ESC Hungary

ESC 2018

Finnország: Saara Aalto – Monsters

Finnország még november 7-én bejelentette, hogy Saara Aalto fogja képviselni őket a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon. Ettől függetlenül a finn nemzeti döntőt megtartották ma, csak kicsit másképp. Az UMK-ban 3 dal versenyezett Saara Aalto előadásában:

  1. Monsters (1. hely)
  2. Domino (2. hely)
  3. Quenns (3. hely)

Saara Alto korábban már próbálkozott az Eurovízióra való kijutással. 2011-ben és 2016-ban is második helyen végzett a nemzeti döntőben.  2012-ben a finn Voice-ba jelentkezett, ahol egészen a döntőig menetelt. Itt szintén a második helyet szerezte meg. 2016-ban a brit X-Faktorba jelentkezett. Hatalmas népszerűséget szerzett, ami egészen a döntőig elég volt, ahol a szavazatok 40,4%-át begyűjtve ugyancsak a második helyen végzett. Ezzel ez volt a negyedik verseny, ahonnan ezüstérmesként térhetett haza.

A közönség és a zsűri közösen döntött a győztes dalról. Finnországot a Monsters című dal fogja képviselni a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. Gratulálunk!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top