ESC Hungary

Junior 2018

Junior Eurovízió 2018: újabb 4 dallal bővült a mezőny

A Junior Eurovíziós Dalfesztivál novemberi döntőjéhez közeledve az országoknak egyre kevesebb ideje maradt a dalválasztásra. Örményország, Kazahsztán, Albánia és Hollandia nem is bízta az utolsó pillanatra a döntést, mind a 4 ország az elmúlt 3 hétben tartotta válogatóját.

Örményország szeptember 22-én választotta ki indulóját. A két elődöntőben 23 előadó vett részt, a döntőbe pedig a legjobb 10 versenyző jutott be. A verseny végül a 12 éves örmény-orosz Levon Galstyan győzelmével ért véget, aki L.E.V.O.N. című dalával a felnőtt és gyermek zsűrinél is első helyen végzett, a közönségszavazáson pedig a 3. helyet szerezte meg. A nemzetközi rajongók nagy kedvence, Ani nem szerepelt olyan jól, mint azt várni lehetett, így végül be kellett érnie a 4. hellyel. Örményország eddig 11 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, 7 alkalommal végeztek a top 3-ban, eddigi legrosszabb eredményük pedig egy 8. hely.

Az EBU júliusban jelentette be Kazahsztán debütálását a Junior Eurovízión. Az ország első képviselőjének megtalálásáért az EBU társult tagja, a Khabar Agency volt felelős, akik meg is adták a módját a kiválasztásnak. A két órás, élőben közvetített show megszervezésébe hatalmas energiákat fektettek, a nézők egy percig sem szenvedhettek hiányt izgalomban és szórakozásban. A műsor során a versenyzők mellett ismert előadók is felléptek. A show az ország legnépesebb városában, Almatiban, az Almati arénában került megrendezésre, mely 25 ezer néző befogadására képes. A nemzeti döntőben 10 tehetséges előadó lépett fel, melynek végén a 12 éves Daneliya Tuleshova örülhetett, aki a közönségnél első, a zsűrinél második helyen végzett. A kislány az ukrán The Voice Kids 4. szériájának győztese, kazah, orosz és tatár felmenőkkel büszkélkedhet. Érdekesség, hogy tavaly a Channel 31 közszolgálati televízió már megkereste őt a Junior Eurovízióval kapcsolatban, de abban az évben az EBU nem engedélyezte az ország indulását, így Daneliya végül lemaradt a versenyről.

https://www.youtube.com/watch?v=zkSusLAc3mE

Albánia 2012-ben küldött először énekest a Junior Eurovízióra, azóta négyszer versenyeztek, legjobb helyezésüket 2015-ben Mishela Rapo „Dambaje” című dalával érték el. Idei indulójuk a 10 éves Efi Gjika 15 társát utasította maga mögé a szeptember 23-án, Tiranában megrendezett Junior Festen. A versenyzők között ismét feltűnt Ana Kodra, aki tavaly a „Don’t touch my tree”-vel a 13. helyet szerezte meg Tbilisziben, most a “Prindër ju lutem” című szerzeményével szállt versenybe a győzelemért. Albánia az elmúlt két évben lassú dalt küldött a Junior Eurovízióra, idei daluk, a „Barbie” viszont egy vidám, bulis dal, ami sok kislány kedvence lehet. A dalt Efi és Hristina Gjika szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=SNbliBr97Dk

Hollandia a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2003-as indulása óta eddig minden versenyen részt vett, eddigi egyetlen győzelmüket 2009-ben szerezték. Az ország nemzeti válogatójának, a Junior Songfestivalnak rengeteg rajongója van. A döntőbe került 4 dalt már július végén bemutatták, a döntést azonban csak múlt szombaton hozták meg. A műsor a 14 éves Max Albertazzi és Anne Buhre győzelmével ért véget. „Samen” című balladájukat a gyermek zsűri (az ország tavalyi JESC képviselője, a Fource tagjai) és a közönség is első helyre tette, míg a felnőtt zsűrinél második helyen végeztek.

https://www.youtube.com/watch?v=YcfRjDahdnA

(junioreurovision.tv, eurovoix.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top