ESC Hungary

Junior 2019

Legalább 18 ország indul a 2019-es gliwicei Junior Eurovízión

Az EBU Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége és a TVP Lengyel Köztelevízió bejelentette, hogy a Gliwice Aréna ad otthont a 2019-es Junior Eurovíziónak a lengyelországi sziléziai vajdaságban, Gliwicében. A stadion az egyik legmodernebb Lengyelországban, 17000 néző befogadására képes. 2019. novembert 24-én vasárnap fogják megrendezni, várhatóan 16 órától. Az utóbbi időkben a Junior Eurovízióra is jellemző, hogy a győztes ország rendezheti a következő versenyt. Legalábbis a győztes ország közmédiájának ajánlják fel ezt a lehetőséget. Tavaly nagy meglepetésre és elég szoros versenyben a lengyel Roksana Wegiel nyerte meg a fesztivált az “Anyone I Want to Be” című dallal. Lengyelország 2003-ban lépett fel először az Eurovízión, öt alkalom után 11 év szünetet tartottak, majd 2016-ban újult erővel lendültek a versenybe, és nem is kellett túl sokat várni a győzelemre.

https://youtu.be/PT-EzzJxySI

A jelenlegi ismereteink szerint 18 ország jelezte részvételi szándékát, és már csak 4 hónap van hátra a versenyig. Magyarország nincs a listán.

A jelenlegi állás szerinti résztvevők a 2019-es Junior Eurovízión:
Albánia
Ausztrália
Észak-Macedónia
Fehéroroszország
Franciaország
Grúzia
Hollandia
Írország
Lengyelország
Málta
Olaszország
Oroszország
Örményország
Portugália
Spanyolország
Szerbia
Ukrajna
Wales

Az előadók és a dalok nagy része a nyári szünet után, szeptember elejétől várhatóak. És elképzelhető az is, hogy Kazahsztán idén is küld valakit, már csak az EBU és a TVP meghívójára vár.

(escxtra.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top