ESC Hungary

Eurovízió 2021

Eurovíziós Dalfesztivál 2021: Kész a színpad!

Napról napra közelebb vagyunk a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjéhez. Kevesebb, mint 3 hét van hátra a versenyig. A színpadi próbák május 8-án kezdődnek, a csúcstechnológiás színpad építési munkálatai pedig a napokban be is fejeződtek. Jelenleg a technikai próbák zajlanak. 2 hosszú évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra elérkezzen ez a pillanat, de mostmár bátran ki lehet jelenteni – a célegyenesbe fordultunk!

A rotterdami színpad magáért beszél, de beszéljenek inkább a számok helyettem: Az színpad legfőbb eleme – az óriási ledfal – 52 méter széles és 12 méter magas. A színpad kivitelezését 3 szóval lehetne legjobban jellemezni – lapos, minimalista, modern – akárcsak a jellegzetes hollandiai tájkép. A fesztivál főproducere, Sietse Bakker elmondása szerint a színpad innovatív, hatalmas, de egyben egyszerű és tele lesz meglepetésekkel. A ledfalon belül nyitható ajtók találhatóak, eféle kivitelezést ilyen nagy méretben még soha nem csináltak az Eurovízión.

Erwin Rintjema – a show vezetője eképp beszélt az elkészült színpadról: „Az Eurovíziós Dalfesztivál a mi szakmánkban egyenlő a Bajnokok Ligájával. Nagyon különleges shownak számít a maga méretével, a résztvevők számával és a színpadi innovációkkal. Az idei színpad nagyon sokoldalúra sikerült – tele van rejtett trükkökkel, melyek nagyszerűvé fogják varázsolni a produkciókat.”

Marnix Kaar, a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál rendezője pedig elmondta, hogy 25 éve csinál nagy show-kat, de azok a közelébe sem értek ennek. Főleg azért, mert ez egy igen széles színpad. Nagyon nehéz elrejteni a kamerákat, főleg mikor a levegőben mozognak. Próbálod őket mind kívül tartani a képből, az egész egy nagy puzzle!

A Zöld Szoba (Green Room) és a színpad egymással szemben foglalnak majd helyet az Ahoy arénában. A küzdőteret a Green Room-mal töltötték fel, ez azt jelenti tehát, hogy idén elmarad az álló közönség hangulatos, zászlólebegtetős kavalkádja, csak ülőhelyeken lehet majd helyet foglalni.
Hollandia kormányának áprlis 29-ei döntése alapján 3500 fő résztvétele engedélyezett a 3 élő show és a 6 főpróba ideje alatt. Ez a létszám az Ahoy kapacitásának megközelítőleg 20%-át teszi ki. A fennmaradó ülőhelyekből a szervezők ígérete szerint nem sokat fogunk majd érzékelni a képernyőkön keresztül.

A közönség minden tagjának követni kell a szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat. Mindenkit 48 óránként COVID-tesztelésnek vetnek majd alá. A közönségnek és minden további látogatónak 24 óránál nem régebbi negatív COVID-tesztet kell felmutatnia. Az újságírók idén otthonról követik majd az eseményeket az online sajtóközpontban. Az arénában arcmaszk viselete mindenki számára kötelező lesz!

A delegációk május 8-án érkeznek meg Rotterdamba, viszont idejük legnagyobb részét karanténhotelben fogják tölteni és csak a hivatalos, eurovíziós közlekedést használhatják. Erre szükség van, mert minimalizálni kell a fertőzési kockázatokat. Reménykedjünk, hogy a vírust sikerül majd olyannyira kiszorítani a fesztiválról, amennyire csak lehet, és Ausztrália kivételével egyik delegációnak sem kell majd igénybe vennie az „Élő felvételt”.

Ha a járványhelyzet negatív irányba fordulna Hollandiában, a kormány felülvizsgálhatja a jelenlegi döntését. Ebben az esetben közönség nélkül zajlanának az események, de reméljük erre nem kerül sor.

Véleményem szerint az utóbbi évek leglátványosabb és legmodernebb színpada lesz az idei, de úgy gondolom, meg is érdemeljük ezt 2 év szünet után! Csak az tegye fel a kezét, aki már iszonyat mód várja a május 8-ai próbákat!

(eurovoix.com, eurovisionworld.com, esctoday.com, ampco-flashlight.com, eurovision.tv)

About Author

Eurovíziós Dalfesztivál 2021: Kész a színpad!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top