ESC Hungary

Eurovízió 2020

Litvánia választ – hallgasd meg az Eurovizijos dalait

1994 óta Litvánia hússzor szerepelt az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán. Legjobb eredményük 2006-ban született amikor is hatodik helyet érték el az LT United által előadott “We Are The Winners” című dallal. 2019-ben az országot Jurijus képviselte a “Run with the Lions” szerzeményével azonban az elődöntő során csak a 11. helyet sikerült elcsípnie így 93 pontjával lemaradt a döntőről.

Litvániában idén is hamarosan kezdetét veszi a nemzeti válogató az Eurovizijos, ami január 11-én startol összesen 36 dallal, 3 előválogatóval és 2 elődöntővel amit a február 15-én tartandó finálé fog lezárni.

 1. előválogató
  január 11.
 2. előválogató
  január 18.
 3. előválogató
  január 25.
 1. elődöntő
  február 1.
 2. elődöntő
  február 8.

Döntő: február 15.

Az LRT több mint 60 beérkezett művet kapott azonban az élő adásba csak 36 dal kerülhetett be. Ezt a listát január 3-án tették közzé így már mi is meghallgathatjuk az eddig felkerült dalokat a litván felhozatalból.

Abrokenleg — “Electric Boy”

aika — “Paradas”

aika neve talán nem ismerős mindenki számára, azonban akik korábban is követték a litván válogatót már találkozhattak az énekesnővel, igaz 2016-ban még Catrinah néven versenyzett és csak az elődöntőig jutott.

Andy Vaic — “Why Why Why”

Gabrielius Vagelis — “Tave Cia Randu”

Gabrielius ötödjére méretteti meg magát a litván válogatóban. Először 2013-ban próbálkozott amikor is két dalt küldött be amelyek közül az egyik egy duett volt a későbbi eurovíziós versenyzővel Ieva Zasimauskaitė-val. Utoljára 2018-ban lépett az Eurovizijos színpadára.

Glossarium — “Game Over”

A Glossarium 2019-ben az elődöntőig jutott az “Anyone” című dallal.

Monika Marija — “If I Leave”

Monika 2019-ben két dallal versenyzett és mind a két produkciója bekerült a fináléba, azonban úgy döntött, hogy a “Criminal” című dalt nem fogja előadni elkerülve ezzel a két produkcióval történő versengés bonyodalmait. Végül második helyen végzet a “Light On”.

https://www.youtube.com/watch?v=NIZUrHH708k

Petunija — “Show Ya”

Petunija 2016-ban mérettette meg magát “Tomorrow” dalával.

Rūta Loop — “We Came From The Sun”

Rūta népszerűségét semmi nem mutatja jobban mint az, hogy 2018-ban annak ellenére, hogy a korai fordulók során kiesett, a nézők szeretetének köszönhetően egy online szavazással wildcard körben visszakerült a versenybe, ahol egészen a fináléig jutott.

(A lista frissül az online elérhető dalokkal.)
forrás: wiwibloggs

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: