ESC Hungary

Eurovízió 2020

Ma este: Gyújts fényt Európa!

Több mint 40 ország nemzeti közműsor szolgáltatója tűzte műsorára azt a különleges műsort, amit ma este 21 órától láthatunk az Eurovízió döntője helyett. Az idei év 41 előadója kerül a rivaldafénybe, valamit az Eurovízió történelmének népszerű művészei fognak megérkezni Európa minden szegletéből, hogy együttes erővel adják elő, a ma esti alkalomra igazítva a Katrina And The Waves 1997-es győztes slágerét, melynek címe Love Shine A Light, vagyis Fényt gyújt a szeretet.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, és annak holland tagjai, az NPO, a NOS és az AVROTROS Hollandia médiagyárában, a Mediapark Hilversumban készíti az új showműsort. A 90 ezer fős kisváros médiaparkja jelenleg 12 televíziós társaságnak ad otthont. Hilversumból legutoljára az 1958-as Eurovíziót közvetítették, mert az előző évben Corry Brokken szerezte meg Hollandia első győzelmét.

Az idei, kihívásokkal teli időkben sokfajta produkció fogja összekötni Európát. Michael Schulte (ESC 2018 Németország) és a The Common Linnetsból DeLange (ESC 2014 Hollandia) énekli az Ein Bisschen Frieden című 1982-es német győztes dalt, melyet eredetileg Nicole adott elő. Izrael 1979-es győztese, Gali Atari korábbi junior eurovíziós fellépőkből alakult kórussal énekli el a Hallelujah című dalt. Måns Zelmerlöw a 2015-ös svéd győztes dalt, a Heroes-t fogja előadni, Marija Šerifović a 2007-es szerb győztes dalt, a Molitvát énekli el, a 2018-as év győztese, Netta pedig közreműködik egy új dal akusztikus előadásán, benne egy különleges üzenettel, ami a mindenkit érintő szokatlan időszakról szól. A tavalyi győztes, Duncan Laurence a show alatt be fogja mutatni legújabb dalát, melynek címe: Someone Else, Valaki más. A Rotterdami Filharmonikus Zenekar különleges atmoszférát fog kölcsönözni a műsornak. A rajongók sem fognak kimaradni: a háromszoros Eurovízió győztes Johnny Logan What’s Another Year című dalát fogja előadni a rajongókból álló kórus.

A műsort Chantal Janzen, Edsilia Rombley (ESC 1998 és 2007) és Jan Smit vezeti. A brit BBC Mr. Eurovíziója, Graham Norton és Hollandia Youtube szenzációja, NikkieTutorials is jelen lesz az élő közvetítésben. A műsorvezetők holland dizájnerek ruháiban fognak pompázni.

Az élő adás 21:00-tól fog kezdődni az Eurovízió hivatalos YouTube csatornáján.

Addig is az ESC Hungary csapata három videóval készült, amit érdemes megnézni:

Eurovíziós Híradó 2020

Eurovíziós Magyar TOP 10

2020.05.16 szombat 18:00-tól ESC Hungary majdnem LIVE 2020

(eurovision.tv, eschungary.hu)

Ma este: Gyújts fényt Európa!
Comments
To Top
%d bloggers like this: