ESC Hungary

Eurovízió 2020

Kárpótló műsort tervez az EBU a 2020-as Eurovízió fellépőivel

Talán a kilencvenes években a délszláv háború volt az eddigi legérdekesebb aktuális történelmi esemény ami befolyásolta az Eurovíziót. Ebben az évtizedben évről-évre változott Bosznia-Hercegovina zászlója, illetve a bosnyák versenyzőket a szarajevói repülőtér alatt fúrott alagúton keresztül csempészték ki a verseny helyszínére. 2020 még jelentősebb év lesz a verseny történelmében: a koronavírus világjárvány miatt eltörölték az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezését, sosem volt még példa erre korábban. A szervezők tudják, hogy milyen sok energia volt belefektetve a felkészülésbe, de valahogyan kárpótolni akar mindenkit az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége.

A versenyt szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és annak tagjai napok óta azon tanakodnak, hogy milyen alternatív műsort lehetne készíteni a már kiválasztott 41 fellépővel. Annyi bizonyos, hogy nem egy versenyben gondolkodnak. A műsor segítené egyesíteni és szórakoztatni a közönséget ebben a kihívásokkal teli időszakban. A verseny szervezői szeretnék tiszteletüket kifejezni azok előtt, akiket beneveztek az idei dalfesztiválra.

Az Eurovíziót irányító Referenciacsoport kijelentette, hogy az Eurovízió szabályai alapján az idei dalok nem versenyezhetnek 2021-ben, viszont a versenybe nevező közmédiumok dönthetnek arról, hogy ismét ugyanazt az előadót nevezik a 2021-es fesztiválra. Mindenesetre 10 ország: Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Grúzia, Görögország, Hollandia, Izrael, Spanyolország, Svájc és Ukrajna már jelezte, hogy indulni kíván jövőre is.

Azerbajdzsán ismét Efendit fogja benevezni. Belgium a Hooverphonic-ot nevezi jövőre is. Bulgária közmédiája Victoriával állapodott meg: jövőre egy másik dallal fog indulni. Grúzia sem fogja meggondolni magát: Tornike Kipiani lesz az ország 2021-es képviselője. Görögorszéág ismét a görög-holland Stefania Liberakakist fogja versenybe küldeni. Izrael ismét az etióp gyökerekkel rendelkező Eden Alenet küldi a dalfesztiválra. Spanyolország továbbra is bízik Blas Cantó tehetségében. Svájc ismét a Gjon’s Tears formációval fog nevezni. Hollandia Jeangu Macrooy-t küldi ismét. Ukrajna pedig szintén egy új dallal fogja benevezni a Go_A együttest. A többi ország még vagy nem döntött, vagy kivár, vagy megvárja a vírus okozta vészhelyzet megszüntetését. A hírek szerint Ausztria is az idei versenyre szánt Vincent Bueno-t fogja nevezni.

A BBC tervez készíteni egy műsort az idei résztvevők tiszteletére május 16-án.

Fontos hír: a 2020-as Eurovízió válogatáslemeze május 8-án fog megjelenni.

Még nem tudni hogy hol lesz megrendezve a következő Eurovíziós Dalfesztivál, de az előzetes hírek szerint Rotterdam továbbra is benne lenne a buliban.

(eurovision.tv)

About Author

Kárpótló műsort tervez az EBU a 2020-as Eurovízió fellépőivel
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top