ESC Hungary

Junior 2018

Junior Eurovízió 2018: eddig 4 ország választott dalt

Bár még sok idő van hátra a Junior Eurovízióig, azért az kijelenthető, hogy a résztvevő országok nem kényeztetik el a rajongókat túl sok hallgatnivalóval, hiszen még csak 4 dalt ismerünk a 20-as mezőnyből.

Legelsőnek Oroszország választott dalt, melyet Anna Filipchuk fog előadni Minszkben. A 13 éves kislány 11 előadót utasított maga mögé a júniusban megrendezett nemzeti döntőben. A végeredmény nagyon szorosan alakult, Anna a szavazatok 9,91%-át kapta, míg a második helyezett Arkadiy Evtushenko 9,8%-on végzett.

https://www.youtube.com/watch?v=j1WVef6DPdM

Fehéroroszország augusztus 31-én tartotta nemzeti döntőjét. A 62 jelentkezőből még a nyár folyamán kiválasztották azt a 10 tehetséges fiatal előadót, akik részt vehettek az élő showban. A korábbi évekhez hasonlóan a műsorvezetők ismét Teo és felesége, Olga voltak. Az előadások után korábbi Junior Eurovíziós képviselők, Helena Meraai és Ruslan Aslanov fogadták a versenyzőket a green roomban.
A verseny végül a 14 éves, Amerikában született Daniel Yastremski győzelmével ért véget, így „Time” című dalával ő képviseli hazáját a novemberi megmérettetésen. Daniel 1 ponttal végzett a nemzetközi rajongók legnagyobb kedvence, Mariya Zhilina előtt, akinek „Welcome to my Belarus” című dala lehet jobb választás lett volna a hazai rendezésű versenyen. A győztest 50/50%-ban a zsűri és a közönség választotta ki. A közönségtől Daniel 12, Mariya 10 pontot zsebelt be, a zsűritől pedig 4 és 5 pontot kaptak, így alakult ki az 1 pont különbség. Érdekesség, hogy az este folyamán a szakmai zsűri és a közönség pontjai egyáltalán nem voltak összhangban, ugyanis azok az előadók, akikre a zsűri 12 és 10 pontot adott, a közönségnél utolsó és utolsó előtti helyen végeztek.

Oroszország és Fehéroroszország után Máltán volt a sor, hogy dalt válasszon. Az előbbi két országhoz hasonlóan ők is nemzeti válogatót tartottak. Az izgalmas döntőt végül Ela Mangion nyerte „Marchin’ on” című dalával, Katryna és Rihanna „The Puppet and the Clown” aranyos gyermekdala előtt. 2010 óta ez volt az első nemzeti válogató, ahol a versenyzők az Eurovízióra írt dalukkal léptek fel. A döntő 16 dalából 9-et Matthew „Muxu” Mercieca írt, de a győztes produkció Emil Calleya Bayliss, Cyprian Cassar és Ela Mangion nevéhez fűződik. A 12 éves Ela 2012 óta énekel, ez volt a második próbálkozása a Junior nemzeti műsorban. Több alkalommal is képviselte már hazáját különböző nemzetközi zenei megmérettetéseken, legtöbbször sikeresen. Jelenleg zongorázni tanul és dalokat ír.

https://www.youtube.com/watch?v=28BZFY_wdnI

Ukrajna az utolsó pillanatban jelentkezett a Junior Eurovízióra, így az idő szűkössége miatt fel kellett adniuk az élő show megszervezését. A kiválasztás zárt ajtók mögött történt, az 5 tagú zsűri végül Darina Krasnovetska „Say Love” című dalának szavazott bizalmat. A győztes kilétét szeptember 10-én fedték fel, de előtte a rajongók online szavazhattak a kedvenceikre. A szavazást Kain Rivers nyerte Olaksandr Balabanov és Darina előtt, de a szakmai zsűri úgy döntött, hogy végül a 11 éves kislányt küldi Minszkbe. Darina több, mint 5 éve énekel, szerepelt a 2016-os ukrán The Voice Kids-ben, szeret festeni, utazni, táncolni és zongorázni. Nagy álma, hogy egyszer híres énekesnő legyen, ennek eléréséhez nagyon jó lehetőségnek tartja a Junior Eurovíziót.

https://www.youtube.com/watch?v=CiONYF4ej2c

Közben Örményországban is elkezdődött a válogatás. Az első elődöntőt múlt szombaton rendezték, mindjárt a legnagyobb kedvencekkel. A 11 fellépő közül 5-en kerültek döntőbe:

Vardan Margaryan: Janaparh
Eliza: Im Erazanq
Ani: Angels
L.E.V.O.N.: L.E.V.O.N.
Lia: Kamac-Kamac

A következő elődöntőt szombaton tartják, 12 előadó versenyez a fináléba kerülésért. A döntő szeptember 22-én kerül megrendezésre.

A novemberi JESC színpadáról szeptember elsején kaptunk részletes tájékoztatást. A színpad megálmodása Galina Gomonova, fehérorosz tervező nevéhez fűződik. A képeken jól látszik, hogy két színpad lesz, amelyet egy 7 méter hosszú híd fog összekötni. A versenyt a 15000 fő befogadására alkalmas minszki arénában tartják.

 

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top