ESC Hungary

Eurovízió 2019

Megérkezett a 41 versenydal és Pápai Joci is Tel-Avivba!

Tegnap kezdődött meg az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőit lezáró esemény, a Delegációvezetők találkozója az izraeli Tel-Avivban. A versenyen résztvevő közmédiumok eurovíziós adminisztratív képviselői hivatalosan is átadták az izrael KAN televíziós társaságnak, mint a 2019-es Eurovízió házigazdájának a nevezési csomagot a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválra, benne a versenyre szánt dal hang és képanyagával, sajtófotóival, a színpadi produkcióról szóló egyetlen kamerás felvétellel, a dalszövegekkel és azok angol fordításaival.

Most már mind a 41 dal elérhető, meghallgatható, hamarosan megismerhetjük jobban is a résztvevő versenyzőket. Az ESC Hungary Napi Eurovízió sorozata április 2-án kedden fog elkezdődni.

Pápai Joci egykamerás koreográfiáját a múlt héten rögzítették A Dal stúdiójában, de ezúttal díszlet és mindenféle effekt nélkül. Az Eurovíziót gyakorlatilag megvalósítő nemzetközi (főleg svéd) szakemberek ezek alapján fogják megalkotni a produkció látványvilágát, és legfőképpen a kamerák sorrendjét és mozgását. Ez utóbbiakat van lehetőség mnódosítani a főpróbák után, amikor visszanézheti az előadó és a delegáció más tagjai a produkció televízióra vitelét, és módosításokat javasolhatnak. A sorrendre visszatérve, az Eurovízió elődöntőin résztvevő országok fellépési sorrendjét várhatóan április elején fogjuk megtudni, Magyarország képviselője az első elődöntő első felében fog fellépni. A házigazda Izrael kapott egyedül rajtszámot: sorsolással a 14-es rajtszámot kapták a döntőben. A házigazda Izrael nem elődöntőzik, automatikusan a döntőbe kerül.

Pápai Joci azt nyilatkozta a hirado.hu-nak, hogy a hosszú stúdiómunka után a zenei alap is kiegészült, így még hatásosabb lett a dal. Ezt a verziót vitték el tegnap Tel-Avivba. A magyar produkcióért felelős csapat hasonló látványt álmodott meg Pápai Joci nemzetközi előadására is, mint amit a tévénézők már A Dal 2019-ben is láthattak. Tel-Avivban viszont jóval nagyobb színpad és technika áll majd a rendelkezésükre, ehhez fogják igazítani a színpadi történéseket.

Tel-Avivba utazott tegnap Magyarország képviselője is, ahol rögzítették a fellépése előtt látható rövid bemutatkozó filmjet (az eurovíziós szlengben ezt képeslapnak hívják). A bemutatkozó filmek koncepcióját az izraeli szervezők alkották meg, a különleges helyszíneken az eurovíziós énekesek helyi táncosok körében Izrael történelmi és vallási emlékhelyein jelennek meg.

Pápai Joci @Facebook

(eurovision.tv, hirado.hu)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top