ESC Hungary

ESC 2021

Franciaország: Barbara Pravi – Voilà

Tegnap este rendezték meg az Eurovision France, c’est vous qui décidez! című gálát, ahol Franciaország versenyzőt választott a 2021-es Eurovízióra. 12 dal vett részt a döntőben, ahol a televoting első fordulóján 7 dal jutott túl, egy dalt pedig a zsűri mentett meg. Ezután a 8 dalra szavazott a zsűri és a közönség az 50-50%-os szavazási rendszert használva. A szavazatok összesítése után mind a zsűrinél, mind a közönségnél Barbara Pravi magasan verte a mezőnyt, így a Voilà című dalt hallhatjuk tőle májusban a fesztivál döntőjében. Gratulálunk!

Barbara Pravi 27 éves francia énekes és dalszerző, szerb-iráni gyökerekkel. Két alkalommal is társszerrző volt junior eurovíziós daloknak, az egyik Carla – Bim Bam Toi (JESC 2019), a másik pedig az idei győztes dal, Valentina – J’imagine. A Voilà című dalban saját magát fejezi ki, aki sokáig a háttérbe volt szorítva. Inspirálta a francia sanzon, Jacques Brel és Piaf.

(eurovision.tv, escbubble.com)

About Author

Franciaország: Barbara Pravi – Voilà
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top