ESC Hungary

INFE

INFEVision Videós Verseny 2023: Keressük meg a legjobb magyar videót!

Ismét útjára indul a 11. INFEVision Videós Verseny! Az idei versenyt az INFE Szlovákia rendezi karöltve az INFE Romániával. Az INFE Szlovákia nyerte meg az INFEVision 2022-t, ezért ők nyerték el a jogot, illetve ők is segítséget kértek a videó technikával felvértezett INFE Romániától. Az INFE Magyarország ezúttal is részt vesz a versenyen, és ismét olvasóink segítségét kérjük megtalálni az elmúlt év legjobb magyar videóját!

A magyar dal nevezési kritériumairól:

  • 2022 szeptember 1 utáni, maximum 5 perces magyar hivatalos/official videókat keresünk a cikk alatt, külön kommentben!
  • Nevezési határidő: 2023. október 8 vasárnap.

Bővebb kritériumok a videóhoz:

  • A nevezni kívánt videó nem jelenhetett meg nyilvánosan 2022. szeptember 1 előtt (2022 szeptember 1 utáni Youtube videók versenyezhetnek.
  • A dalnak eredetinek és stúdióverziójú (hivatalos) videónak kell lennie, habár különböző ismert dallamminták megengedettek, ami új perspektívát ad a nevezni kívánt dalnak. A dal korábbi INFEVision versenyen nem indulhatott, és Eurovízión vagy Junior Eurovízión induló dal sem nevezhető.
  • Nem lehet lyric videóval nevezni, csak különlegesen indokolt esetben, a szervező jóváhagyásával. A különlegesen indokolt esetekről bővebben kicsit később.
  • A videóban szereplő előadónak kapcsolódnia az adott országhoz: legalább egy előadónak az adott országban kellett születnie, ott kell élnie, vagy aktívan részt vesz a helyi zeneiparban. Ha a benevezett videóban egy DJ az előadó egy vokalista közreműködésével, a vokalistának kell megfelelnie a fenti kritériumoknak.
  • A dalnak és annak videójának maximális hossza 5 perc lehet. – A dalszöveg nem tartalmazhat bármilyen gyűlöletbeszédet, erőszakot vagy diszkriminációt (a „színes nyelvezetet” tartalmazott dalszövegek nem megengedettek, kivétel lehet ha a rendezők engedélyt adnak erre (pl. Kanada 2022 melynek dalcímében és dalszövegében megjelent a “FCKN” szó).
  • A nevező klubnak meg kell győződnie, hogy a nevezni kívánt videó megfelel a szerzői jogi szabályoknak hivatkozva a méltányos használatra, audiovizuális tartalom létrehozásánál. Itt külön kiemelik, hogy 2021-ben a magyar versenydal lett blokkolva szerzői jogi okok miatt, ezért nem lehetett bemutatni a hivatalos rekapitulációs videókon, a többi daltól külön lehetett bemutatni, ami nagy valószínűséggel csökkentette a magasabb helyezés elérését a döntőben.

Érdekesség még a szabálykönyvből

  • Az INFE Kluboknak meg kell bizonyosodnia arról, hogy érvényes szavazatot küldenek be határidőre. A 2021-es és 2022-es versenyen két klubnál is tartalék zsűrit kellett alkalmazni, mert nem küldték el a szavazataikat.
  • A lyric videók engedélyezése azért szükséges, mert az INFE Costa Rica tagjai találtak nagyon jó dalokat, de a helyi zeneipar kevés dalhoz gyárt videoklipet, ezért engedte a szervező tovább, habár a video hiánya jelentősen csökkenthette a szavazáson begyűjthető pontok számát.

Legyetek szívesek javasolni videoklipeket a YouTube-ról a jelen cikkhez tartozó hozzászólások szekcióban! Nagyon fontos, hogy mindegyik dalnevezés külön posztban legyen, melyek alatt válaszként közösen előszűrhetjük a nevezéseket.

A szerzői jogok miatt igazán bosszantó lehet ha egy videót ki kell zárni, ez fogja megadni sajnos az idei válogató izgalmát. Kérem keressen meg az a vállalkozó szellemű olvasónk emailben (bővebben a profilomban vagy a rólunk menüpontban), aki szeretne az idei nemzeti döntőhöz recap videót készíteni! A videó készítésénél kritérium, hogy 25 másodperces részletek legyenek fent minden dalból.

Nagyon köszi mindenki részvételét!

INFE Magyarország közlemény

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top