ESC Hungary

Eurovízió 2020

Ma estére három Eurovíziós műsort ajánlunk (+eredmények)

Elérkeztünk február első napjához, lassan sűrűsödnek a szombat esti programok is. Ma este még egy átlátható programot kínálunk három országból. Svédország megkezdi válogatóinak sorozatát, Norvégia és Litvánia folytatja a keresést.

Nézzük a ma esti programot részletesebben:

19:50 – Norvégia – Melodi Grand Prix (negyedik elődöntő)
Élő közvetítés IDE kattintva!

A február 15-i döntő tíz versenyzővel kerül megrendezésre. Öt versenyzőt előre kiválasztottak, ők automatikusan a finálé részesei. Ezzel párhuzamosan az öt fennmaradó szabad helyre öt héten keresztül eldöntőkön keresztül választják ki a döntősöket.

A mai adásban, mint az elmúlt három hétben már megszokhattuk négy produkció versenyez az egyetlen döntőt érő helyért. Első körben két párbajt rendeznek (két-két dallal), melynek győztesei újra megmérkőznek egymás ellen.
Az az egy énekes, aki a második körben is győzedelmeskedik, már biztos részvevője a finálénak.

A négy versenyző:

 Hétről hétre az elődöntők adásában lehetőséget kapnak a döntő automatikus résztvevői is, hogy bemutassák versenydalukat. A mai adásban Ulrikke Brandstorp előadását láthatjuk. Az Attention című dala már pár napja online elérhető, de élőben ma este láthatjuk először az MGP színpadán. Érdekesség, hogy a dal szerzői között Kjetil Mørland nevét is megtaláljuk, aki Top 10-es eredményt hozott az országnak a 2015-ös bécsi Eurovízión.

De nem ő az egyetlen korábbi Eurovíziós, aki a mai estén valamilyen módon részese a versenynek.   A Magnus Bokn által előadott „Over the Sea” Alexander Rybak (ESC 2009 győztese és ESC 2018) és Joakim With Steen alias JOWST (ESC 2017) közös munkáját dicséri.

A negyedik elődöntő végeredménye:

Első párbaj:

– Magnus Bokn – Over
– Oda Loves You – Love who we love
Második párbaj:
– Nordic Tenors – In this special place
– Hege Bjerk – Pang

Győztesek párbaja:
– Magnus Bokn – Over
Nordic Tenors – In this special place

 

20:00 – Svédország – Melodifestivalen 2020 (első elődöntő)
Élő közvetítés IDE kattintva

Ebben az évben már Svédország a harmadik olyan ország, aki jubilál. A ma este startoló, az Eurovízió rajongók által talán legkedveltebb dalválasztó műsor, a svéd Melodifestivalen idén ünnepli a HATVANADIK évfordulóját. Hat héten keresztül keresik a tökéletes dalt. Négy elődöntő, egy második esély forduló és a március 7-én megrendezésre kerülő nagy döntő vár ránk. Minden egyes fordulót Svédország különböző helyszínein tartják.  Ezen a héten Linköping városából jelentkeznek.
Az idei műsornak három házigazdája lesz: Linnea Henriksson, Lina Hedlund és David Sundin.

A szabályokban nincs változás: Egyenes ágon a két legtöbb szavazatot kapó produkció döntőbe kerül. A harmadik és negyedik helyezett a második esély fordulóba jut. Az ötödik, hatodik, hetedik helyezettek búcsúznak a versenytől.

A mai versenyzők:

 1. The Mamas – Move
 2. Suzi P – Moves
 3. Robin Bengtsson – Take a Chance
 4. Malou Prytz – Ballerina
 5. OVÖ – Inga problem
 6. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå
 7. Felix Sandman – Boys with Emotions

Idén ismét nagyon sok visszatérő énekessel találkozhatunk.
A mai adásban a legismertebb név Robin Bengtssoné lesz. Ő 2017-ben már megnyerte a Melodifestivalent, ezzel elnyerve a jogot, hogy Ukrajnában képviselje az országot. Szereplése igen sikeres volt, ugyanis I Can’t Go On című dalával az előkelő ötödik helyen zárta a versenyt. Malou Prytz tavaly volt először részese a megmérettetésnek. Akkor az elődöntőből egyenes ágon a döntőbe jutott, de az I Do Me című dala ott már csak az utolsó helyre volt elég. Sonja Aldén a kevésbé szerencsés versenyzők közé tartozik. Eddig háromszor lehetett részese a shownak, (2006, 2007 és 2012) de a döntőig még nem sikerült eljutnia. Felix Sandman már próbálkozott csapatban is, de legnagyobb sikerét 2018-ban szólóban érte el, amikor csak egy karnyújtásnyira volt a győzelemtől. Az Every Single Day című dalával második helyen végzett. A legfrissebb emlékünk a The Mamas formációval lehetnek. Ők erősítették John Lundvik produkcióját a tavalyi Eurovízión. A Too Late For Love a zsűri második kedvenc dala volt, összesen 241 ponttal jutalmazták, de a közönségtől csupán 93 pontot kapott. Ez összesítésben az ötödik helyre volt elég.

Vajon sikerül az előadóknak előnyt kovácsolni a tapasztalataikból? Vagy az újdonság ereje győzedelmeskedik? Ma este kiderül.

Az első elődöntő végeredménye:

Egyenes ágon döntőbe jutottak:
– Robin Bengtsson – Take a chance
– The Mamas – Move

Második esély forulóba jutottak:
– Malou Prytz – Ballerina
– Felix Sandman – Boys with emotions

Kiesők:
05. – Sonja Aldén – Sluta aldrig gå
06/07. – Suzi P – Moves
06/07. – OVÖ – Inga problem

20:00 – Litvánia – Eurovizijos – Pabandom iš naujo  (első elődöntő)
Közvetítés IDE kattintva

Túl vagyunk három válogató adáson. A mezőny felétől elbúcsúztunk. Ma és jövő szombaton már a döntőbe jutás a tét. A zsűri és a közönség szavazatai alapján elődöntőnként csupán a négy legtöbb pontot gyűjtő előadó kvalifikálhatja magát a február 15-i fináléba.

Az első elődöntő végeredménye:

Döntőbe jutottak:

  1. 022 (12+10) – Aistė Pilvelytė – Unbreakable
  2. 022 (10+12) – THE ROOP – On Fire
  3. 015 (07+08) – KaYra – Alligator
  4. 014 (08+06) – Rūta Loop – We Came from the Sun

Kiesők:

5. – 013 (06+07) – Baltos Varnos – Namų dvasia
6. – 010 (05+05) – Alen Chicco – Somewhere out there
7. – 007 (03+04) – Kristina Jure – My sound of silence
8. – 006 (04+02) – Gabrielius Vagelis – Tave čia randu
9. – 005 (02+03) – Viktorija Miškūnaitė – The ocean

 

 

eschungary.hu, esc-kompakt.de , eurofire.me, escbubble.com, wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top