ESC Hungary

INFE

INFEVision Video Contest 2020: Bemutatjuk a versenyzőket! (#3)

Folytatódik az INFEVision 2020 videó verseny benevezett klipjeinek bemutatása. Az Eurovízió Rajongók Nemzetközi Hálózatának (International Network of Fan Clubs of Eurovision – I.N.F.E) romániai klubja szervezi az idei versenyt. A nagy döntő december 16-án szerdán lesz, úgyhogy ideje megismerni a hátralévő 9 versenyzőt!

Az INFE Grúzia rajongói klub Lizi Japaridze „Toxic World” című klipjét küldi versenybe. Művésznevén Lizi Pop grúz énekes, modell, színésznő, táncos és televíziós személyiség. A 2014-es máltai Junior Eurovízió versenyzője, a „Happy Day” című dalt adta elő. 2017-ben a Tbilisziben rendezett Junior Eurovízió egyik műsorvezetője volt. A négy nyelven beszélő Lizi 2011 óta a Giga Kukhianidze vezette BzikebiStudio-ban képzi énektechnikáját. Ebben a stúdióban született öt dal is a Junior Eurovízióra (2008, 2010, 2011, 2012, 2013).

Az INFE mexikói klubja Gloria Trevi & Monica Naranjo duójának klipjét versenyezteti meg, a daluk címe „Grande”. Gloria de los Ángeles Treviño Ruiz mexikói énekes, dalszerző, táncos, színésznő, televíziós műsorvezető, kliprendező és üzletasszony. 1985-ben kezdte a profi karrierjét egy rövid életű együttesben. Rá három évre jelent meg első szólóalbuma. Második albumának címadó dala, a “Pelo Suelto“ nemzetközi sikert ért el, több Latin-amerikai listát vezetett és Spanyolországban is első lett. Egészségügyi okok miatt szüneteltette a pályáját, majd 2007 óta a sikereket csak halmozta. Mónica Naranjo Carrasco spanyol énekes, az egyik legerőteljesebb hang a spanyol és Latin-amerikai zeneiparban. Duettet énekelt Luciano Pavarotti, Rocío Jurado és Mina Mazzini társaságában. Debütáló albuma 1994-ben jelent meg. A helyi Sztárban sztár-ban szerepelt, a 2017-es és 2018-as spanyol nemzeti döntő zsűritagja is volt. Legutolsó albuma 2020-ban jelent meg.

A ciprusi INFE közösség Michalis Hatzigiannis „Horevo” című videóját küldi az INFEVISION 2020-ba. Az 1998-as Eurovízióról ismerhetjük, Ciprus képviseletében. 1995-ben két dallal is pályázott a ciprusi nemzeti döntőre. 2010-ben a Forbes magazin az ötödik helyre sorolta a görög zeneipar legjobb énekesei listáján. 2002-ben kiadott második szólóalbuma tripla platinalemez lett.

Az INFE ukrán klubja Vasya Boykova “The Only One For Me” című dalához készült klippel versenyez. Diplomáját a Kijevi Cirkusz és Varietéművészeti Akadémián szerezte varieté énekes szakon. Emellett dalszerző, kliprendező, énektanár, több énekverseny győztese. Szerepelt már Junior Nemzeti Döntőn, X-faktorban és Got Talent tehetségkutató showban. A 2016-os év fiatal tehetsége díjának tulajdonosa.

Az INFE USA rajongói közösség Billie Eilish „Everything I wanted” című klipjével szerepel az INFEVISION 2020 listáján. Billie Eilish Pirate Baird O’Connell első sikerét 2015-ben érte el, amikor feltöltötte a SoundCloudra a „Ocean Eyes” című dalát, melyet testvére, Finneas O’Connell szerzett. Azóta is együtt dolgoznak a zenéken és a koncerteken is. Debütáló kislemeze, a Don’t Smile at Me (2017), ami csak idővel vált nagy slágerré. Első albuma When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (2019) címmel a Billboard 200 csúcsán kezdett, 2019 legtöbbet eladott albumává vált. Ezen az albumon szerepelt a „Bad Guy” című dala, ami elsőként került a Billboard Hot 100 listájának élére. 2020-an a legfrissebb James Bond film betétdalát énekelte „No Time to Die” címmel, de több más dala is bekerült a top 10-ben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Az INFE Szlovénia rajongói klub Mi2 együttest választotta INFEVISION 2020-ra az „Adam in Eva” című dallal. A Mi2 egy szlovén rockegyüttes, 1995-ben alapították. Tagjai: Jernej Dirnbek gitáros és dalszövegíró, Tone Kregar énekes és dalszerző, Egon Herman gitáros, Robert Novak basszusgitáros és Igor Orač dob és ütőhangszeres. Első albumukat 1996-ban adták ki, melyet még további 7 követett.

Az INFE Észak-Macedónia rajongói klub Martina Blazeska „Rozevi Neba” című videóját nevezte be. Martina Blazeska énekes, dalszerző és gitáros. 14 éves korában kezdett énekelni és gitározni, majd zenei iskolában tanult. 17 évesen Los Angelesben folytatta tanulmányait, majd felvették a bostoni Berklee Zeneművészeti Főiskolába, ahol alapképzésben hivatásos zenész diplomát kapott. Gitárcentrikus popzenét, indie és népzenét játszik. 2018-ban adta ki első kislemezét „World on a String” címmel. Első európai turnéját a NAMM Elnökének Innovációs Díjával ismerték el.

Az INFE Szlovákia rajongói klub az Ego, Ben Cristovao and Sima formáció „PUMPA” című dalával száll versenybe. Dr. Michal Straka, művésznevén Ego szlovák rapper és képzett ügyvéd, a Kontrafakt együttes tagja volt. Később szólókarrierbe kezdett, a 2012-es „We only live once” című dala első számú sláger lett a szlovák rádiókban. 2017-ben jelent meg első szólóalbuma, melyben több, a cseh és szlovák zeneipar jeles egyéniségével dolgozott együtt. Idén jelent meg második szólóalbuma.

És végül lássuk, hogy a házigazda INFE Románia, vagyis az Eurovision Romania Community (ERC) kit indít az INFEVISION 2020 versenyen. Delia „Aruncă-mă” című klipje képviseli a rendező országot. Delia Matache román énekes, dalszövegíró, táncos és filantróp. 1999-ben kezdte karrierjét az N&D formációban, Nicolae Marinnal. Eurodance műfajban adtak ki 4 albumot. A duó 2003-ban felbomlott, elkezdte szólókarrierjét, eddig 6 stúdióalbumot adott ki. 2008-ban a Dancing With the Stars című showban szerepelt. 2009-ben az Aranyszarvas fesztiválon 10 pontot kapott az „I Will Survive” című daláért. Nemsokára a romániai X-Faktor egyik zsűritagja lesz.

(infenetwork.net)

About Author

INFEVision Video Contest 2020: Bemutatjuk a versenyzőket! (#3)
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top