ESC Hungary

Blog

Hivatalos: Magyarország nem küld versenyzőt a 2020-as Eurovízióra

Végre hivatalosan is elérhetőek A Dal 2020 pályázati feltételei, melyen az MTVA némileg finomított, de nincs benne sok köszönet. A legújabb változat szerint nem november 15, hanem november 22 éjfél a pályázat határideje. A 75 millió forint összértékű fődíj megmaradt. És azon sem változtattak, hogy kizárólag magyar nyelvű dalt keresnek. 2019. március 1. utáni dalt várnak, és 2020 január 18-ig kell betölteni a 18. életévet a színpadra lépőknek. Továbbra is 2020. január 18 és március 7 között fog lezajlani a műsorsorozat. A top 30-ba kerülő versenyzők december 15 helyett legkésőbb december 20-ig kötnek szerződést.

Ez azt jelenti, hogy karácsony előtt már megtudjuk, hogy kik kerülnek be a top 30-ba. Kérdés, hogy az ilyenkor szokásos, december elejei sajtótájékoztató érdektelenségbe fog-e süllyedni, hiszen most már egyértelmű, hogy A Dal 2020-ban ezúttal nem a nemzetközi szereplés lesz a tét, nem az Eurovízióra fognak dalt keresni. Az MTVA közleménye szerint

A műsor készítői úgy döntöttek, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.

Ezzel hivatalosnak tekinthető: Magyarország nem vesz részt a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválon.

„Engem A Dal emelt oda, ahol most vagyok. Már majdnem feladtam az álmaimat, amikor megnyertem a 2017-es versenyt. Onnantól kezdve teljesen megváltozott az életem. Hálás vagyok a műsornak és a közönségnek is” – mondta Pápai Joci, aki kétszer is megnyerte a zenei vetélkedőt, és akinek karrierje az első győzelme óta töretlenül ível felfelé.

Sok kérdés merül fel ilyenkor: Érdekesebb lesz-e így A Dal, mint a Fölszállott a páva című tehetségkutató?
Fog-e még ezen túl bárkit is érdekelni, hogy ki indul A Dalban?
Akar-e indulni énekes az Eurovízión más országot (pl San Marino) képviselve?
Fog-e bármilyen módon reagálni erre a hazai zenei szakma?

(ots.mti.hu)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top