ESC Hungary

Eurovízió 2020

Lengyelország dalt küld Rotterdamba ma este

Három elődöntő után Lengyelország eurovíziós képviselőt választ. A Junior Eurovízión egymás után kétszer is tudtak nyerni, most megkísérlik a felnőtt versenyen is elérni ugyanezt a sikert. Az Esély a győzelemre című dalválasztó műsorban három versenyző fog küzdeni a mai győzelemért, illetve májusban meglátjuk, mennyire volt jó a stratégia a rotterdami szereplésre. A műsorban három korábbi eurovíziós versenyző zsűrizik: Cleo (ESC 2014), Michał Szpak (ESC 2016) és Gromee (ESC 2018).

Az elődöntőkben a versenyzők népszerű dalokat adtak elő. A döntőben a három forduló győztese fog megmérkőzni egymással:

Kasia Dereń – Ufaj mi (és ABBA – Mamma Mia)
Alicja Szemplińska – a dalt még nem ismerjük (Edyta Górniak – To nie ja!)
Albert Černý (ESC 2019 Lake Malawi) – Lucy (és The Beatles – Please Please Me)

Ezúttal azt a dalt fogják előadni a műsorban, amivel a lehető legnagyobb sikert szeretnének elérni Rotterdamban.

Kasia Dereń 2012-ből ismert: A Hangok Harca című tehetségkutatóban szerepelt, majd 2013-ban a The Voice of Poland című showban is versenyzett. 2018-ban jelent meg az első albuma, illetve ugyanebben az évben lépett az Eurovízió színpadára Lisszabonban, hogy vokálban erősítse Gromee és Lukas Meijer produkcióját.

Az Ufaj mi/Trust Me című dalát csütörtökön hozták nyilvánosságra, lengyel verzékkel és angol refrénnel írták meg.

Igaz, hogy Alicja Szemplińska csak idén tölti be a 18. életévét, de már két tehetségkutatót is megnyert. 2016-ban a Hit, Hit, Hurray! című versenyt, 2017-ben a The Voice of Poland című műsort is megnyerte. Az előadó nem hozta nyilvánosságra a dalát, de annyit lehet tudni, hogy a szerzői gárda két tróferával is rendelkezik:
az egyik a Superhero című Junior győztes dal amit Viki Gabor adott elő, illetve a másik, a svájci Luca Hänni – She Got Me című dala, ami szép esélyekkel kecsegtet.

Albert Černý neve ismerősen cseng: A Lake Malawi című formációval képviselte Csehországot a tavalyi Eurovízión, Tel-Avivban. Az énekes valójában a csehországi Třinec városából származik, folyékonyan beszél lengyelül. Egy interjúban Albert elárulta, hogy a Lucy című dalt küldi versenybe ma délután. Ennek a dalnak a szerzőgárdája is impozáns: Cesár Sampson (Ausztria 2018), JOWST (Norvégia 2017) és Lasse Piirainen (Finland 2017 Norma John). Alasdair Bouch volt a szövegíró.

A műsorban mindenki két dalt ad elő. Először azokat a dalokat, amiket a műsor producerei választottak az előadóknak, másodszor pedig az Eurovízióra szánt versenydalukat. A szavazáson részt vesz a zsűri mellett a közönség is SMS szavazással. Holtverseny esetén a zsűrinek lesz döntő szava.

Szansa na sukces – Lengyelország nemzeti döntője a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra
Élő közvetítés: TVP2 2020.02.23-án 15:15-kor.
https://tvpstream.vod.tvp.pl/?channel_id=1751
Ismétlés 18:45-től a TVP Polonia műsorán
https://tvpstream.vod.tvp.pl/?channel_id=34776037

(eurowizja.org)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top