ESC Hungary

ESC 2022

Lettország: Citi Zēni – Eat your salad

Szűk két hete volt nemzeti döntő Lettországban, de sajnos egy szervezési hiba miatt külön cikk eddig nem készült a végeredményről, csak az aznapi válogatókat felvonultató cikkben jelent meg a győztes dalról videó.
Nos, február 12-én Lettország megrendezte a Supernova 2022 című nemzeti döntőjét. A döntőbe került Aminata, a 2015-ös Eurovízió versenyzője is, aki az ESC Hungary szavazásán a legjobbnak bizonyult. Aminata a verseny zsűrijének szavazásán a 2. helyre került, a közönségszavazáson 3. helyen végzett. A zsűri és a közönség abszolút kedvence viszont a hattagú, egy 2020-as dalszerző táborban megalakult Citi Zēni együttes volt az Eat your salad című dallal. Gratulálunk, és sok sikert Torino-ban!

(eurovision.tv)

About Author

Lettország: Citi Zēni – Eat your salad
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top