ESC Hungary

Eurovízió 2020

Lengyelország dalt küld Rotterdamba ma este

Három elődöntő után Lengyelország eurovíziós képviselőt választ. A Junior Eurovízión egymás után kétszer is tudtak nyerni, most megkísérlik a felnőtt versenyen is elérni ugyanezt a sikert. Az Esély a győzelemre című dalválasztó műsorban három versenyző fog küzdeni a mai győzelemért, illetve májusban meglátjuk, mennyire volt jó a stratégia a rotterdami szereplésre. A műsorban három korábbi eurovíziós versenyző zsűrizik: Cleo (ESC 2014), Michał Szpak (ESC 2016) és Gromee (ESC 2018).

Az elődöntőkben a versenyzők népszerű dalokat adtak elő. A döntőben a három forduló győztese fog megmérkőzni egymással:

Kasia Dereń – Ufaj mi (és ABBA – Mamma Mia)
Alicja Szemplińska – a dalt még nem ismerjük (Edyta Górniak – To nie ja!)
Albert Černý (ESC 2019 Lake Malawi) – Lucy (és The Beatles – Please Please Me)

Ezúttal azt a dalt fogják előadni a műsorban, amivel a lehető legnagyobb sikert szeretnének elérni Rotterdamban.

Kasia Dereń 2012-ből ismert: A Hangok Harca című tehetségkutatóban szerepelt, majd 2013-ban a The Voice of Poland című showban is versenyzett. 2018-ban jelent meg az első albuma, illetve ugyanebben az évben lépett az Eurovízió színpadára Lisszabonban, hogy vokálban erősítse Gromee és Lukas Meijer produkcióját.

Az Ufaj mi/Trust Me című dalát csütörtökön hozták nyilvánosságra, lengyel verzékkel és angol refrénnel írták meg.

Igaz, hogy Alicja Szemplińska csak idén tölti be a 18. életévét, de már két tehetségkutatót is megnyert. 2016-ban a Hit, Hit, Hurray! című versenyt, 2017-ben a The Voice of Poland című műsort is megnyerte. Az előadó nem hozta nyilvánosságra a dalát, de annyit lehet tudni, hogy a szerzői gárda két tróferával is rendelkezik:
az egyik a Superhero című Junior győztes dal amit Viki Gabor adott elő, illetve a másik, a svájci Luca Hänni – She Got Me című dala, ami szép esélyekkel kecsegtet.

Albert Černý neve ismerősen cseng: A Lake Malawi című formációval képviselte Csehországot a tavalyi Eurovízión, Tel-Avivban. Az énekes valójában a csehországi Třinec városából származik, folyékonyan beszél lengyelül. Egy interjúban Albert elárulta, hogy a Lucy című dalt küldi versenybe ma délután. Ennek a dalnak a szerzőgárdája is impozáns: Cesár Sampson (Ausztria 2018), JOWST (Norvégia 2017) és Lasse Piirainen (Finland 2017 Norma John). Alasdair Bouch volt a szövegíró.

A műsorban mindenki két dalt ad elő. Először azokat a dalokat, amiket a műsor producerei választottak az előadóknak, másodszor pedig az Eurovízióra szánt versenydalukat. A szavazáson részt vesz a zsűri mellett a közönség is SMS szavazással. Holtverseny esetén a zsűrinek lesz döntő szava.

Szansa na sukces – Lengyelország nemzeti döntője a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválra
Élő közvetítés: TVP2 2020.02.23-án 15:15-kor.
https://tvpstream.vod.tvp.pl/?channel_id=1751
Ismétlés 18:45-től a TVP Polonia műsorán
https://tvpstream.vod.tvp.pl/?channel_id=34776037

(eurowizja.org)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top