ESC Hungary

Junior 2016

Junior Eurovízió 2016: Elindult a felkészülési szezon!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv

A 16. Junior Eurovíziós Dalfesztivált 2016. november 20-án rendezik Máltán. A kis szigetország fővárosa, Valetta rendezi a fesztivált annak köszönhetően, hogy a tavaly máltai versenyző nyert, és a következő évi verseny rendezésére sikeresen pályázott. A junior versenyen a győztes ország nem kap automatikus jogot a következő verseny megrendezésére, de előnyt élvez, ha pályáz. A versenyt szervező EBU, a verseny irányítócsoportja és a máltai PBS köztelevízió több változtatást is véghez visz a műsor formátumában, a fejlődés érdekében. A junior verseny főigazgatója a felnőtt versenyéhez hasonlóan Jon Ola Sand elmondta, hogy több résztvevő közmédia kifogásolta, hogy a műsor időpontja nem ideális egy gyermekműsorhoz, vagy egy családot összehozó showhoz, így vasárnap délután lesz a műsor kezdése. A máltai rendezés főproducere ismét Anton Attard, a PBS közmédia vezérigazgatója lesz. Két évvel ezelőtt is ez a csapat készítette a showt, ennek tapasztalatait felhasználva fognak dolgozni. Jelenlegi ismereteink alapján 8 ország jelezte eddig az indulási szándékát, de szeptember végéig még változni fog.

Albániában június elején rendeztek nemzeti döntőt, ahol a 14 versenyző közül Klesta Qehaja nyert a Besoj című dallal.

A holland AVROTROS a múlt hónap végén jelentette be, hogy Kymora, Stefania és Sterre indul versenybe a 2016-os Junior Eurovízión. 29-en vettek részt a castingon, majd ezt a csoportot 8-ra szűkítette a zsűri. Innen a három legjobb, a 13 éves Stefania, a 11 éves Kymora és a szintén 13 éves Sterre alkotta csapat fog előadni egy produkciót, a daluk címe egyelőre ismeretlen.

 

netherlands_jesc2016

Bulgáriában múlt hétvégén volt nemzeti döntő, itt az 5 résztvevőnek két dalt is elő kellett adnia . A zsűri és a közönség szavazásának összesítése után a 10 éves Lidia Ganeva kapta meg a lehetőséget Bulgária képviseletére.

albania_jesc2016

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top