ESC Hungary

Eurovízió 2020

Kárpótló műsort tervez az EBU a 2020-as Eurovízió fellépőivel

Talán a kilencvenes években a délszláv háború volt az eddigi legérdekesebb aktuális történelmi esemény ami befolyásolta az Eurovíziót. Ebben az évtizedben évről-évre változott Bosznia-Hercegovina zászlója, illetve a bosnyák versenyzőket a szarajevói repülőtér alatt fúrott alagúton keresztül csempészték ki a verseny helyszínére. 2020 még jelentősebb év lesz a verseny történelmében: a koronavírus világjárvány miatt eltörölték az Eurovíziós Dalfesztivál megrendezését, sosem volt még példa erre korábban. A szervezők tudják, hogy milyen sok energia volt belefektetve a felkészülésbe, de valahogyan kárpótolni akar mindenkit az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége.

A versenyt szervező EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és annak tagjai napok óta azon tanakodnak, hogy milyen alternatív műsort lehetne készíteni a már kiválasztott 41 fellépővel. Annyi bizonyos, hogy nem egy versenyben gondolkodnak. A műsor segítené egyesíteni és szórakoztatni a közönséget ebben a kihívásokkal teli időszakban. A verseny szervezői szeretnék tiszteletüket kifejezni azok előtt, akiket beneveztek az idei dalfesztiválra.

Az Eurovíziót irányító Referenciacsoport kijelentette, hogy az Eurovízió szabályai alapján az idei dalok nem versenyezhetnek 2021-ben, viszont a versenybe nevező közmédiumok dönthetnek arról, hogy ismét ugyanazt az előadót nevezik a 2021-es fesztiválra. Mindenesetre 10 ország: Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Grúzia, Görögország, Hollandia, Izrael, Spanyolország, Svájc és Ukrajna már jelezte, hogy indulni kíván jövőre is.

Azerbajdzsán ismét Efendit fogja benevezni. Belgium a Hooverphonic-ot nevezi jövőre is. Bulgária közmédiája Victoriával állapodott meg: jövőre egy másik dallal fog indulni. Grúzia sem fogja meggondolni magát: Tornike Kipiani lesz az ország 2021-es képviselője. Görögorszéág ismét a görög-holland Stefania Liberakakist fogja versenybe küldeni. Izrael ismét az etióp gyökerekkel rendelkező Eden Alenet küldi a dalfesztiválra. Spanyolország továbbra is bízik Blas Cantó tehetségében. Svájc ismét a Gjon’s Tears formációval fog nevezni. Hollandia Jeangu Macrooy-t küldi ismét. Ukrajna pedig szintén egy új dallal fogja benevezni a Go_A együttest. A többi ország még vagy nem döntött, vagy kivár, vagy megvárja a vírus okozta vészhelyzet megszüntetését. A hírek szerint Ausztria is az idei versenyre szánt Vincent Bueno-t fogja nevezni.

A BBC tervez készíteni egy műsort az idei résztvevők tiszteletére május 16-án.

Fontos hír: a 2020-as Eurovízió válogatáslemeze május 8-án fog megjelenni.

Még nem tudni hogy hol lesz megrendezve a következő Eurovíziós Dalfesztivál, de az előzetes hírek szerint Rotterdam továbbra is benne lenne a buliban.

(eurovision.tv)

About Author

Kárpótló műsort tervez az EBU a 2020-as Eurovízió fellépőivel
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top