ESC Hungary

Eurovízió 2019

Hivatalos: Tel-Aviv rendez Eurovíziót 2019-ben

Az Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoport közleményében ma bejelentette: a tel-avivi kiállítási központ ad otthont 2019 május 14-én, 16-án és 18-án a következő Eurovíziós Dalfesztiválnak.

Tel-Aviv nagyon lenyűgöző és impozáns pályázatot nyújtott be. Az ország második legnagyobb és folyton nyüzsgő városa, amely a Földközi-tenger partján található, először rendez Eurovíziót. A 2019-es fesztivál két elődöntőjét május 14-én és május 16-án, a döntőt május 18-án fogják megrendezni.

Izrael legnagyobb népességű városa, Jeruzsálem kétszer is rendezett már Eurovíziót korábban, 1979-ben és 1999-ben.

Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója elmondta, hogy ‘Szeretném megköszönni azoknak az izraeli városoknak, amelyek pályázatot nyújtottak be, és a KAN közmédiának melynek munkatársai nagy szakértelemmel és alapos vizsgálatokkal vezényelték le a kiválasztási folyamatot. Mindegyik pályázat nagyon példás volt, de végül azt a döntést hoztuk, hogy Tel-Avivban adottak a legjobban feltételek a világ legnagyobb zenei rendezvényének létrehozásához. Izgatottan várjuk, hogy elvigyük a fesztivált egy vadonatúj városba, és nagyon várjuk az együttműködést a KAN-nal, hogy a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál is nagyon látványos legyen.

Frank-Dieter Freiling, a Referenciacsoport elnöke elmondta, hogy „Még ezen a héten várjuk a megerősítést és a garanciákat a miniszterelnöktől a biztonság tekintetében, hogy az érdeklődök számára biztosított legyen a megérkezés és tartózkodás, a kifejezés szabadsága, és legyen biztosítva a politikamentesség is. Rendkívül fontosak ezek a garanciák ahhoz, hogy tovább haladhassunk a tervekkel, és megtartsuk az Eurovíziós Dalfesztivál értékeit, sokszínűségét és különlegességét.”

A jegyértékesítés az év vége felé fog elindulni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top