ESC Hungary

Junior 2016

Junior Eurovízió 2016: Elindult a felkészülési szezon!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv

A 16. Junior Eurovíziós Dalfesztivált 2016. november 20-án rendezik Máltán. A kis szigetország fővárosa, Valetta rendezi a fesztivált annak köszönhetően, hogy a tavaly máltai versenyző nyert, és a következő évi verseny rendezésére sikeresen pályázott. A junior versenyen a győztes ország nem kap automatikus jogot a következő verseny megrendezésére, de előnyt élvez, ha pályáz. A versenyt szervező EBU, a verseny irányítócsoportja és a máltai PBS köztelevízió több változtatást is véghez visz a műsor formátumában, a fejlődés érdekében. A junior verseny főigazgatója a felnőtt versenyéhez hasonlóan Jon Ola Sand elmondta, hogy több résztvevő közmédia kifogásolta, hogy a műsor időpontja nem ideális egy gyermekműsorhoz, vagy egy családot összehozó showhoz, így vasárnap délután lesz a műsor kezdése. A máltai rendezés főproducere ismét Anton Attard, a PBS közmédia vezérigazgatója lesz. Két évvel ezelőtt is ez a csapat készítette a showt, ennek tapasztalatait felhasználva fognak dolgozni. Jelenlegi ismereteink alapján 8 ország jelezte eddig az indulási szándékát, de szeptember végéig még változni fog.

Albániában június elején rendeztek nemzeti döntőt, ahol a 14 versenyző közül Klesta Qehaja nyert a Besoj című dallal.

A holland AVROTROS a múlt hónap végén jelentette be, hogy Kymora, Stefania és Sterre indul versenybe a 2016-os Junior Eurovízión. 29-en vettek részt a castingon, majd ezt a csoportot 8-ra szűkítette a zsűri. Innen a három legjobb, a 13 éves Stefania, a 11 éves Kymora és a szintén 13 éves Sterre alkotta csapat fog előadni egy produkciót, a daluk címe egyelőre ismeretlen.

 

netherlands_jesc2016

Bulgáriában múlt hétvégén volt nemzeti döntő, itt az 5 résztvevőnek két dalt is elő kellett adnia . A zsűri és a közönség szavazásának összesítése után a 10 éves Lidia Ganeva kapta meg a lehetőséget Bulgária képviseletére.

albania_jesc2016

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: