ESC Hungary

Eurovízió 2022

Italo-diszkó a 2022-es Eurovízió első elődöntőjében

A ’70-es évek vége óta az italo-diszkó és az olasz house zenei stílus is meghatározója volt a klubok és rádiók repertoárjának szerte a világon, melyeknek ütemei generációk éjszakai életét határozták meg. Dardust, a világ egyik legsikeresebb producere lesz a vendégfellépője az idei Eurovízió első elődöntőjének, hozzá csatlakozik a Benny Benassi DJ és producer, valamint a brit Sophie and The Giants zenekar Sylvia Catasta karmester közreműködésével. Sőt, a 2020-as Sanremo győztese, Diodato is végre előadhatja dalát az Eurovízió színpadán.

Dardust, vagyis az olasz Dario Faini a világ egyik legnépszerűbb zongoraművésze, sok nemzetközi rangos eseményen játszott már, mint például a Superbowl, az NBA All Star Game, de az Olimpiai játékokon is fellépett már. Rengeteg olasz sláger kötődik a nevéhez, több mint 60 platinalemezzel rendelkezik. Társproducere volt a 2019-es olasz, Soldi című dalnak is.

Marco Benny Benassi az electro house úttörője, 2002-es klubslágere, a Satisfaction végigsöpört a világon. Sok remixet készített már Britney Spears, Katy Perry és Shakira dalaihoz, de producerként jelen volt Madonna, John Legend és a 2022-es Eurovízió házigazdájának, Mika-nak az egyik dalánál is.

A Fai Rumore a karantén időszakának egyik himnusza lett. A 2020-as Sanremoi Dalfesztivál győztese, Diodato, az Eurovíziót pótló Europe Shine a Light című műsorban egy üres arénában adta elő a dalát. Az idei torinói fellépése azt szimbolizálja, hogy van remény, hogy visszakapjuk a normális életünket a két évnyi korlátozások után, és végre lehetősége lesz élő közönség előtt is bemutatni a dalát.

(eurovision.tv)

About Author

Italo-diszkó a 2022-es Eurovízió első elődöntőjében
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top