ESC Hungary

Eurovízió 2020

Litvánia választ – hallgasd meg az Eurovizijos dalait

1994 óta Litvánia hússzor szerepelt az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán. Legjobb eredményük 2006-ban született amikor is hatodik helyet érték el az LT United által előadott „We Are The Winners” című dallal. 2019-ben az országot Jurijus képviselte a „Run with the Lions” szerzeményével azonban az elődöntő során csak a 11. helyet sikerült elcsípnie így 93 pontjával lemaradt a döntőről.

Litvániában idén is hamarosan kezdetét veszi a nemzeti válogató az Eurovizijos, ami január 11-én startol összesen 36 dallal, 3 előválogatóval és 2 elődöntővel amit a február 15-én tartandó finálé fog lezárni.

 1. előválogató
  január 11.
 2. előválogató
  január 18.
 3. előválogató
  január 25.
 1. elődöntő
  február 1.
 2. elődöntő
  február 8.

Döntő: február 15.

Az LRT több mint 60 beérkezett művet kapott azonban az élő adásba csak 36 dal kerülhetett be. Ezt a listát január 3-án tették közzé így már mi is meghallgathatjuk az eddig felkerült dalokat a litván felhozatalból.

Abrokenleg — “Electric Boy”

aika — “Paradas”

aika neve talán nem ismerős mindenki számára, azonban akik korábban is követték a litván válogatót már találkozhattak az énekesnővel, igaz 2016-ban még Catrinah néven versenyzett és csak az elődöntőig jutott.

Andy Vaic — “Why Why Why”

Gabrielius Vagelis — “Tave Cia Randu”

Gabrielius ötödjére méretteti meg magát a litván válogatóban. Először 2013-ban próbálkozott amikor is két dalt küldött be amelyek közül az egyik egy duett volt a későbbi eurovíziós versenyzővel Ieva Zasimauskaitė-val. Utoljára 2018-ban lépett az Eurovizijos színpadára.

Glossarium — “Game Over”

A Glossarium 2019-ben az elődöntőig jutott az „Anyone” című dallal.

Monika Marija — “If I Leave”

Monika 2019-ben két dallal versenyzett és mind a két produkciója bekerült a fináléba, azonban úgy döntött, hogy a „Criminal” című dalt nem fogja előadni elkerülve ezzel a két produkcióval történő versengés bonyodalmait. Végül második helyen végzet a „Light On”.

https://www.youtube.com/watch?v=NIZUrHH708k

Petunija — “Show Ya”

Petunija 2016-ban mérettette meg magát „Tomorrow” dalával.

Rūta Loop — “We Came From The Sun”

Rūta népszerűségét semmi nem mutatja jobban mint az, hogy 2018-ban annak ellenére, hogy a korai fordulók során kiesett, a nézők szeretetének köszönhetően egy online szavazással wildcard körben visszakerült a versenybe, ahol egészen a fináléig jutott.

(A lista frissül az online elérhető dalokkal.)
forrás: wiwibloggs

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top