ESC Hungary

Eurovízió 2020

Ezt fogja nézni Európa május 16-án az Eurovízió döntője helyett

A 2020-as Eurovízió törlése után az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), és annak holland tagjai, az NPO, a NOS és az AVROTROS nagy izgalommal jelenti be: egy új showműsort fognak gyártani Fényt gyújt Európa címmel, melyet az eredetileg tervezett eurovíziós nagy döntő idején, vagyis május 16-án szombaton este 21 órától fognak műsorra tűzni.

Ezzel a nem versenyszerű formátummal fognak tisztelegni az idei Eurovízióra szánt 41 dal előtt, egyúttal rengeteg meglepetéssel fognak szolgálni a rajongók és tévénézők számára.

Az est három házigazdája Chantal Janzen, Edsilia Rombley (ESC 1998, 2007) és Jan Smit lesz. A műsor össze fogja hozni a 2020-as Eurovízió versenyzőit, akik otthonról fognak előadni nagy eurovíziós slágereket egy egységes dalszöveggel, ami ráillik arra a helyzetre, amiben most éppen benne vagyunk.

Az elmúlt évek jól ismert eurovíziós sztárjai is meghívást kaptak arra, hogy összekössék Európát a korábbi fesztiválok ismerős dalaival, melyeket Európa ikonikus helyszínein fognak előadni.

Az élő adás körülbelül két óra időtartamú lesz. Hogy mely műsorszolgáltatók fogják közvetíteni a showműsort, arról az elkövetkező hetekben lesz közlemény. Mindenesetre az Eurovízió hivatalos YouTube csatornája közvetíteni fogja, illetve Hollandia internetes sztárja, NikkieTutorials különleges tartalmakat fog készíteni speciális eurovíziós közvetítés számára.

Jon Ola Sand, a Dalfesztivál igazgatója az EBU nevében a következőt nyilatkozta: „Sajnos nem lesz idén Eurovíziós Dalfesztivál. Helyette egyesíteni szándékozunk Európát május 16-án egy különleges, főműsoridőben sugárzott televíziós műsorral. Arra bátorítunk minden műsorszolgáltatót, akik idén részt kívántak volna venni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, és minden más EBU tag műsorszolgáltatót (így a magyar MTVA-t is (a szerk.)), hogy közvetítsék ezt a showműsort az egység és az összetartozás jegyében. A koronavírus hatása mindent számításba véve a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál törlését eredményezte. Ez volt az első alkalom, amikor az EBU-nak törölnie kellett egy versenyt.”

Sietse Bakker, az idei, 65. Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésével megbízott producer azt nyilatkozta: „Egy olyan showt szeretnénk rendezni, ami nemcsak azt a 41 művészt teszi a rivaldafénybe, akik el szerettek volna jönni Rotterdamba, de inspirálni szeretnénk az otthonukban is, egész Európán keresztül, de még azon is túl, ezekben a nehéz pillanatokban. Természetesen tisztelegni szeretnénk azok előtt is, akiket a koronavírus válsága sújt, és akik keményen dolgoznak azért, hogy felvegyék a harcot. Tegyük ezt az Eurovízió történelmének felejthetetlen pillanatává!”

Az EBU bejelentette azt is, hogy az Eurovízió hetében, május 10-16-ig arra bátorítja az EBU tag rádióállomásokat (így a magyar Petőfi rádiót is (a szerk.)), hogy szenteljen műsoridőt az idei versenyre kiválasztott versenyzőkre, és az Eurovízió gazdag történelmének bemutatására.

(eurovision.tv)

About Author

Ezt fogja nézni Európa május 16-án az Eurovízió döntője helyett
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top