ESC Hungary

Junior 2019

Legalább 18 ország indul a 2019-es gliwicei Junior Eurovízión

Az EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és a TVP Lengyel Köztelevízió bejelentette, hogy a Gliwice Aréna ad otthont a 2019-es Junior Eurovíziónak a lengyelországi sziléziai vajdaságban, Gliwicében. A stadion az egyik legmodernebb Lengyelországban, 17000 néző befogadására képes. 2019. novembert 24-én vasárnap fogják megrendezni, várhatóan 16 órától. Az utóbbi időkben a Junior Eurovízióra is jellemző, hogy a győztes ország rendezheti a következő versenyt. Legalábbis a győztes ország közmédiájának ajánlják fel ezt a lehetőséget. Tavaly nagy meglepetésre és elég szoros versenyben a lengyel Roksana Wegiel nyerte meg a fesztivált az “Anyone I Want to Be” című dallal. Lengyelország 2003-ban lépett fel először az Eurovízión, öt alkalom után 11 év szünetet tartottak, majd 2016-ban újult erővel lendültek a versenybe, és nem is kellett túl sokat várni a győzelemre.

https://youtu.be/PT-EzzJxySI

A jelenlegi ismereteink szerint 18 ország jelezte részvételi szándékát, és már csak 4 hónap van hátra a versenyig. Magyarország nincs a listán.

A jelenlegi állás szerinti résztvevők a 2019-es Junior Eurovízión:
Albánia
Ausztrália
Észak-Macedónia
Fehéroroszország
Franciaország
Grúzia
Hollandia
Írország
Lengyelország
Málta
Olaszország
Oroszország
Örményország
Portugália
Spanyolország
Szerbia
Ukrajna
Wales

Az előadók és a dalok nagy része a nyári szünet után, szeptember elejétől várhatóak. És elképzelhető az is, hogy Kazahsztán idén is küld valakit, már csak az EBU és a TVP meghívójára vár.

(escxtra.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top