ESC Hungary

Eurovízió 2018

Január 30-án indul a jegyértékesítés a 2018-as Eurovízió elődöntőire

A nem automatikus döntős országok elődöntőkbe sorsolása után egy nappal, vagyis január 30-án 11:00-kor elindul a jegyértékesítés a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőire is.

Különböző árszinteken kezdik el a jegyek értékesítését, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos jegyértékesítője, a BlueTicket.pt oldalon keresztül. Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy nagyon ajánlott csak a hivatalos jegyértékesítő partneren keresztül megvásárolni a belépőjegyeket.

Ezekre az eseményekre lehet jegyeket vásárolni:

2018.05.07 21:00 Első elődöntő – zsűri show*
2018.05.08 15:00 Első elődöntő – családi show**
2018.05.08 21:00 Első elődöntő – élő televíziós közvetítés***

2018.05.09 21:00 Második elődöntő – zsűri show*
2018.05.10 15:00 Második elődöntő – családi show**
2018.05.10 21:00 Második elődöntő – élő televíziós közvetítés***

A 2018-as Eurovízió hivatalos jegyértékesítője, a BlueTicket a Queue-It nevű jegyértékesítő rendszert használja, melyet a világ nagyobb eseményein használnak. A rendszer fel van készülve a weboldal összeomlásának megakadályozására, ha egyszerre túl sok vásárló akar ugyanarra az eseményre jegyet váltani.

Azok, akik hamarabb “beállnak a sorba” jegyért mint ahogyan megnyílna a lehetőség a vásárlásra, egy véletlenszerűen generált sorszámot kapnak az értékesítés elindításakor. Ez azt jelenti, hogy senkinek nem lesz előnye abból, hogy hamarabb belépnek a rendszerbe. Akik a jegyértékesítés megkezdése után lépnek be a rendszerbe, azok rendes sorszámot kapnak, az előre bejelentkezőket pedig mögéjük sorolják.

*A zsűri show az élő adást megelőző este kezdődő főpróba, ekkor adják le a szavazáson résztvevő országok zsűrijei a pontjaikat, de még nem hirdetik ki.

**A családi show az élő adás napjának délutánján induló főpróba, amikro a család minden tagjának személyesen van lehetősége az élő adás előtt átélni a verseny hangulatát. A családi show alatt nincs szavazás.

***Az élő televíziós közvetítés azt jelenti, hogy ezt a műsort közvetítik a televíziós társaságok szerte a világban, és ezt lehet nyomon követni élőben a YouTube-n is.

Az első elődöntőbe 19, a második elődöntőbe 18 országot fognak sorsolni. Az elődöntőkbe sorsolás alkalmával azt is kisorsolják, hogy az automatikus döntős országok, vagyis Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország és a házigazda Portugália nézői és zsűrije melyik elődöntő szavazásán fog részt venni. Bővebben itt:

Január 29-én sorsolják elődöntőkbe a 2018-as Eurovízió résztvevőit

Akkreditáció

Az elődöntőkbe sorsolás napján, azaz 2018. január 29-én indul meg az akkreditáció a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválra. A versenyt szervező EBU egy új regisztráló rendszert, az Accredion-t fogja használni. A regisztrálás délután 4 órától kezdődik az eurovision.tv/press oldalon, és április 6-ig fog tartani. Az akkreditációk elbírálásának legkésőbbi határideje 2018. április 13. Az akkreditációhoz eddig használt EurovisionFamily.TV oldal megszűnik,  mert a közösségépítés már egy jó ideje áttevődött a Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat és a Vkontakte oldalaira. Akik eddig fel voltak íratkozva hírlevélre, azok a jövőben is meg fogják kapni. Akik blogot vezettek az EurovisionFamily.TV oldalon, azok kapnak egy kiexportálási lehetőséget, amit visszatölthetnek egy WordPress-t használó weboldalra.  Az EurovisionFamily.TV egy nagyon jó oldal volt arra, hogy összefogja az Eurovíziós családjának minden tagját (Eurovíziós Dalfesztivál, Junior Dalfesztivál, Táncverseny, A fiatal zenészek versenye, Az év kórusa), ezért egy új „ernyőoldal” fejlesztése van folyamatban, ami még idén elindul.

(eurovision.tv/press)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top