ESC Hungary

Eurovízió 2020

Hivatalos: Törölték a rotterdami 2020-as Eurovíziót

Nagyon sajnálatos, hogy be kell jelenteni: a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztivál törölve lesz. A versenyt szervező EBU közlemény szerint: „Az elmúlt hetekben számos alternatívát megvizsgáltunk, amelyek lehetővé tették volna az Eurovíziós Dalfesztivál előkészületeinek folytatását. A COVID-19 Európa-szerte történő elterjedése és a résztvevő műsorszolgáltatók kormányainak és a holland hatóságok által bevezetett korlátozásoknak a bizonytalansága azonban azt jelenti, hogy az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) nehéz döntést hozott arról, hogy nem folytatja az előzetes tervek szerinti előkészületeket. A döntés középpontjában a művészek, a személyzet, a rajongók és a látogatók egészsége, valamint a holland, az európai és a világ helyzete áll. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál minden évben megszakítás nélkül egyesítette a közönséget az elmúlt 64 évben, és mi, mint a világ milliói, világszerte rendkívül szomorúak vagyunk, hogy nem kerülhet erre ismét sor májusban.”

Jon Ola Sand, ügyvezető igazgató: „Nagyon büszkék vagyunk az Eurovíziós Dalfesztiválra, amely 64 éve egyesíti az Európában élő embereket. Nagyon csalódottak vagyunk ebben a helyzetben. Az EBU, az NPO, a NOS az AVROTROS és Rotterdam városa továbbra is egyeztetni fog annak érdekében, hogy meg lehet-e rendezni az Eurovíziós Dalfesztivált 2021-ben Rotterdamban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett az előkészületekben, de rajtunk kívülálló ok miatt nem lehetséges a folytatás. Nagyon sajnáljuk ezt a helyzetet, de megígérem, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál erősebb lesz, mint valaha.”

Az NPO elnöke, Shula Rijxman: „Az EBU döntése elkerülhetetlen volt, figyelembe véve a koronavírus eredményeként jelenleg Európát érintő körülményeket és az összes intézkedést, amelyet a kormányoknak most meg kell tenniük. Ez nagy csalódást okoz a holland közönség, a fantasztikus előkészítő csapat, az előadók és a művészek számára is. Az elmúlt hónapokban sokan keményen dolgoztak a verseny előkészületein. Köszönjük szépen az elkötelezettségüket és sajnáljuk, hogy az erőfeszítések eredménye rövidesen nem lesz látható. Külön kifejezetten szeretnénk megemlíteni Rotterdam önkormányzatát, amely az elmúlt évben ideális partnereként sokat bizonyított ebben a projektben. Az idei szervezés kiváló alkalom volt arra, hogy jobban megértsük egymást Európában a bizonytalanság idején, hogy Európa népét valóban összehozza. A zene egyetemes összekötő kapocs, és biztos vagyok benne, így is marad. A koronás válság után is. „

Sietse Bakker, a rendezvény főrendezője megérti, hogy sokan csalódtak amiatt, hogy a 2020-os Eurovíziós Dalfesztivál nem kerül megrendezésre: „A 41 résztvevő ország művészei, a nyitó- és vendégprodukciók résztvevői szívüket és lelküket beleadják előadásukhoz. A rajongók, akik mindig is támogattak minket és az utolsó pillanatig megőrzték a bizalmukat. És nem utolsósorban a fantasztikus csapat számára, amely az utóbbi hónapokban nagyon keményen dolgozott, hogy ez a 65. Eurovízió nagy sikerrel járjon. Megértjük és osztjuk ezt a csalódást.”

A szervezők türelmet kérnek, ezen példa nélküli döntés következményein dolgoznak, és türelmesen várják a fejleményeket az elkövetkező napokban és hetekben. Mindannyian szomorúak vagyunk azért, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált nem lehet májusban rendezni, de szervezők bíznak benne, hogy az egész Eurovíziós család szerte a világon továbbra is szeretni fogja és támogatja egymást ebben a nehéz időszakban.

(eurovision.tv)

About Author

Hivatalos: Törölték a rotterdami 2020-as Eurovíziót
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top