ESC Hungary

Eurovízió 2017

Kijev rendezhet Eurovíziót 2017-ben

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és Ukrán Nemzeti Televízió társaság (NTU) bejelentette, hogy a 62. Eurovíziós Dalfesztivál otthona, Ukrajna legnagyobb városa és egyben fővárosa, Kijev lesz.

A 2016-os fesztivált Ukrajna képviselője, Jamala nyerte az 1944 című dallal, ami után erős versengés kezdődött a rendező város jogáért, mert sok város közül a főváros mellett Dnyipro és Odessza is pályázott, de az első körben még szerepelt mellettük Hrakov Herszon és Lvov is.

Kijev rendezte a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztivált (Magyarországot a NOX képviselte, a versenyt a görög Helena Paparizou nyerte), illetve a 2009-es és 2013-as Junior Eurovíziót.

A város önkormányzata azt tervezi, hogy a 2017-es versenyt a Nemzetközi Kiállítási Központba viszi, a helyszín kategóriájában a legnagyobb, 11000 fő befogadására képes.

Kijevet az NTU az EBU és az Eurovízió Referenciacsoportjának jóváhagyásával jelölte ki. Kijev modern megapolisz, a Dnyeper folyó partján fekszik, rengeteg szálláslehetőséggel, jó tömegközlekedéssel, híres csodálatos építészeti és történelmi emlékeiről, a sok parkjáról és pezsgő éjszakai életéről, ami mind azt sugallja, hogy megéri kilátogatni.

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója elmondta, hogy egy nagyon aprólékos kiválasztási folyamat végére tettek pontot a mai napon, így nagy öröm bejelenteni, hogy az NTU és Kijev mint házigazda fog részt venni a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál lebonyolításában. – Szeretnénk gratulálni az NTU munkatársainak, amiért részletesen és nagy odafigyeléssel vizsgálták meg az összes pályázó beadványát. Kijev egy kiváló jövőképet mutatott meg nekünk, így izgatottan várjuk a közös munka kezdetét, hogy egy nagyon emlékezetes show-t tudjunk nyújtani a nézőknek jövő Májusban.

Viktorija Romanova, az NTU vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy nagyra értékelik minden pályázó város erőfeszítéseit, profizmusát és komolyságát. – Az Eurovízió helyszínének kiválasztása precedens nélküli volt, soha nem volt még ekkora érdeklődés a verseny megrendezése iránt Ukrajnában.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője május 9-én lesz, a második elődöntő május 11-én, a nagy döntő pedig május 13-án. A jegyelővétel időszaka várhatóan az év vége felé elkezdődik.

A szervezési folyamatban a következő nagy esemény az országok elődöntőkbe sorsolása lesz, valamikor január vége felé. Év végére kiderülhet a résztvevő országok teljes listája is.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top