ESC Hungary

Eurovízió 2019

Hivatalos: Tel-Aviv rendez Eurovíziót 2019-ben

Az Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoport közleményében ma bejelentette: a tel-avivi kiállítási központ ad otthont 2019 május 14-én, 16-án és 18-án a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak.

Tel-Aviv nagyon lenyűgöző és impozáns pályázatot nyújtott be. Az ország második legnagyobb és folyton nyüzsgő városa, amely a Földközi-tenger partján található, először rendez Eurovíziót. A 2019-es fesztivál két elődöntőjét május 14-én és május 16-án, a döntőt május 18-án fogják megrendezni.

Izrael legnagyobb népességű városa, Jeruzsálem kétszer is rendezett már Eurovíziót korábban, 1979-ben és 1999-ben.

Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója elmondta, hogy ‘Szeretném megköszönni azoknak az izraeli városoknak, amelyek pályázatot nyújtottak be, és a KAN közmédiának melynek munkatársai nagy szakértelemmel és alapos vizsgálatokkal vezényelték le a kiválasztási folyamatot. Mindegyik pályázat nagyon példás volt, de végül azt a döntést hoztuk, hogy Tel-Avivban adottak a legjobban feltételek a világ legnagyobb zenei rendezvényének létrehozásához. Izgatottan várjuk, hogy elvigyük a fesztivált egy vadonatúj városba, és nagyon várjuk az együttműködést a KAN-nal, hogy a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál is nagyon látványos legyen.

Frank-Dieter Freiling, a Referenciacsoport elnöke elmondta, hogy “Még ezen a héten várjuk a megerősítést és a garanciákat a miniszterelnöktől a biztonság tekintetében, hogy az érdeklődök számára biztosított legyen a megérkezés és tartózkodás, a kifejezés szabadsága, és legyen biztosítva a politikamentesség is. Rendkívül fontosak ezek a garanciák ahhoz, hogy tovább haladhassunk a tervekkel, és megtartsuk az Eurovíziós Dalfesztivál értékeit, sokszínűségét és különlegességét.”

A jegyértékesítés az év vége felé fog elindulni.

Comments
To Top
%d bloggers like this: