ESC Hungary

Eurovízió 2021

Három dal közül választják ki Ukrajna idei dalát

Ukrajna egyike azon országoknak, amelyik megadta a lehetőséget a tavalyi győztes versenyzőnek, hogy 2021-ben végre tényleg az Eurovízió színpadára állhasson és országát képviselje a rotterdami versenyen. Ennek tükrében a hagyományossá vált ukrán nemzeti válogató, a Vidbir elmaradt, az országot pedig a Vidbir 2020-as évadának győztese, a Go_A fogja képviselni.

Az ukrán közmédia, az UA:PBC vezetősége úgy dönött, hogy a dalt belső döntés alapján választják ki. Erre a feladatra pedig egy öttagú zsűrit kértek fel, melynek tagja volt Jamala, a 2016-os Eurovízió győztese, Yevhen Filatov, producer és a “The Maneken”  énekese, Ruslan Quinta zenei producer és zeneszerző, valamint Yaroslav Lodygin és Dmytro Khorkin, az UA:PBC igazgatósági tagjai.

Ma érkezett a hír, hogy a zsűri meghozta a döntését, holnap pedig be is mutatják a dalt. Összesen három dal került a zsűri elé: : Шум (Schum), Рано (Rano), Церковка (Tserkovka). A dalokból egy rövid részlet már hallható is:

https://www.youtube.com/watch?v=Stt4qwI_s-Y

(escbubble.com)

Három dal közül választják ki Ukrajna idei dalát
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: