ESC Hungary

Eurovízió 2017

Kijev rendezhet Eurovíziót 2017-ben

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és Ukrán Nemzeti Televízió társaság (NTU) bejelentette, hogy a 62. Eurovíziós Dalfesztivál otthona, Ukrajna legnagyobb városa és egyben fővárosa, Kijev lesz.

A 2016-os fesztivált Ukrajna képviselője, Jamala nyerte az 1944 című dallal, ami után erős versengés kezdődött a rendező város jogáért, mert sok város közül a főváros mellett Dnyipro és Odessza is pályázott, de az első körben még szerepelt mellettük Hrakov Herszon és Lvov is.

Kijev rendezte a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztivált (Magyarországot a NOX képviselte, a versenyt a görög Helena Paparizou nyerte), illetve a 2009-es és 2013-as Junior Eurovíziót.

A város önkormányzata azt tervezi, hogy a 2017-es versenyt a Nemzetközi Kiállítási Központba viszi, a helyszín kategóriájában a legnagyobb, 11000 fő befogadására képes.

Kijevet az NTU az EBU és az Eurovízió Referenciacsoportjának jóváhagyásával jelölte ki. Kijev modern megapolisz, a Dnyeper folyó partján fekszik, rengeteg szálláslehetőséggel, jó tömegközlekedéssel, híres csodálatos építészeti és történelmi emlékeiről, a sok parkjáról és pezsgő éjszakai életéről, ami mind azt sugallja, hogy megéri kilátogatni.

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója elmondta, hogy egy nagyon aprólékos kiválasztási folyamat végére tettek pontot a mai napon, így nagy öröm bejelenteni, hogy az NTU és Kijev mint házigazda fog részt venni a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál lebonyolításában. – Szeretnénk gratulálni az NTU munkatársainak, amiért részletesen és nagy odafigyeléssel vizsgálták meg az összes pályázó beadványát. Kijev egy kiváló jövőképet mutatott meg nekünk, így izgatottan várjuk a közös munka kezdetét, hogy egy nagyon emlékezetes show-t tudjunk nyújtani a nézőknek jövő Májusban.

Viktorija Romanova, az NTU vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy nagyra értékelik minden pályázó város erőfeszítéseit, profizmusát és komolyságát. – Az Eurovízió helyszínének kiválasztása precedens nélküli volt, soha nem volt még ekkora érdeklődés a verseny megrendezése iránt Ukrajnában.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője május 9-én lesz, a második elődöntő május 11-én, a nagy döntő pedig május 13-án. A jegyelővétel időszaka várhatóan az év vége felé elkezdődik.

A szervezési folyamatban a következő nagy esemény az országok elődöntőkbe sorsolása lesz, valamikor január vége felé. Év végére kiderülhet a résztvevő országok teljes listája is.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top