ESC Hungary

Eurovízió 2023

Eurovízió 2023: Három műsor ma estére

A mai estén egy újabb dallal bővül az Eurovízió 2023-as listája. Dalt választ Litvánia, Svédországban a harmadik válogatót rendezik, míg Izlandon az első elődöntőt láthatjuk.

Nézzük a ma esti programot részletesen:

20:00 –  Litvánia – Pabandom iš naujo – DÖNTŐ
Élő közvetítés IDE kattintva  vagy a csatorna hivatalos YouTube csatornáján

Két válogató és két elődöntő után elérkeztünk a „Pabandom iš naujo” döntőjének adásához. A végső győztest a zsűri és a közönség szavazatai 50-50%-ban fogják meghatározni.
A műsorban néhány ismerős fellépőt is láthatunk. Az est vendég fellépői között szerepel TVORCHI (Ukrajna 2023), Duncan Laurence (Hollandia 2019) és Monika Liu, aki tavaly képviselte Litvániát az Eurovíziós Dalfesztiválon és Sentimentai című dalával a döntő 14. helyén zárt.

A döntő résztvevői:

 1. Mario Junes – Do What You Do
 2. MoonBee – Rumor
 3. Justė Kraujelytė – Need More Fun
 4. Paulina Paukštaitytė – Let Me Think About Me
 5. Beatrich – Like a Movie
 6. Rūta Mur – So Low
 7. Il Senso – Sparnai
 8. Petunija – Love Of My Life
 9. Gabrielius Vagelis – Šauksmas
 10. Monika Linkytė – Stay

A mezőnyben több olyan előadó is szerepel, akik az előző években már részt vettek a nemzeti válogatók valamelyikén. Ilyen például Gabrielius Vagelis vagy Justė Kraujelytė, de a 2015-ös Eurovíziós képviselőjük Monika Linkytė is újra versenybe száll.

Egy rövid összefoglaló a döntős dalokból:

 

20:00 – Svédország – Melodifestivalen – harmadik forduló
Élő közvetítés IDE kattintva

Már a harmadik válogató műsort rendezik Svédországban, melyben újra hét versenydalt állítanak színpadra. A hét versenyző közül a két legtöbb szavazatot kapó produkció egyenes ágon döntőbe kerül. A harmadik és negyedik helyezett az elődöntőbe jut.  Az ötödik, hatodik, hetedik helyezettek pedig búcsúznak a versenytől.

Az est fellépői:

 1. Paul Rey – Royals
 2. Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka
 3. Melanie Wehbe – For the Show
 4. Nordman – Släpp alla sorger
 5. Laurell – Sober
 6. Ida-Lova – Låt hela stan se på
 7. Marcus & Martinus – Air

Ismét vannak ismert nevek a mezőnyben:
Paul Rey: 2020-ban szerepelt először a műsorban. Talking in My Sleep című dalával a döntő hatodik helyén zárt. 2021-ben újra starthoz állt, a The Missing Piece a második esély fordulóból jutott a döntőbe. Idén lép harmadik alkalommal a Melodifestivalen színpadára Nordman is.  2005-ös és 2008-as szereplése után láthatjuk újra a versenyzők között.
Laurell számára sem ismeretlen a Melodifestivalen világa, ugyanis számos versenyző dalszerzőjeként találkozhattunk már a nevével. Részese volt pl.: Margaret, Ellen Benediktson vagy Paul Rey dalszerző csapatának.  De az Eurovízión is számos dal jegyzi a nevét. A teljesség igénye nélkül :  Zibbz – Stones (Svájc 2018), Sisters – Sister (Németország 2019), Luca Hänni – She Got Me (Svájc 2019) vagy akár Elena Tsagrinou  – El diablo (Ciprus 2021). Az utóbbi időben azonban egyre gyakrabban szerepel saját szerzeményű dalaival a rivaldafényben. Habit” című dala igazi sláger lett Németországban és Ausztriában is, ami a rádió állomások egyik kedvence volt tavaly nyáron.

20:45 – Izland – Söngvakeppnin 2022 – első elődöntő
Élő közvetítés IDE kattintva

Két elődöntő kerül megrendezésre, melyben adásonként öten állnak színpadra. Közülük 2-2 produkció jut a döntőbe. Később egy szakmai zsűri a kiesők közül valakit még megmenthet, így a fináléban is öt versenyzőt láthatunk. A válogatók során a döntés kizárólag a nézők kezében van! Az elődöntőkben kötelező izlandi nyelven énekelni, a döntőben viszont azon a nyelven kell énekelniük a versenyzőknek, amelyiket győzelem esetén az Eurovízió színpadára szeretnének vinni májusban.

Az első elődöntő résztvevői:

 1. Bragi – Stundum snýst heimurinn gegn þér
 2. Móa – Glötuð ást
 3. Benedikt – Þora
 4. Celebs – Dómsdagsdans
 5. Diljá – Lifandi inni í mér

Rövid összefoglaló a 10 elődöntős dalból:

eurovisionworld.com , eurovision.tv, esckompakt.de ,  wiwibloggs.com ,

About Author

Eurovízió 2023: Három műsor ma estére
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top