ESC Hungary

Eurovízió 2017

Ma este választ Németország!

Németország egymás után két évben a döntő utolsó helyén zárta a versenyt. Idén az NDR egy teljesen új koncepciót próbál ki, az eredmények javulásának reményében. Az „Unser Song 2017” kiírt pályázatára közel 2000 versenyző jelentkezett, akik közül az 5 legjobb (Axel Maximilian Feige, Felicia Lu Kürbiß, Helene Nissen, Levina és Yosefin Buohler) fog ma este színpadra lépni. Nekik két dalt választottak ki, amit kimondottan az Eurovízióra írtak.

Az egyik dal a „Wildfire” (Tofer Brown, Marit Larsen , Greg Holden) , a másik pedig a „Perfect Life” (Lindsey Ray, Lindy Robbins, Dave Bassett ) lesz.
A dalok próbáiba ITT hallgathatunk bele.

A nézők négy körben kell, hogy szavazzanak, mire kiderül, hogy ki lesz a végső győztes.

Az első körben mind az öt énekes előad egy feldolgozás dalt:

  • Axel Maximilian Feige – You Know My Name (Chris Cornell)
  • Felicia Lu Kürbiß – Dancing On My Own (Calum Scott)
  • Helene Nissen – Folsom Prison Blues (Johnny Cash)
  • Levina – When We Were Young (Adele)
  • Yosefin Buohler – Love On Top (Beyoncé)

A közönség ekkor szavaz először. A két legkevesebb szavazatot kapó előadó kiesik.

A második körben a három versenyben maradt játékos előadja az első Eurovízióra szánt versenydalt, a nézők szavazata alapján az utolsó helyezett számára véget ér a megmérettetés.

A harmadik körben a két versenyben maradt énekes előadja a második Eurovízióra szánt versenydalt, a közönség újra szavaz.

A negyedik, azaz az utolsó fordulóba a második és a harmadik körből a két legtöbb vokssal rendelkező produkció jut.

Tehát a végső döntőben a következő kombinációk lehetségesek:

  • Egy előadó mindkét versenydallal
  • Két előadó ugyanazzal a versenydallal
  • Két előadó két különböző versenydallal

Az az énekes/dal kombináció, aki ebben a fordulóban a legtöbb szavazatot kapja, nyeri meg a jogot, hogy az Eurovíziós Dalverseny május 13-i fináléjában Németországot képviselje.

Az este folyamán egy háromtagú zsűri fogja elemezni a színpadon látottakat. A zsűriben helyet foglal Lena (ESC 2010 győztes, ESC 2011), Tim Bendzku és Florian Silbereisen. Ők csak értékelnek, a döntés kizárólag a közönség kezében van. Idén először mi is befolyásolhatjuk a német nézőket a döntésben. Ugyanis a hivatalos Eurovíziós applikáción belül, külön erre a célra létrehoztak egy ingyenes felületet (Eurovision Vibes), amivel a rajongók minden körben kiválaszthatják a kedvencüket. Ezeket az eredményeket a zsűri folyamatosan közölni fogja az adás alatt, ezzel képet mutatva az európai ízlésről. (Az applikációs szavazatok csak iránymutatóak, de az eredménybe nem számítanak bele.)

Vendégfellépők sem hiányozhatnak a showból. Eurovíziós győztesek éneklik Eurovíziós győztesek dalait. Fellép Ruslana, Conchita és Nicole. Egy Medley formájában hangzanak el tőlük a következő dalok: Euphoria, Satellite és Merci, Chérie. Továbbá Matthias Schweighöfer előadja az első albumáról a „Superman und seine Frau” című dalát és Tim Bendzku elénekli a „Leichtsinn” című dalát.

Az est házigazdája (idén negyedszerre) Barbara Schöneberger lesz.

Élő közvetítés 20:15-től  ITT vagy ITT

Forrás: eurovision.de , eurofire.me

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top