ESC Hungary

Blog

Hivatalos: Magyarország nem küld versenyzőt a 2020-as Eurovízióra

Végre hivatalosan is elérhetőek A Dal 2020 pályázati feltételei, melyen az MTVA némileg finomított, de nincs benne sok köszönet. A legújabb változat szerint nem november 15, hanem november 22 éjfél a pályázat határideje. A 75 millió forint összértékű fődíj megmaradt. És azon sem változtattak, hogy kizárólag magyar nyelvű dalt keresnek. 2019. március 1. utáni dalt várnak, és 2020 január 18-ig kell betölteni a 18. életévet a színpadra lépőknek. Továbbra is 2020. január 18 és március 7 között fog lezajlani a műsorsorozat. A top 30-ba kerülő versenyzők december 15 helyett legkésőbb december 20-ig kötnek szerződést.

Ez azt jelenti, hogy karácsony előtt már megtudjuk, hogy kik kerülnek be a top 30-ba. Kérdés, hogy az ilyenkor szokásos, december elejei sajtótájékoztató érdektelenségbe fog-e süllyedni, hiszen most már egyértelmű, hogy A Dal 2020-ban ezúttal nem a nemzetközi szereplés lesz a tét, nem az Eurovízióra fognak dalt keresni. Az MTVA közleménye szerint

A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.

Ezzel hivatalosnak tekinthető: Magyarország nem vesz részt a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon.

„Engem A Dal emelt oda, ahol most vagyok. Már majdnem feladtam az álmaimat, amikor megnyertem a 2017-es versenyt. Onnantól kezdve teljesen megváltozott az életem. Hálás vagyok a műsornak és a közönségnek is” – mondta Pápai Joci, aki kétszer is megnyerte a zenei vetélkedőt, és akinek karrierje az első győzelme óta töretlenül ível felfelé.

Sok kérdés merül fel ilyenkor: Érdekesebb lesz-e így A Dal, mint a Fölszállott a páva című tehetségkutató?
Fog-e még ezen túl bárkit is érdekelni, hogy ki indul A Dalban?
Akar-e indulni énekes az Eurovízión más országot (pl San Marino) képviselve?
Fog-e bármilyen módon reagálni erre a hazai zenei szakma?

(ots.mti.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top