ESC Hungary

Junior 2018

Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2018: A fellépési sorrend

Tegnap a nyitóceremóniával hivatalosan is kezdetét vette a 2018-as Junior Eurovíziós Dalfesztivál. A vörös szőnyegen Anna Kviloria és Denis Dudinsky fogadta a versenyen résztvevő 20 ország képviselőjét, majd az EBU részéről Jon Ola Sand, a házigazda BTRC-től pedig Ivan Eismont köszöntötte a fiatal énekeseket. Egy kis csevegés és fényképkészítés után a résztvevők elárulták a legnagyobb álmukat, így megtudhattuk például, hogy az albán Efi híres énekes szeretne lenni, az ír Taylor legnagyobb vágya, hogy a világot egy jobb hellyé varázsolja, a máltai Ela az egész életét a zenélésnek szeretné szentelni, míg a grúz Tamar egy olyan énekesnővé szeretne válni, aki inspirációt ad az embereknek. Ezután a verseny 3 házigazdája közül Helena Meraai és Zena lépett színpadra, akik Daniel Yastremski közreműködésével előadták az idei Junior Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos dalát:

Az ezt követő percekben Ivan Eismont és Jon Ola Sand mondott pár szót a versennyel és a versenyzőkkel kapcsolatban, majd következett a sorsolás, mely alapján kiderült, hogy Fehérorszország a 8. lesz a fellépők sorában, a vasárnapi versenyt pedig Ukrajna nyitja és Lengyelország zárja. A sorsolás után „Welcome to my Belarus” című dalával Mariya Zhilina lépett színpadra, majd a tavalyi verseny győztese, Polina Bogusevich is fellépett.

A fellépési sorrendet a korábbi évekhez hasonlóan most is a fesztivál szervezői határozták meg:

1. Ukrajna
2. Portugália
3. Kazahsztán
4. Albánia
5. Oroszország
6. Hollandia
7. Azerbajdzsán
8. Fehéroroszország
9. Írország
10. Szerbia
11. Olaszország
12. Ausztrália
13. Grúzia
14. Izrael
15. Franciaország
16. Macedónia
17. Örményország
18. Wales
19. Málta
20. Lengyelország

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top