ESC Hungary

ESC 2018

Görögország: Yianna Terzi – Oneiro mou

Görögország számára az utóbbi évek nem voltak túl szerencsések az Eurovízión. 2016-ban először estek ki az elődöntőben, de tavaly is csak a 19. helyet sikerült megszereznie a korábban nagy esélyesnek tartott Demy-nek. Hogy javítani tudjanak az elmúlt évek eredményein, idén egy nagyszabású nemzeti döntővel készültek.

Miután hónapok óta arról pletykáltak, hogy Görögországban zajlanak a nemzeti döntő előkészületei, mindenki várta a nemzeti döntős dalok bemutatását. A nemzeti döntőt február 22-én tartották volna, de ezt megelőzően több botrány is történt, így az ERT végül belsőválasztással döntött.

Görögországot Yianna Terzi fogja képviselni az Oneiro mou című dallal. A zenét Michalis Papathanasiou és Dimitris Stamatiou szerezte, a dalszöveget Aris Kalimeris és az énekesnő, Yianna Terzi közösen írta. 2010 óta ez az első alkalom, hogy Görögország Eurovíziós dala anyanyelven fog elhangzani.

Yianna a 63. Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjének második felében adhatja elő az Oneiro mou-t. Sok sikert kívánunk!

(escbubble.com, esctoday.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: