ESC Hungary

Eurovízió 2022

Mikola Csernotyckij: Konzultációt kezdünk az EBU-val a 2023-as Eurovízió ukrajnai megrendezésével kapcsolatban

Mikola Csernotyckij, az UA: PBC igazgatótanácsának vezetője kijelentette, hogy a közszolgálati műsorszolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivált Ukrajnában rendezzék meg. Ezt egy május 17-i sajtótájékoztatón mondta Lvivben, miután visszatért az ukrán delegáció Torinóból. Az Eurovíziós Dalfesztivál ukrán delegációjának vezetője, Oksana Skybinska egy dossziét adott át Mikola Csernotyckijnak, amelyből el tudják kezdeni a felkészülést a következő Eurovíziós Dalfesztiválra.

     „Szeretnék mindenkinek gratulálni ehhez a győzelemhez. Annyira nagyszerű, hogy Ukrajna harmadszor nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Nagyon hálás vagyok a Kalush Orchestra-nak és frontemberének, Oleh Psiuknak, hogy mindent megtettek a felkészülés és a fellépés érdekében ebben a nehéz időszakban. Végtelenül hálás vagyok Oksana Skybinskának, a delegáció vezetőjének, aki minden szervezéssel kapcsolatos dolgot elintézett, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon a legmagasabb színvonalon szerepelhessünk” – mondta Mikola Csernotyckij.

Ukrajna - Eurovízió 2022

Az UA: PBC igazgatótanácsának vezetője azt is megjegyezte, hogy az idei verseny sikeres lebonyolítása után a csapat azonnal megkezdi a felkészülést az ukrajnai Eurovíziós Dalfesztiválra.

    „Fantasztikus nézettségi mutatókat kaptunk mind a televízióban, mind a digitális platformokon, a Radio Promin közvetítésével. Most egy újabb kihívással nézünk szembe: a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál megrendezésével Ukrajnában. Ha más országokban ez infrastrukturális és finanszírozási kérdéseket érint, nálunk biztosan van egy fontos biztonsági tényező is. És bejelenthetem, hogy pénteken megkezdjük a konzultációkat az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál rendezéséről” – jelentette be Mikola Csernotyckij.

Az újságírók kérdésére a nemzetközi dalverseny jövő évi lebonyolításának lehetőségeiről, Mikola Csernotyckij megjegyezte, hogy ez a kérdés sokkal összetettebb.

     „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, és remélem, hogy az állam is támogat minket abban, hogy itt tartsuk meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Remélem, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált a békés Ukrajnában fog lezajlani. Azonban még egyszer mondom, hogy a biztonsági tényező fontos, és a végső döntést az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével közösen hozzuk meg. Nehéz tárgyalás lesz, ebben már biztos vagyok. Azonban hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy még 2017-ben, amikor az Eurovíziós Dalfesztivál zajlott Kijevben, elég nagy vita volt. Például akkor Ukrajna 15 millió eurós úgynevezett pénzügyi garanciát vállalt. Ha valami hirtelen rosszul sülne el, egy másik ország rendezné meg a versenyt ezekkel az alapokkal. Ezért ez a kérdés sokkal összetettebb. Meggyőződésem, hogy minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál Ukrajnában kerüljön megrendezésre” – mondta az UA: PBC igazgatótanácsának vezetője.

Oleh Psiuk, a Kalush Orchestra vezetője egyetért ezzel az állásponttal.

     „Sok ország közvetítette már azt az üzenetet, hogy otthont adhat az Eurovíziós Dalfesztiválnak, ha nem járunk sikerrel. De remélem, hogy egy boldog, újjáépített és erős országban rendezhetjük meg az Eurovíziós Dalfesztivált”

About Author

Mikola Csernotyckij: Konzultációt kezdünk az EBU-val a 2023-as Eurovízió ukrajnai megrendezésével kapcsolatban
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top