ESC Hungary

Eurovízió 2020

Ezt fogja nézni Európa május 16-án az Eurovízió döntője helyett

A 2020-as Eurovízió törlése után az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), és annak holland tagjai, az NPO, a NOS és az AVROTROS nagy izgalommal jelenti be: egy új showműsort fognak gyártani Fényt gyújt Európa címmel, melyet az eredetileg tervezett eurovíziós nagy döntő idején, vagyis május 16-án szombaton este 21 órától fognak műsorra tűzni.

Ezzel a nem versenyszerű formátummal fognak tisztelegni az idei Eurovízióra szánt 41 dal előtt, egyúttal rengeteg meglepetéssel fognak szolgálni a rajongók és tévénézők számára.

Az est három házigazdája Chantal Janzen, Edsilia Rombley (ESC 1998, 2007) és Jan Smit lesz. A műsor össze fogja hozni a 2020-as Eurovízió versenyzőit, akik otthonról fognak előadni nagy eurovíziós slágereket egy egységes dalszöveggel, ami ráillik arra a helyzetre, amiben most éppen benne vagyunk.

Az elmúlt évek jól ismert eurovíziós sztárjai is meghívást kaptak arra, hogy összekössék Európát a korábbi fesztiválok ismerős dalaival, melyeket Európa ikonikus helyszínein fognak előadni.

Az élő adás körülbelül két óra időtartamú lesz. Hogy mely műsorszolgáltatók fogják közvetíteni a showműsort, arról az elkövetkező hetekben lesz közlemény. Mindenesetre az Eurovízió hivatalos YouTube csatornája közvetíteni fogja, illetve Hollandia internetes sztárja, NikkieTutorials különleges tartalmakat fog készíteni speciális eurovíziós közvetítés számára.

Jon Ola Sand, a Dalfesztivál igazgatója az EBU nevében a következőt nyilatkozta: „Sajnos nem lesz idén Eurovíziós Dalfesztivál. Helyette egyesíteni szándékozunk Európát május 16-án egy különleges, főműsoridőben sugárzott televíziós műsorral. Arra bátorítunk minden műsorszolgáltatót, akik idén részt kívántak volna venni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, és minden más EBU tag műsorszolgáltatót (így a magyar MTVA-t is (a szerk.)), hogy közvetítsék ezt a showműsort az egység és az összetartozás jegyében. A koronavírus hatása mindent számításba véve a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál törlését eredményezte. Ez volt az első alkalom, amikor az EBU-nak törölnie kellett egy versenyt.”

Sietse Bakker, az idei, 65. Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésével megbízott producer azt nyilatkozta: „Egy olyan showt szeretnénk rendezni, ami nemcsak azt a 41 művészt teszi a rivaldafénybe, akik el szerettek volna jönni Rotterdamba, de inspirálni szeretnénk az otthonukban is, egész Európán keresztül, de még azon is túl, ezekben a nehéz pillanatokban. Természetesen tisztelegni szeretnénk azok előtt is, akiket a koronavírus válsága sújt, és akik keményen dolgoznak azért, hogy felvegyék a harcot. Tegyük ezt az Eurovízió történelmének felejthetetlen pillanatává!”

Az EBU bejelentette azt is, hogy az Eurovízió hetében, május 10-16-ig arra bátorítja az EBU tag rádióállomásokat (így a magyar Petőfi rádiót is (a szerk.)), hogy szenteljen műsoridőt az idei versenyre kiválasztott versenyzőkre, és az Eurovízió gazdag történelmének bemutatására.

(eurovision.tv)

About Author

Ezt fogja nézni Európa május 16-án az Eurovízió döntője helyett
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top