ESC Hungary

Eurovízió 2021

Három dal közül választják ki Ukrajna idei dalát

Ukrajna egyike azon országoknak, amelyik megadta a lehetőséget a tavalyi győztes versenyzőnek, hogy 2021-ben végre tényleg az Eurovízió színpadára állhasson és országát képviselje a rotterdami versenyen. Ennek tükrében a hagyományossá vált ukrán nemzeti válogató, a Vidbir elmaradt, az országot pedig a Vidbir 2020-as évadának győztese, a Go_A fogja képviselni.

Az ukrán közmédia, az UA:PBC vezetősége úgy dönött, hogy a dalt belső döntés alapján választják ki. Erre a feladatra pedig egy öttagú zsűrit kértek fel, melynek tagja volt Jamala, a 2016-os Eurovízió győztese, Yevhen Filatov, producer és a “The Maneken”  énekese, Ruslan Quinta zenei producer és zeneszerző, valamint Yaroslav Lodygin és Dmytro Khorkin, az UA:PBC igazgatósági tagjai.

Ma érkezett a hír, hogy a zsűri meghozta a döntését, holnap pedig be is mutatják a dalt. Összesen három dal került a zsűri elé: : Шум (Schum), Рано (Rano), Церковка (Tserkovka). A dalokból egy rövid részlet már hallható is:

https://www.youtube.com/watch?v=Stt4qwI_s-Y

(escbubble.com)

About Author

Három dal közül választják ki Ukrajna idei dalát
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top