ESC Hungary

ESC 2021

Izrael: Eden Alene – Set Me Free

Tegnap este megszületett az Eurovíziós Dalfesztivál 2021 második versenydala. Izrael képviselője, Eden Alene három dalt adott elő, ezek közül kellett kiválasztani a legmegfelelőbbet a rotterdami versenyre. A három dal közül a Set Me Free címűt választották ki. Sok sikert végre Rotterdamban!

https://youtu.be/opmTs9uvENI

Eden Alene etióp származású, de Jeruzsálemben született. A balett után énekórákat vett, kórustag lett, és ekkor fedezték fel a benne rejlő tehetséget. Szereti keverni a zenei stílusokat, az arab népzenei motívumokat, a gospelt és az operát. Ezek a stílusjegyek mutatkoznak meg a tavalyi, Feker Libi című dalában is, több stílust és több nyelvet ötvöz benne. 2018-ban megnyerte a helyi X-Faktort, jelenleg katonai szolgálatban van, a hadsereg zenekarában énekel, de külföldi fellépéseket is vállal.

(eurovision.tv)

About Author

Izrael: Eden Alene – Set Me Free
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top