ESC Hungary

ESC 2023

Görögország: Victor Vernikos – What They Say

Egy hosszú huzavonát követően vasárnap délután a görög ERT televízió is bemutatta versenydalát, amivel a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében fog szerepelni.
A színfalak mögött nagy volt a civakodás az ország képviseletéért, különösen a belső válogatás pontrendszerét kritizálták. A második helyezett Melissa Mantzoukis még jogi segítséget is igénybe vett, mert nem értett egyet sem a kiválasztási eljárással, sem az ERT szavazatszámlálásával.
Ennek ellenére hivatalosan is Victor Vernikos „What They Say” című dala ünnepelhette premierjét az ERT „Two in 1” műsorában.
A mindössze tizenhat éves Victor Vernicos Jørgensen görög-dán gyökerekkel rendelkezik, édesapja, Lars Jules Jørgensen Dániából származik, édesanyja görög. Victor a legfiatalabb művész, aki valaha képviselte Görögországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2006-ban született Athénban, éppen abban az évben, amikor (Helena Paparizo-nak köszönhetően) az ESC-t is Athénban tartották.
Sok sikert az ifjú énekesnek!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top