ESC Hungary

Eurovízió 2019

Hivatalos: 42 ország versenyez a 2019-es Eurovízión

A 64. Eurovíziós Dalfesztivált rendező Európai Műsorsugárzók Szövetsége, és az izraeli KAN közmédia bejelentette, hogy 42 ország vesz részt a 2019-es májusi Eurovízión. Netta Barzilai idei győzelmével jövőre harmadik alkalommal rendez Izrael dalfesztivált az Eurovízió történelmében.

42 ország merhet álmodni valóban az izraeli kiutazásról. Az önmagát non-stop városként meghatározó Tel-Aviv kiállítási központjában május 14-én és május 16-án lesz megtartva a két elődöntő. A nagy döntőt pedig május 18-án fogják megrendezni.

A 2019-es Eurovízió szlogenje: Merj álmodni. Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál vezető menedzsere múlt héten elmagyarázta, hogy ez a jelmondat azt a befogadást, sokszínűséget és egységet jelképezi, melyek az Eurovíziós Dalfesztivál alapértékei is. A verseny jelmondatát minden évben a versenynek otthont adó közmédia határozza meg, ami meghatározó szerepet tölt be a verseny megjelenítésében. A kreatív szakemberek a jelmondathoz igazítják a verseny logóját, a színpadi látványt, a verseny nyitányát és vendégprodukcióit, a fellépők előtt levetített rövid „képeslapokat”, és az Eurovíziós Dalfesztivál más kreatív elemeit.

Netta tavaly mert álmodni, és megnyerte a versenyt Lisszabonban, ezzel haza vitte Izraelbe a 2019-es versenyt. Izgatottan várjuk a 42 ország részvételét a Tel-avivi fesztiválon és remélem, hogy a résztvevő műsorszolgáltató társaságokat inspirálja a jelmondat, hogy ugyanarról álmodjunk. A KAN csapata elkezdte az előkészületeket a résztvevők és az egész világ fogadására, és egy felejthetetlen show-t ígérnek – nyilatkozta Jon Ola Sand.

Eldad Koblenz, az Izraeli Közműsor-szolgáltató Társaság (IPBC) KAN csatornájának ügyvezető igazgatója a következőket mondta. – Mi már tudjuk milyen az, amikor egy álom valóra válik, amióta Netta Barzilai májusban megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált és harmadik alkalommal hozta el a trófeát Izraelbe. Netta engedte hogy merjünk álmodni, és most hogy kezd minden valósággá válni, nagyon várjuk a 42 delegációt, akik ugyanannak az áloomnak a megvalósítására törekednek.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált Tel-Avivban rendezik, május 14-én, 16-án és 18-án. A jegyek értékesítéséről és az országok elődöntőkbe sorolásáról később lesz információ.

A versenyre a következő országok és azok közműsor-szolgáltatói nevezhetnek előadókat:

Albánia (RTSH)
Ausztrália (SBS)*
Ausztria (ORF)
Azerbajdzsán (ICTIMAI TV)
Belgium (RTBF)
Ciprus (CYBC)
Csehország (CT)
Dánia (DR)
Egyesült Királyság (BBC)
Észtország (ERR)
Fehéroroszország (BTRC)
Finnország (YLE)
Franciaország (FT)
Görögország (ERT)
Grúzia (GPB)
Hollandia (AVROTROS)
Horvátország (HRT)
Írország (RTE)
Izland (RUV)
Izrael (IPBC / KAN)
Lengyelország (TVP)
Lettország (LTV)
Litvánia (LRT)
Macedónia (MKRTV)
Magyarország (MTVA)
Málta (PBS)
Moldova (TRM)
Montenegró (RTCG)
Németország (ARD / NDR)
Norvégia (NRK)
Olaszország (RAI)
Oroszország (RTR)
Örményország (AMPTV)
Portugália (RTP)
Románia (TVR)
San Marino (RTV)
Spanyolország (TVE)
Svájc (SRG / SSR)
Svédország (SVT)
Szerbia (RTS)
Szlovénia (RTVSLO)
Ukrajna (UA: PBC)
*Az EBU társult tagja

(EBU sajtóközlemény)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top