ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovíziós Dalfesztivál 2017: A Nagy Döntő ma este

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál utolsó fázisához értünk. Ma este kiderül, hogy melyik dalt kedvelte a legjobban Európa és Ausztrália zsűrije és közönsége. A Duna Televízió ismét élőben közvetíti a műsort, Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd műsorvezetésével. Az élő adás előtt ismét lesz a versenyre ráhangoló műsor 20:30-tól. A mai fordulóban 26 ország versenyez, de mind a 42 ország közönsége és zsűrije le fogja adni a szavazatát. A tavaly bevezetett “svéd módszer” segítségével fogják bejelenteni a pontokat. A körkapcsoláskor a pontbemondó szóvivők csak a zsűri tegnap este leadott pontjait jelentik be. Amikor lement a körkapcsolás, akkor a közönség szavazatait jelentik be, országonként összesítve, kezdve a legkevesebb pontot összegyűjtő országgal.

Magyarország képviselője, Pápai Joci a 8-as rajtszámot kapta a döntőre. Fontos hogy tudja mindenki, magyar telefonszámról nem lehet a magyar dalra szavazni. A külföldön élők az adott ország közvetítéséből ki kell hogy keressék a helyi szavazás telefonszámát és meg kell ismerni a szavazás módját, illetve az adott ország telefonszolgáltatójának telefonszámával lehet csak szavazni. A legkönnyebb módja a szavazásnak az, ha letölti mindenki okostelefonra a hivatalos szavazási alkalmazást. Van egy szavazást megkönnyítő segédletünk annyi extrával, hogy ki kell tölteni az elődöntőből bekerült országok nevével a listát, illetve a rajtszámmal. Letölthető itt! Ezeket az országokat kell beírni, illetve a mai estén a következő országok lépnek fel:

1IzraelIMRII Feel Alive
2LengyelországKasia MośFlashlight
3FehéroroszországNavibandStory of My Life
4AusztriaNathan TrentRunning on Air
5ÖrményországArtsvikFly With Me
6HollandiaOG3NELights and Shadows
7MoldovaSunStroke ProjectHey Mamma
8MagyarországPápai JociOrigo
9OlaszországFrancesco GabbaniOccidentali’s Karma
10DániaAnjaWhere I Am
11PortugáliaSalvador SobralAmar pelos dois
12AzerbajdzsánDihajSkeletons
13HorvátországJacques HoudekMy Friend
14AusztráliaIsaiahDon’t Come Easy
15GörögországDemyThis Is Love
16SpanyolországManel NavarroDo It for Your Lover
17NorvégiaJOWSTGrab the Moment
18Nagy-BritanniaLucie JonesNever Give Up on You
19CiprusHovigGravity
20RomániaIlinca feat. Alex FloreaYodel It!
21NémetországLevinaPerfect Life
22UkrajnaO.TorvaldTime
23BelgiumBlancheCity Lights
24SvédországRobin BengtssonI Can’t Go On
25BulgáriaKristian KostovBeautiful Mess
26FranciaországAlmaRequiem

Az esélyek:

A fogadóirodák már nem annyira biztosak az olasz győzelemben. Most Portugália daláért fizetnek a legkevesebb pénzt, Olaszország a második, majd Bulgária, Belgium és Svédország a sorrend. Magyarország jelenleg a 14. helyen áll. Úgy tűnik, hogy a fogadóirodák idén nem tudják pontosan megjósolni a végső győztest, de a mai napon még sokat változhat a sorrend.

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: