ESC Hungary

Rajongunk

Kazahsztán ambíciói, Izrael ünnepel, Bulgáriában elfogyott a pénz, Helena Paparizou visszatérne

Kazahsztán – A Khabar ügynökség nem elégedik meg azzal, hogy csak a Junior Eurovízióra kaptak engedélyt, a felnőtt versenyre is jelentkezni akarnak. A kazah médiaszolgáltató elnöke, Alan Azhibayev nemrég azt nyilatkozta, hogy az országnak nagy szüksége lenne részt venni az Eurovíziós Dalfesztiválon. „Az Eurovízió a kulturális és műfaji sokszínűségről szól. Kazahsztán zeneipara is ilyen sokszínű. Úgy gondolom hogy a mi művészeink remekül beleillenének a műsorba, és ezáltal különleges hangzásokat ismerhetnének meg a nézők.”

Izrael – Az izraeli közmédia tendert írt ki a versenydalok előtti kisfilmek, „a képeslapok” legyártására. Körülbelül 715000 eurót szeretnének erre költeni. A tenderben kikötik hogy legyenek pontosan meghatározva a filmfelvételek helyszínei, nyújtsanak be a tenderhez pilot verziókat, melyeket a KAN közmédia és a versenyt szervező EBU is véleményezni fog, illetve referenciákkal rendelkező producernek és kreatív rendezővel kiegészített csapatnak kell legyártania a fél perces anyagokat. A KAN tervez készíteni egy 5 perc hosszúságú filmet a versenyzőkkel, amit valószínűleg az egyik nemzeti ünnepen vennének fel.

A show házigazdáit is jelenleg is válogatják, már csak négyen maradtak versenyben. Lior Suchard az egyik legnagyobb favorit, aki miután befejezte a három éves katonai szolgálatát, a sajtó nagy kedvence lett az esélylatolgatások során. Reggeli tévéműsorokban szokott szerepelni, de részt vett Uri Geller 2006-os showjában, ami a „Következő Uri Geller” címet viselte. A másik nagy kedvenc Shiri Maimon, aki a 2005-ös eurovíziós fellépése óta ismert tévés személyiséggé vált.

Úgy tűnik, hogy Izrael nagy ünnepséget rendez annak tiszteletére, hogy Izrael 40 éve rendezett először Eurovíziót. Természetesen a műsorban Netta győzelmét is megünnepelnék. A szervezők próbálják felvenni a kapcsolatot az akkori résztvevőkkel, és az 1979-es görög versenyző Elpida lesz a show egyik fellépője.

Bulgária – Úgy tűnik, hogy Bulgária visszalép a 2019-es Eurovíziótól, a BNT bolgár közmédia pénzügyi okokra hivatkozik. Az ország 12 próbálkozása közül 2017-ben érte el a legjobb, második helyezését. Viszont 8 alkalommal nem tudtak döntőzni, ezért kihagytak két évet, majd 2016-tól folyamatosan a top 10-be jutottak. Idő közben tiltakozások és online petíciók is elindultak. Az EBU bízik benne hogy hamarosan vissza fognak térni.

Görögország – Helena Paparizou, a 2005-ös Eurovízió győztese azt nyilatkozta: „Az Eurovízió még nem lejátszott meccs nálam, egy harmadik részvétel gondolata van a fejemben.” Arról is nyilatkozott, hogy kiszivárgott a Fuego demóverziója Helena hangjával. „Nem jó hogy kiszivárgott az a felvétel. Sokan készítenek egy csomó demót, amit később más előadó fog előadni a nyilvánosság előtt. Ez sem Eleninek, sem nekem nem tesz jót. Egyébként csodálatos volt a produkciója, neki kellett volna nyerni.”

(oikotimes.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top