ESC Hungary

Eurovízió 2018

Január 30-án indul a jegyértékesítés a 2018-as Eurovízió elődöntőire

A nem automatikus döntős országok elődöntőkbe sorsolása után egy nappal, vagyis január 30-án 11:00-kor elindul a jegyértékesítés a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőire is.

Különböző árszinteken kezdik el a jegyek értékesítését, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos jegyértékesítője, a BlueTicket.pt oldalon keresztül. Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy nagyon ajánlott csak a hivatalos jegyértékesítő partneren keresztül megvásárolni a belépőjegyeket.

Ezekre az eseményekre lehet jegyeket vásárolni:

2018.05.07 21:00 Első elődöntő – zsűri show*
2018.05.08 15:00 Első elődöntő – családi show**
2018.05.08 21:00 Első elődöntő – élő televíziós közvetítés***

2018.05.09 21:00 Második elődöntő – zsűri show*
2018.05.10 15:00 Második elődöntő – családi show**
2018.05.10 21:00 Második elődöntő – élő televíziós közvetítés***

A 2018-as Eurovízió hivatalos jegyértékesítője, a BlueTicket a Queue-It nevű jegyértékesítő rendszert használja, melyet a világ nagyobb eseményein használnak. A rendszer fel van készülve a weboldal összeomlásának megakadályozására, ha egyszerre túl sok vásárló akar ugyanarra az eseményre jegyet váltani.

Azok, akik hamarabb “beállnak a sorba” jegyért mint ahogyan megnyílna a lehetőség a vásárlásra, egy véletlenszerűen generált sorszámot kapnak az értékesítés elindításakor. Ez azt jelenti, hogy senkinek nem lesz előnye abból, hogy hamarabb belépnek a rendszerbe. Akik a jegyértékesítés megkezdése után lépnek be a rendszerbe, azok rendes sorszámot kapnak, az előre bejelentkezőket pedig mögéjük sorolják.

*A zsűri show az élő adást megelőző este kezdődő főpróba, ekkor adják le a szavazáson résztvevő országok zsűrijei a pontjaikat, de még nem hirdetik ki.

**A családi show az élő adás napjának délutánján induló főpróba, amikro a család minden tagjának személyesen van lehetősége az élő adás előtt átélni a verseny hangulatát. A családi show alatt nincs szavazás.

***Az élő televíziós közvetítés azt jelenti, hogy ezt a műsort közvetítik a televíziós társaságok szerte a világban, és ezt lehet nyomon követni élőben a YouTube-n is.

Az első elődöntőbe 19, a második elődöntőbe 18 országot fognak sorsolni. Az elődöntőkbe sorsolás alkalmával azt is kisorsolják, hogy az automatikus döntős országok, vagyis Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország és a házigazda Portugália nézői és zsűrije melyik elődöntő szavazásán fog részt venni. Bővebben itt:

Január 29-én sorsolják elődöntőkbe a 2018-as Eurovízió résztvevőit

Akkreditáció

Az elődöntőkbe sorsolás napján, azaz 2018. január 29-én indul meg az akkreditáció a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválra. A versenyt szervező EBU egy új regisztráló rendszert, az Accredion-t fogja használni. A regisztrálás délután 4 órától kezdődik az eurovision.tv/press oldalon, és április 6-ig fog tartani. Az akkreditációk elbírálásának legkésőbbi határideje 2018. április 13. Az akkreditációhoz eddig használt EurovisionFamily.TV oldal megszűnik,  mert a közösségépítés már egy jó ideje áttevődött a Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat és a Vkontakte oldalaira. Akik eddig fel voltak íratkozva hírlevélre, azok a jövőben is meg fogják kapni. Akik blogot vezettek az EurovisionFamily.TV oldalon, azok kapnak egy kiexportálási lehetőséget, amit visszatölthetnek egy WordPress-t használó weboldalra.  Az EurovisionFamily.TV egy nagyon jó oldal volt arra, hogy összefogja az Eurovíziós családjának minden tagját (Eurovíziós Dalfesztivál, Junior Dalfesztivál, Táncverseny, A fiatal zenészek versenye, Az év kórusa), ezért egy új „ernyőoldal” fejlesztése van folyamatban, ami még idén elindul.

(eurovision.tv/press)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top