ESC Hungary

Eurovízió 2020

Finnország: Ki nyerje az Uuden Musiikin Kilpailu 2020-at?

A finnek ismét az UMK keretein belül választják ki indulójukat. A nemzeti döntőre március 7.-én kerül sor, ahol hat előadó versenyzik majd, hogy megnyerje az Uuden Musiikin Kilpailu 2020-at és képviselje Finnországot a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az előző két évben az előadót belső kiválasztás után nevezték meg, és csak a dalt választották a finnek az UMK segítségével. Viszont idén visszatérnek a régi kiválasztási formához, ahol minden előadó egy dallal versenyez.

Azonban csak egy induló képviselheti Finnországot a 2020-as Eurovízión. Hallgass bele a döntős dalokba, és szavazz a cikk végén, hogy szerinted ki nyerje az Uuden Musiikin Kilpailu 2020-at.

Aksel Kankaanranta – “Looking Back”

Aksel Kankaanranta már részt vett a Voice of Finland műsorában, ahol második helyen végzett 2017-ben. Elmondása szerint kicsit félénk, de ez nem tartja vissza attól, hogy milliós nézőközönség előtt lépjen fel. „Szeretnék érzelmeket átadni az énekemmel” – mondta. A “Looking Back” egy érzelmes dal a szerelemről, és az elégedetlenség érzéséről.

Catharina Zühlke – “Eternity”

A rajongóknak ismerős lehet Catharina Zühlke neve, ugyanis 2017-ben “Perfect Villain” című dalával második helyen végzett az UMK döntőjében. Idei dala az “Eternity” sokak szerint a szerelem hatalmáról szól, de Zühlke úgy érzi, hogy a dal ennél nagyobb jelentéssel bír.

Erika Vikman – “Cicciolina”

A “Cicciolina” egy energikus dal, ahol nem rejtik el a szexuális szabadságot. Erika általában dalait finn nyelven énekli így ez alól a “Cicciolina” sem kivétel.

F3M – “Bananas”

A F2M trió tagjai Viv, Baby O és Miara, egy igazán fülbemászó pop dallal készülnek a döntőre.

Tika – “I Let My Heart Break”

Tika volt a 2018-as finn X-faktor nyertese, ahol Saara Aalto volt a mentora. Tika döntős dala egy érzelmes ballada, elmondása szerint példaképei Whitney Houston és Celine Dion.

Sansa- “Lover View”

Sansa egy hűvös mégis érzéki elektro-pop dallal lép fel a döntőben.

Szavazz: Melyik induló képviselje Finnországot a 2020-as Eurovízión Rotterdamban?

survey hosting

(wiwibloggs.com)

Finnország: Ki nyerje az Uuden Musiikin Kilpailu 2020-at?
Comments
To Top
%d bloggers like this: