ESC Hungary

Rajongunk

Ma este: Eurovíziós előkoncert élőben Madridból!

A rigai, a londoni, a moszkvai, a tel-avivi és az amszterdami előkoncert után ma este Madridban fitogtatják erőiket a 2018-as Eurovízió résztvevői, melyet a spanyol RTVE közmédia élőben fog közvetíteni 22:00-tól a weben. A tavalyi koncert sikere után idén ismét megrendezik a madridi eurovíziós előkoncertet, melynek ceremóniamestere a 2009-es moszkvai Eurovízió spanyol versenyzője, Soraya Arnelas lesz. A vörös szőnyeges bevonulást és a koncertet is a rtve.es/eurovision oldalon és az RTVE közösségi oldalain keresztül lehet nyomon követni. Az AWS a múlt heti amszterdami bemutatkozás után ma este Madridban is fel fog lépni.

Internetes közvetítés 22:00-tól: http://www.rtve.es/television/eurovision/directo/

Az eseményt a madridi La Riviera koncertteremben rendezik meg, amely 2500 fő befogadására képes.

A résztvevők:

Claudia Pascoal (Portugália), The Humans (Románia), AWS (Magyarország), Ari Ólafsson (Izland), Vanja Radovanovic (Montenegró), Eugent Bushpepa (Albánia), Michael Schulte (Németország), Sevak Khanagyan (Örményország), Sennek (Belgium), Ryan O’Saughnessy (Írország), Laura Rizzotto (Lettország), DoReDos (Moldova), SuRie (Egyesült Királyság), Miklós Josef (Cseh Köztársaság), Lea Sirk (Szlovénia), Madame Monsieur (Franciaország), Eye Cue (Macedónia), Jessika és Jenifer Brening (San Marino) és a Zibbz (Svájc) és természetesen Amaia és Alfred (Spanyolország).

https://www.instagram.com/p/BhOUDGbhzNI/?taken-by=rtve

Az este folyamán megünneplik Spanyolország első és egyetlen győzelmének 50 éves évfordulóját, Massiel után pedig Salvador Sobral hozta el az Eurovíziót újra az Ibériai-félszigetre, a szomszédos Portugáliába. Ennek örömére vendégként fellép még Lucía Perez (Spanyolország 2011), Filipa Sousa (Portugália 2012) és Susanne Georgi (Andorra 2009), és természetesen a tavalyi spanyol versenyző, Manel Navarro is látható lesz.

A spanyol közmédia kiemelt figyelmet szentel az idei Eurovíziónak. A sok esélylatolgatás közben az egyik műsorban bemutatták az országok szerinti jegyeladások listáját, és a top 20-ban az ausztrál jegyvásárlók az ötödik helyen szerepelnek. 80 országból érkeznek vendégek az Eurovízió valamelyik közönség előtt nyilvános eseményére.

(rtve.es)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top