ESC Hungary

ESC 2021

Franciaország: Barbara Pravi – Voilà

Tegnap este rendezték meg az Eurovision France, c’est vous qui décidez! című gálát, ahol Franciaország versenyzőt választott a 2021-es Eurovízióra. 12 dal vett részt a döntőben, ahol a televoting első fordulóján 7 dal jutott túl, egy dalt pedig a zsűri mentett meg. Ezután a 8 dalra szavazott a zsűri és a közönség az 50-50%-os szavazási rendszert használva. A szavazatok összesítése után mind a zsűrinél, mind a közönségnél Barbara Pravi magasan verte a mezőnyt, így a Voilà című dalt hallhatjuk tőle májusban a fesztivál döntőjében. Gratulálunk!

Barbara Pravi 27 éves francia énekes és dalszerző, szerb-iráni gyökerekkel. Két alkalommal is társszerrző volt junior eurovíziós daloknak, az egyik Carla – Bim Bam Toi (JESC 2019), a másik pedig az idei győztes dal, Valentina – J’imagine. A Voilà című dalban saját magát fejezi ki, aki sokáig a háttérbe volt szorítva. Inspirálta a francia sanzon, Jacques Brel és Piaf.

(eurovision.tv, escbubble.com)

Franciaország: Barbara Pravi – Voilà
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top