ESC Hungary

Junior 2018

Junior Eurovízió 2018: újabb 4 dallal bővült a mezőny

A Junior Eurovíziós Dalfesztivál novemberi döntőjéhez közeledve az országoknak egyre kevesebb ideje maradt a dalválasztásra. Örményország, Kazahsztán, Albánia és Hollandia nem is bízta az utolsó pillanatra a döntést, mind a 4 ország az elmúlt 3 hétben tartotta válogatóját.

Örményország szeptember 22-én választotta ki indulóját. A két elődöntőben 23 előadó vett részt, a döntőbe pedig a legjobb 10 versenyző jutott be. A verseny végül a 12 éves örmény-orosz Levon Galstyan győzelmével ért véget, aki L.E.V.O.N. című dalával a felnőtt és gyermek zsűrinél is első helyen végzett, a közönségszavazáson pedig a 3. helyet szerezte meg. A nemzetközi rajongók nagy kedvence, Ani nem szerepelt olyan jól, mint azt várni lehetett, így végül be kellett érnie a 4. hellyel. Örményország eddig 11 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, 7 alkalommal végeztek a top 3-ban, eddigi legrosszabb eredményük pedig egy 8. hely.

Az EBU júliusban jelentette be Kazahsztán debütálását a Junior Eurovízión. Az ország első képviselőjének megtalálásáért az EBU társult tagja, a Khabar Agency volt felelős, akik meg is adták a módját a kiválasztásnak. A két órás, élőben közvetített show megszervezésébe hatalmas energiákat fektettek, a nézők egy percig sem szenvedhettek hiányt izgalomban és szórakozásban. A műsor során a versenyzők mellett ismert előadók is felléptek. A show az ország legnépesebb városában, Almatiban, az Almati arénában került megrendezésre, mely 25 ezer néző befogadására képes. A nemzeti döntőben 10 tehetséges előadó lépett fel, melynek végén a 12 éves Daneliya Tuleshova örülhetett, aki a közönségnél első, a zsűrinél második helyen végzett. A kislány az ukrán The Voice Kids 4. szériájának győztese, kazah, orosz és tatár felmenőkkel büszkélkedhet. Érdekesség, hogy tavaly a Channel 31 közszolgálati televízió már megkereste őt a Junior Eurovízióval kapcsolatban, de abban az évben az EBU nem engedélyezte az ország indulását, így Daneliya végül lemaradt a versenyről.

https://www.youtube.com/watch?v=zkSusLAc3mE

Albánia 2012-ben küldött először énekest a Junior Eurovízióra, azóta négyszer versenyeztek, legjobb helyezésüket 2015-ben Mishela Rapo „Dambaje” című dalával érték el. Idei indulójuk a 10 éves Efi Gjika 15 társát utasította maga mögé a szeptember 23-án, Tiranában megrendezett Junior Festen. A versenyzők között ismét feltűnt Ana Kodra, aki tavaly a „Don’t touch my tree”-vel a 13. helyet szerezte meg Tbilisziben, most a “Prindër ju lutem” című szerzeményével szállt versenybe a győzelemért. Albánia az elmúlt két évben lassú dalt küldött a Junior Eurovízióra, idei daluk, a „Barbie” viszont egy vidám, bulis dal, ami sok kislány kedvence lehet. A dalt Efi és Hristina Gjika szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=SNbliBr97Dk

Hollandia a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2003-as indulása óta eddig minden versenyen részt vett, eddigi egyetlen győzelmüket 2009-ben szerezték. Az ország nemzeti válogatójának, a Junior Songfestivalnak rengeteg rajongója van. A döntőbe került 4 dalt már július végén bemutatták, a döntést azonban csak múlt szombaton hozták meg. A műsor a 14 éves Max Albertazzi és Anne Buhre győzelmével ért véget. „Samen” című balladájukat a gyermek zsűri (az ország tavalyi JESC képviselője, a Fource tagjai) és a közönség is első helyre tette, míg a felnőtt zsűrinél második helyen végeztek.

https://www.youtube.com/watch?v=YcfRjDahdnA

(junioreurovision.tv, eurovoix.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top