ESC Hungary

Eurovízió 2018

Hat dal közül választják ki Csehország idei dalát

Csehország 2007-ben csatlakozott az Eurovízió résztvevőihez, de nem sok sikerrel. A 2009-es verseny után a folyamatos rossz eredmények miatt visszaléptek a versenytől és 6 évet kellett várni Csehország visszatérésére, de ekkor sem sikerült döntőbe kerülni az országnak. 2016-ban azonban megtört a jég, Gabriela Gunčíkovának az I stand című dalával sikerült továbbjutni az elődöntőből, viszont a tavalyi kijevi versenyen újra csalódniuk kellett a cseheknek. Ez azonban nem vette el a kedvüket, sőt! 2009 után idén először rendeznek nemzeti döntőt Csehországban, amelynek hat résztvevője lesz.

Decemberben mutatták be az első képeket a versenyzőkről, de ekkor még nem fedték fel az arcukat. Azóta viszont nem csak a versenyzők nevét hozták nyilvánosságra, hanem azok dalait is. A cseh nemzeti döntő résztvevői:

Doctor Victor – Stand up

Debbi – High on Love

Eddie Stilow – We Rule This World

Eva Burešová – Fly

Mikolas Josef – Lie to me

Pavel Callta – Never Forget

A hat dalt több mint 400 dal közül választották ki, ami közül csak 36 dal származott cseh szerzők tollából. Jan Frost Bors, a cseh delegáció új vezetőjének elmondása szerint lehetővé teszik a közönség számára a hivatalos Eurovíziós alkalmazáson való szavazást, illetve egy nemzetközi zsűri is segíteni fog a legjobb dalt kiválasztásában. Az applikáción keresztül bárki élhet az ingyenes szavazás lehetőségével, de csak a cseh szavazatokat számítják be. A közönség és a zsűri is az 1, 2, 3, 4, 6, 8 pontokat oszthatja ki a dalokra: a legrosszabbra 1 pontot, a legjobbra 8 pontot. A szavazatok lezárása után külön-külön összeszámolják a szavazatokat és a szavazás során használt módszer szerint értékelik a dalokat. A legkevesebb szavazatot kapott dal 1 pontot, amelyik dal pedig a legtöbb szavazatot gyűjtötte be, az 8 pontot kap. Miután felállt a közönség és a zsűri sorrendje is, a pontokat összeszámolják. Vagyis a közönség és a nemzetközi zsűri szavazatának összesítése során a győztes dal maximum 16 pontot szerezhet.

A szavazást január 22-én zárják le, a győztest pedig január 29-én hirdetik ki.

(wiwibloggs.com, ceskatelevize.cz)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top