ESC Hungary

Eurovízió 2018

Idén újra lesz Montevizija

Az elmúlt években Montenegró belső választással döntött az Eurovíziós daláról. Legutóbb Slavko Kalezić próbált szerencsét Space című dalával, de nem sikerült az elődöntőből továbbjutnia. Idén azonban újra bevonják a közönséget a dalválasztásba és nemzeti válogatót rendeznek a balkáni országban.

A zsűritagok: Dejan Bozovic zeneszerző, Slaven Knezovic művészeti igazgató – RTCG, Vladimir Maras zenei szerkesztő – RTCG, Ismeta Dervoz énekes, Kornelije Kovac zeneszerző.

Az RTCG még november 1-én hirdette meg a pályázatot és egy teljes hónapig lehetett a dalokat beküldeni. Ez idő alatt 31 dal érkezett be. A beérkezett dalokat egy szakmai zsűri értékelte, majd szűkítették a listát.

A 2018-as Montevizijának öt résztvevője lesz:

Lorena Jankovic- Dusu mi daj (Add nekem a lelkedet)

Nina Petkovic- Disem (Lélegzem)

Katarina Bogicevic- Nezeljena (Felesleges)

Ivana Popovic Martnovic- Poljupci (Csókok)

Vanja Radovanovic- Inje (Dér)

A nemzeti döntőt február 17-én tartják Podgoricában, ahol a közönség egyedül dönt arról, hogy ki képviseli Montenegrót a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Portugália fővárosában, Lisszabonban.

(esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top