ESC Hungary

Eurovízió 2021

Franciaország újra nemzeti döntőt rendez

Franciaországot a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon Tom Leeb képviselte volna, akit a francia köztévé belsőleg választott ki, mégpedig a The Best in Me című dallal. Ellentétben az előző évvel, idén újra válogatót szerveznek, hogy megtalálják a kontinens legjobb dalát.

A versenyre 700 pályázóból 20 jutott tovább a végső meghallgatásra, végül pedig 12 résztvevőből és különböző zenei stílusokból válogathat a nézőközönség, illetve a zsűri.

A versenyben lévő 12 előadó és daluk címe:

 1. LMK – Magique
 2. Ali – Paris Me Dit
 3. Casanova – Tutti
 4. Barbara Pravi – Voilà
 5. Cephaz – On A Mangé Le Soleil
 6. Amui – Maeva
 7. Andriamad – Alléluia
 8. Philippine – Bah Non
 9. Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
 10. 21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?
 11. Terence James – Je T’Emmènerai Danser
 12. Pony X – Amour Fou

Az indulók a pontszámaik 50%-át a nézői szavazatok adják, a másik 50%-ot pedig egy 10 fős szakmai zsűri ítéli a versenyzőknek. Érdekesség, hogy a zsűri öt francia és öt nemzetközi tagból fog állni. Köztük lesz Amir (2016-ban képviselte Franciaországot a Stockholmban megrendezett versenyen), aki a zsűri elnöke lesz, továbbá Marie Myriam az 1977-es dalfesztivál francia győztese és Duncan Laurence a 2019-es verseny nyertese.

A Eurovision France, C’est vous qui décidez című döntőjét január 30-án rendezik meg a fővárosban, Párizsban, a járványhelyzet miatt közönség nélkül, egy erre a célra kialakított stúdióban.

A dalokról egy rövid összefoglaló ESC Family csatornájáról:

(escfamily @youtube, escxtra.com)

About Author

Franciaország újra nemzeti döntőt rendez
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top