ESC Hungary

Eurovízió 2021

Franciaország újra nemzeti döntőt rendez

Franciaországot a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon Tom Leeb képviselte volna, akit a francia köztévé belsőleg választott ki, mégpedig a The Best in Me című dallal. Ellentétben az előző évvel, idén újra válogatót szerveznek, hogy megtalálják a kontinens legjobb dalát.

A versenyre 700 pályázóból 20 jutott tovább a végső meghallgatásra, végül pedig 12 résztvevőből és különböző zenei stílusokból válogathat a nézőközönség, illetve a zsűri.

A versenyben lévő 12 előadó és daluk címe:

 1. LMK – Magique
 2. Ali – Paris Me Dit
 3. Casanova – Tutti
 4. Barbara Pravi – Voilà
 5. Cephaz – On A Mangé Le Soleil
 6. Amui – Maeva
 7. Andriamad – Alléluia
 8. Philippine – Bah Non
 9. Juliette Moraine – Pourvu Qu’on M’Aime
 10. 21 Juin Le Duo – Peux-Tu Me Dire?
 11. Terence James – Je T’Emmènerai Danser
 12. Pony X – Amour Fou

Az indulók a pontszámaik 50%-át a nézői szavazatok adják, a másik 50%-ot pedig egy 10 fős szakmai zsűri ítéli a versenyzőknek. Érdekesség, hogy a zsűri öt francia és öt nemzetközi tagból fog állni. Köztük lesz Amir (2016-ban képviselte Franciaországot a Stockholmban megrendezett versenyen), aki a zsűri elnöke lesz, továbbá Marie Myriam az 1977-es dalfesztivál francia győztese és Duncan Laurence a 2019-es verseny nyertese.

A Eurovision France, C’est vous qui décidez című döntőjét január 30-án rendezik meg a fővárosban, Párizsban, a járványhelyzet miatt közönség nélkül, egy erre a célra kialakított stúdióban.

A dalokról egy rövid összefoglaló ESC Family csatornájáról:

(escfamily @youtube, escxtra.com)

Franciaország újra nemzeti döntőt rendez
Comments
To Top
%d bloggers like this: