ESC Hungary

Junior 2016

JESC 2016: nyitóceremónia, fellépési sorrend, próbák

Máltán minden készen áll a 14. Junior Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésére. A hivatalos nyitóceremóniát tegnap tartották meg az ország egyik legrégebbi színházában. A vörös szőnyeges bevonuláson minden delegáció jól érezte magát, a gyerekek pedig szemmel láthatóan nagyon élvezték a rivaldafényt. A show-t a máltai köztévé élőben közvetítette, de az érdeklődők a Youtube-on is követhették a műsort. A fellépők között volt a tavalyi győztes Destiny Chukunyere és a 2013-as verseny első helyezettje, Gaia Cauchi is. A ceremónia végén a gyerekek kisorsolták, hogy a műsor első vagy második felében lépnek-e fel. Újdonság, hogy az első és utolsó fellépőt is sorsolással döntötték el, így vasárnap Írország nyitja majd a versenyt és Grúzia képviselője lesz az utolsó fellépő. A producerek ma reggelre elkészítették a fellépési sorrendet, amit az EBU elfogadott, így a következőképpen lépnek majd színpadra az országok:

 1. Írország
 2. Örményország
 3. Albánia
 4. Oroszország
 5. Málta
 6. Bulgária
 7. Macedónia
 8. Lengyelország
 9. Fehéroroszország
 10. Ukrajna
 11. Olaszország
 12. Szerbia
 13. Izrael
 14. Ausztrália
 15. Hollandia
 16. Ciprus
 17. Grúzia

Eközben az első próbák is elkezdődtek. Elsőként Olaszország reménysége, Fiamma Boccia léphetett színpadra, aki mindvégig nagyon izgatottnak, mégis magabiztosnak tűnt. A próba megtekinthető itt.

A második fellépő az ír Zena Donnelly volt, aki elsőnek fog majd énekelni a versenyen. A dala eredetileg ír nyelven szól, de ne lepődjön meg senki, ha vasárnap angol részeket is hall majd benne. A tehetséges énekes próbája elérhető itt.

A következő énekes a ciprusi George volt, aki egy hihetetlenül profi koreográfiával készült, a próbájával pedig nagyon meg volt elégedve.

Negyediknek a holland lányok léptek színpadra, akik egy nagyon színes, vidám, energikus előadást hoztak nekünk.

A Kisses után az izraeli duó következett. Shir és Tim nagyon élvezték a próbát és alig várják, hogy újból színpadra állhassanak.

A hatodik fellépő a macedón Martija volt, aki 3 táncossal szerepelt a színpadon. Egy kellemes pop dalt hozott nekünk, jó koreográfiával. A próbája megtekinthető itt.

A házigazda képviselője volt a következő fellépő. Christina nagyon energikusan adta elő dalát, 5 táncos kíséretében. A próba elérhető itt.

Utolsóként Lengyelország tehetsége lépett színpadra, aki a dalát az édesanyjának ajánlja. Oliviától egy egyszerű, de annál hatásosabb előadást láthattunk.

A próbák holnap folytatódnak.

Frissítve 2016-11-16

Véget értek a második nap próbái Vallettában. Szerdán 9 ország: Albánia, Ausztrália, Bulgária, Fehérorszország, Grúzia, Oroszország, Örményország, Szerbia és Ukrajna képviselője lépett színpadra.

Elsőként az orosz lányokat láthattuk. Sofia és társai nagyon ügyesek voltak, szépen és tisztán énekeltek, nem csoda, hogy idén ők a rajongók nagy kedvencei. A próbájukról készült videó megtekinthető itt.

Másodiknak Sofia Rol következett Ukrajnából, aki nagyon meg volt elégedve a színpaddal, elmondása szerint pont ilyenről álmodott. Egy nagyon különleges előadást láthattunk tőle és a két táncosától.

Ezután az albán kislány, Klesta következett. Nagyon magabiztosan, tisztán énekelt. Egyszerű, letisztult előadást láthattunk tőle. A videó megtekinthető itt.

A negyedik fellépő Alexander Minyonok volt Fehéroroszországból. A nemzeti válogatón látott dinamikus, erőteljes előadás most sem maradhatott el tőle. A dalban kisebb változások történtek, a végén egy rövid rész angolul hallható. A próbával mindenki nagyon meg volt elégedve.

Ötödiknek a tüneményes Lidia lépett színpadra Bulgáriából. Elég nehézkesen indult a próbája, kezdetben több technikai jellegű probléma is adódott, de ezeket hamar megoldották. A helyszínen ott volt Poli Genova is, aki igyekezett hasznos tanácsokkal ellátni a kislányt. A próbáról készült videó elérhető itt.

Hatodiknak az örmény lányok következtek. Csak egyikőjük, Mary énekelt élőben. Anahit beteg, neki orvosi utasításra pihentetni kell a hangszálait, hogy vasárnapra teljesen meggyógyuljon. A lányoknak egy álmuk vált valóra azzal, hogy szerepelhetnek az Eurovízión. 4 táncossal léptek színpadra, előadásuk megtekinthető itt.

A következő fellépő a szerb Dunja Jeličić volt, aki a fehéroroszokhoz hasonlóan Máltára is elhozta a hoverboardját. Nagyon jól énekelt, a dal vidám, gyerekbarát, igazán jól sikerült próbát láthattunk.

Nyolcadiknak a grúz Mariam lépett színpadra, akit utolsó fellépőként láthatunk majd vasárnap. A kislánynak nagyon szép, erőteljes hangja van. Egyszerű, de hatásos előadást láthattunk tőle.

A nap utolsó fellépője az ausztrál Alexa Curtis volt. Az előadást az egyszerűség, letisztultség és profizmus jellemezte. A próba elérhető itt.

Forrás: junioreurovision.tv

*A versenyzőknek csak az első fele próbált ma. Holnap próbál a mezőny második része, ugyanez a szavazás lesz kint az összevethetőség miatt.


About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top