ESC Hungary

ESC 2018

Finnország: Saara Aalto – Monsters

Finnország még november 7-én bejelentette, hogy Saara Aalto fogja képviselni őket a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon. Ettől függetlenül a finn nemzeti döntőt megtartották ma, csak kicsit másképp. Az UMK-ban 3 dal versenyezett Saara Aalto előadásában:

  1. Monsters (1. hely)
  2. Domino (2. hely)
  3. Quenns (3. hely)

Saara Alto korábban már próbálkozott az Eurovízióra való kijutással. 2011-ben és 2016-ban is második helyen végzett a nemzeti döntőben.  2012-ben a finn Voice-ba jelentkezett, ahol egészen a döntőig menetelt. Itt szintén a második helyet szerezte meg. 2016-ban a brit X-Faktorba jelentkezett. Hatalmas népszerűséget szerzett, ami egészen a döntőig elég volt, ahol a szavazatok 40,4%-át begyűjtve ugyancsak a második helyen végzett. Ezzel ez volt a negyedik verseny, ahonnan ezüstérmesként térhetett haza.

A közönség és a zsűri közösen döntött a győztes dalról. Finnországot a Monsters című dal fogja képviselni a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. Gratulálunk!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top