ESC Hungary

Eurovízió 2022

Italo-diszkó a 2022-es Eurovízió első elődöntőjében

A ’70-es évek vége óta az italo-diszkó és az olasz house zenei stílus is meghatározója volt a klubok és rádiók repertoárjának szerte a világon, melyeknek ütemei generációk éjszakai életét határozták meg. Dardust, a világ egyik legsikeresebb producere lesz a vendégfellépője az idei Eurovízió első elődöntőjének, hozzá csatlakozik a Benny Benassi DJ és producer, valamint a brit Sophie and The Giants zenekar Sylvia Catasta karmester közreműködésével. Sőt, a 2020-as Sanremo győztese, Diodato is végre előadhatja dalát az Eurovízió színpadán.

Dardust, vagyis az olasz Dario Faini a világ egyik legnépszerűbb zongoraművésze, sok nemzetközi rangos eseményen játszott már, mint például a Superbowl, az NBA All Star Game, de az Olimpiai játékokon is fellépett már. Rengeteg olasz sláger kötődik a nevéhez, több mint 60 platinalemezzel rendelkezik. Társproducere volt a 2019-es olasz, Soldi című dalnak is.

Marco Benny Benassi az electro house úttörője, 2002-es klubslágere, a Satisfaction végigsöpört a világon. Sok remixet készített már Britney Spears, Katy Perry és Shakira dalaihoz, de producerként jelen volt Madonna, John Legend és a 2022-es Eurovízió házigazdájának, Mika-nak az egyik dalánál is.

A Fai Rumore a karantén időszakának egyik himnusza lett. A 2020-as Sanremoi Dalfesztivál győztese, Diodato, az Eurovíziót pótló Europe Shine a Light című műsorban egy üres arénában adta elő a dalát. Az idei torinói fellépése azt szimbolizálja, hogy van remény, hogy visszakapjuk a normális életünket a két évnyi korlátozások után, és végre lehetősége lesz élő közönség előtt is bemutatni a dalát.

(eurovision.tv)

Italo-diszkó a 2022-es Eurovízió első elődöntőjében
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top