ESC Hungary

ESC 2023

Görögország: Victor Vernikos – What They Say

Egy hosszú huzavonát követően vasárnap délután a görög ERT televízió is bemutatta versenydalát, amivel a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében fog szerepelni.
A színfalak mögött nagy volt a civakodás az ország képviseletéért, különösen a belső válogatás pontrendszerét kritizálták. A második helyezett Melissa Mantzoukis még jogi segítséget is igénybe vett, mert nem értett egyet sem a kiválasztási eljárással, sem az ERT szavazatszámlálásával.
Ennek ellenére hivatalosan is Victor Vernikos „What They Say” című dala ünnepelhette premierjét az ERT „Two in 1” műsorában.
A mindössze tizenhat éves Victor Vernicos Jørgensen görög-dán gyökerekkel rendelkezik, édesapja, Lars Jules Jørgensen Dániából származik, édesanyja görög. Victor a legfiatalabb művész, aki valaha képviselte Görögországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2006-ban született Athénban, éppen abban az évben, amikor (Helena Paparizo-nak köszönhetően) az ESC-t is Athénban tartották.
Sok sikert az ifjú énekesnek!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top