ESC Hungary

Eurovízió 2019

Megérkezett a 41 versenydal és Pápai Joci is Tel-Avivba!

Tegnap kezdődött meg az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőit lezáró esemény, a Delegációvezetők találkozója az izraeli Tel-Avivban. A versenyen résztvevő közmédiumok eurovíziós adminisztratív képviselői hivatalosan is átadták az izrael KAN televíziós társaságnak, mint a 2019-es Eurovízió házigazdájának a nevezési csomagot a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválra, benne a versenyre szánt dal hang és képanyagával, sajtófotóival, a színpadi produkcióról szóló egyetlen kamerás felvétellel, a dalszövegekkel és azok angol fordításaival.

Most már mind a 41 dal elérhető, meghallgatható, hamarosan megismerhetjük jobban is a résztvevő versenyzőket. Az ESC Hungary Napi Eurovízió sorozata április 2-án kedden fog elkezdődni.

Pápai Joci egykamerás koreográfiáját a múlt héten rögzítették A Dal stúdiójában, de ezúttal díszlet és mindenféle effekt nélkül. Az Eurovíziót gyakorlatilag megvalósítő nemzetközi (főleg svéd) szakemberek ezek alapján fogják megalkotni a produkció látványvilágát, és legfőképpen a kamerák sorrendjét és mozgását. Ez utóbbiakat van lehetőség mnódosítani a főpróbák után, amikor visszanézheti az előadó és a delegáció más tagjai a produkció televízióra vitelét, és módosításokat javasolhatnak. A sorrendre visszatérve, az Eurovízió elődöntőin résztvevő országok fellépési sorrendjét várhatóan április elején fogjuk megtudni, Magyarország képviselője az első elődöntő első felében fog fellépni. A házigazda Izrael kapott egyedül rajtszámot: sorsolással a 14-es rajtszámot kapták a döntőben. A házigazda Izrael nem elődöntőzik, automatikusan a döntőbe kerül.

Pápai Joci azt nyilatkozta a hirado.hu-nak, hogy a hosszú stúdiómunka után a zenei alap is kiegészült, így még hatásosabb lett a dal. Ezt a verziót vitték el tegnap Tel-Avivba. A magyar produkcióért felelős csapat hasonló látványt álmodott meg Pápai Joci nemzetközi előadására is, mint amit a tévénézők már A Dal 2019-ben is láthattak. Tel-Avivban viszont jóval nagyobb színpad és technika áll majd a rendelkezésükre, ehhez fogják igazítani a színpadi történéseket.

Tel-Avivba utazott tegnap Magyarország képviselője is, ahol rögzítették a fellépése előtt látható rövid bemutatkozó filmjet (az eurovíziós szlengben ezt képeslapnak hívják). A bemutatkozó filmek koncepcióját az izraeli szervezők alkották meg, a különleges helyszíneken az eurovíziós énekesek helyi táncosok körében Izrael történelmi és vallási emlékhelyein jelennek meg.

Pápai Joci @Facebook

(eurovision.tv, hirado.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top