ESC Hungary

Eurovízió 2018

Hat dal közül választják ki Csehország idei dalát

Csehország 2007-ben csatlakozott az Eurovízió résztvevőihez, de nem sok sikerrel. A 2009-es verseny után a folyamatos rossz eredmények miatt visszaléptek a versenytől és 6 évet kellett várni Csehország visszatérésére, de ekkor sem sikerült döntőbe kerülni az országnak. 2016-ban azonban megtört a jég, Gabriela Gunčíkovának az I stand című dalával sikerült továbbjutni az elődöntőből, viszont a tavalyi kijevi versenyen újra csalódniuk kellett a cseheknek. Ez azonban nem vette el a kedvüket, sőt! 2009 után idén először rendeznek nemzeti döntőt Csehországban, amelynek hat résztvevője lesz.

Decemberben mutatták be az első képeket a versenyzőkről, de ekkor még nem fedték fel az arcukat. Azóta viszont nem csak a versenyzők nevét hozták nyilvánosságra, hanem azok dalait is. A cseh nemzeti döntő résztvevői:

Doctor Victor – Stand up

Debbi – High on Love

Eddie Stilow – We Rule This World

Eva Burešová – Fly

Mikolas Josef – Lie to me

Pavel Callta – Never Forget

A hat dalt több mint 400 dal közül választották ki, ami közül csak 36 dal származott cseh szerzők tollából. Jan Frost Bors, a cseh delegáció új vezetőjének elmondása szerint lehetővé teszik a közönség számára a hivatalos Eurovíziós alkalmazáson való szavazást, illetve egy nemzetközi zsűri is segíteni fog a legjobb dalt kiválasztásában. Az applikáción keresztül bárki élhet az ingyenes szavazás lehetőségével, de csak a cseh szavazatokat számítják be. A közönség és a zsűri is az 1, 2, 3, 4, 6, 8 pontokat oszthatja ki a dalokra: a legrosszabbra 1 pontot, a legjobbra 8 pontot. A szavazatok lezárása után külön-külön összeszámolják a szavazatokat és a szavazás során használt módszer szerint értékelik a dalokat. A legkevesebb szavazatot kapott dal 1 pontot, amelyik dal pedig a legtöbb szavazatot gyűjtötte be, az 8 pontot kap. Miután felállt a közönség és a zsűri sorrendje is, a pontokat összeszámolják. Vagyis a közönség és a nemzetközi zsűri szavazatának összesítése során a győztes dal maximum 16 pontot szerezhet.

A szavazást január 22-én zárják le, a győztest pedig január 29-én hirdetik ki.

(wiwibloggs.com, ceskatelevize.cz)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top