ESC Hungary

A Dal 2016

Ma este: Kezdődik A Dal 2016 (+eredmények)

Tudósító: Ötvös Zoltán, Klész Imre
Forrás: MTVA
Nézd újra az első elődöntőt! http://www.mediaklikk.hu/video/a-dal-2016-01-23-i-adas/

Ma este kerül megrendezésre a hazai Eurovíziós dalválasztó műsor ötödik szériájának első adása. A Dal 2016 pályázatára 372 dal érkezett be, ebből választotta ki egy tíz tagú zsűri azt a 30 dalt, amit a következő hetekben a színpadon is láthatunk majd. Három elődöntő kerül megrendezésre 10 – 10 – 10 előadóval. Elődöntőnként 6 továbbjutó lesz, ebből öt a zsűri és a közönség közös pontjai alapján, míg a hatodik továbbjutóról egyedül a közönségszavazatok döntenek. Az est fellépői (a továbbjutók és a zsűris pontszámok):

Freddie – Fehérvári Gábor Alfréd – Pioneer 34+8=42 pont

Benji – Kötéltánc 33+6=39 pont

Mushu – Uncle Tom 30+6=36 pont

Egy Másik Zenekar – Kéne közös kép 30+6=36 pont

Tolvai Reni – Fire 29+6=35 pont

ByTheWay – Free To Fly 26+5=31 pont (szimpátia szavazás)

——————————————-

Török Jázmin – Power Of Love 30+5=35 pont

Odett – Stardust 29+5=34 pont

Veres-Kovács Petra – Singing Peace 25+7=32 pont

Mohamed Fatima – Ott leszek 25+5=30 pont

Közülük Mohamed Fatima, Odett és Tolvai Reni is szerepelt már a korábbi Dal műsorok valamelyikében. A zsűriben is történtek változások, Rákay Philipp és Csiszár Jenő négy míg Rúzsa Magdi három évadon keresztül segített kiválasztani Magyarország dalát. Őket váltja idén Zsédenyi Adrienn, Both Miklós és Frenreisz Károly. A negyedik zsűritag a tavaly debütáló Pierrot lesz. A két műsorvezető csakúgy mint tavaly Tatár Csilla és Harsányi Levente lesz.

A műsor során újszerű intro-val készül A Dal 2016 stábja, amihez klipet forgat a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével. Az intro alap felvételét minden héten aktualizálják az előző adás fellépőivel, az elsőben az előző évek „Dalosai” bukkannak fel. Az intro mellett Turi Lajos irányításával különleges nyitószám készül az adott adás fellépőivel. Kimondottan látványos, dinamikus és fesztivál hangulatú lesz a produkció, amelynek zenéje és koreográfiája minden adásnál változik – mondta el a koreográfus – írja az MTVA a sajtóközleményében.

Több hónapos amerikai tartózkodása után A Dal 2016 színpadán láthatják újra Király Viktort a rajongók. Viktornak nem a most szombati lesz az első Dal-os szereplése, már többször részt vett a zenei versenyen, volt, amikor testvéreivel karöltve álltak a műsor színpadára. Ezúttal az első elődöntő sztárvendégeként lép fel Király Viktor.

„A Dal zenei versenye igazi szakmai megmérettetés. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első elődöntő sztárfellépője. Mondhatom azt, hogy nekem már van „Dalos” múltam, hiszen többször szerepeltem a műsorban. Mindkét alkalommal, amikor bekerült egy-egy dalom a műsorba, imádtam magát a versenyt és a szakmai kihívást. Az idei fellépőknek azt üzenem, hogy merjenek nagyot álmodni, mert csupán kitartás kell a célok eléréséhez.”

A műsor 19:40-kor kezdődik, a Duna és a Duna World közvetíti.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top