ESC Hungary

Junior 2015

JESC 2015: Ausztrália lesz a 17. ország

Tudósító: Bakkay Levente
Forrás: junioreurovision.tv

Ma reggel új híreket közölt a junioreurovision.tv: Az egyeztetések a bizonyos 17. országgal sikeresek voltak. Na de melyik is ez az ország? A választ is megkaptuk, ez az ország nem más, mint…. Ausztrália! Miután részt vettek az idei Eurovízión, a Junior Eurovízióra is megerősítették a részvételüket.  A választott dalukat és az előadót pedig pénteken fogja bemutatni az ausztrál televízió, az SBS. Mivel Ausztrália messze van Európától, az időzónájuk is nagyban eltér az európai országok időzónájától. Ezért nem tudják élőben közvetíteni a versenyt, ennek következtében a nézők nem tudnak szavazni náluk, így az ausztrál szavazatok 100%-ban a zsűri kezében lesznek. Az SBS november 28-án, 19:30-tól fogja leadni a versenyt felvételről.

Ezen kívül a hivatalos oldal egy külön bejegyzést szán Magyarországnak, hogy miért nem veszünk részt a versenyen. A hivatalos ok szerint ennek a hátterében az MTVA teljes újjászervezése és az új sportcsatorna indításával kapcsolatos egyéb tennivalók álltak, amik miatt az MTVA-nak nem maradt kapacitása indulót küldeni Szófiába.

Az előző versenyen részt vett országok közül Ciprus, Horvátország és Svédország is visszalép idén, így egy északi ország sem fog részt venni a versenyen. Vladislav Yakovlev, a verseny irányítója és feje azt nyilatkozta, hogy még folytatják a tárgyalásokat ezekkel az országokkal a későbbi részvételüket illetően. Azt is mondta továbbá, hogy megérti, hogy néhányan közülük nem rendelkeznek elegendő anyagi háttérrel a részvételhez, de reméli, hogy a jövőben ezek az országok is visszatérnek a versenybe.

A delegáció-vezetők találkozója pénteken lesz, ahol bejelentik a verseny részleteit, a képeslapoktól a színpadi megjelenésig.

17 résztvevő legutoljára 2007-ben volt a versenyen, azóta mindig kevesebb résztvevő ország szerepelt. Ez a mostani lesz -holtversenyben- az eddigi második legnagyobb verseny a Junior Eurovízió történetében.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top