ESC Hungary

Junior 2016

Junior Eurovízió 2016: Szabályváltozások

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovisionary.com

A felnőtt versenyhez hasonlóan a Junior Eurovízión is lesz néhány módosítás a játékszabályokkal kapcsolatban. Az első nagy változást az idei Eurovíziós héten jelentették be a szervezők Stockholmban. Most az EBU (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) és a PBS (Máltai Közműsor Szolgáltató) ismertetett újabb információkat a novemberi Junior Eurovízióval kapcsolatban. Új szavazási rendszert fognak alkalmazni. Azt már tudjuk, hogy a 13-16 éves korosztály és a családok jobb elérése érdekében a 19:30-as kezdést előre hozták, így 2016. november 20-án vasárnap 16:00-kor fog kezdődni a műsor. A résztvevők korhatárát lejjebb vitték, hogy a verseny külsejében is gyerekversenynek látszódjon, és több fiatal résztvevőt vonzzon.

A szavazási rendszer megújulása a zsűriben hoz változást. Országonként lesz egy ötfős felnőtt és egy ötfős gyermek zsűri. A szavazatok ismertetése is megújul. A felnőtt zsűri szavazását fogják először ismertetni a képernyőn alkalmazott grafika segítségével. Ezután a gyerek zsűri szavazatait szóvivők fogják ismertetni, ezeket hozzáadják a zsűri szavazataihoz.

Az idei Junior Eurovíziós Dalfesztiválnak több helyszíne is lesz Valettában. A produkciókat az esemény főhelyszínén, a Mediterrán Konferencia-központban fogják bemutatani, de kapcsolódik az eseményhez a Manoel színház, a Szent György tér és a Valetta Waterfront kikötő is, ahol rengeteg gyermek fogja élvezni az élő műsort. Ezek a helyszínek adnak helyet a házigazdák produkcióinak, itt fognak szerepelni a vendégfellépők, és a show más részeit is ezekről a helyszínekről fogják közvetíteni. A műsor előtti héten nagyon sok új tapasztalatra fognak szert tenni a résztvevők, mert például három korábbi Eurovízió résztvevő mesterkurzust fog tartani a résztvevő gyerekeknek. Az oktatók névsorát később fogják közölni.

A résztvevő országokról egyelőre annyit tudni, hogy San Marino visszalép, Lengyelország viszont ismét küld versenyzőt. Magyarország az elmúlt években küldött megfigyelőket az aktuális Junior verseny helyszínére, de ennek eredményéről nincs információnk. Jelenleg 10 ország erősítette meg jelentkezési szándékát, de a lista szeptember végéig még bővülhet.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top