ESC Hungary

Eurovízió 2016

Moldova: 47 dal száll harcba a győzelemért

Tudósító: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

2 nappal a nevezési határidő lejárta előtt még csak 7 dal érkezett be a moldáv nemzeti válogató, az O Melodie Pentru Europa részére, így félő volt, hogy az eredetileg tervezett 2 elődöntőt nem fogják tudni megrendezni. Az utolsó pillanatokban azonban további 40 előadó jelezte részvételi szándékát, így összesen 47 dal versenyez majd.

Idén bevezetésre került egy új szabály, miszerint a külföldiek csak abban az esetben jelentkezhetnek, ha a dalukat egy moldáv énekessel közösen adják elő.

A versenyzők között találunk pár ismert nevet, mint például a fehérorosz Litesound zenekar, akik 2012-ben képviselték hazájukat az Eurovízión We are the heroes című dalukkal. A trió most a moldáv énekesnő, Katherine oldalán versenyez, daluk címe: Imagine.

További ismert indulók: Felicia Dunaf, Doinita Gherman, Sasha Bognibov, Lidia Isac, DoReDos, Diana Brescan, Valeria Pasa.

A versenydalok meghallgathatók a TeleRadio-Moldova (TRM) hivatalos weboldalán, illetve az Eurovision Moldova youtube csatornáján.

A moldáv nemzeti válogató tervezett menetrendje:

  • December 10: első meghallgatás
  • December 19: második meghallgatás, amely után a zsűri 24 dalt juttat tovább
  • Február 23: 1. elődöntő (12 dal – 8 továbbjutó)
  • Február 25: 2. elődöntő (12 dal – 8 továbbjutó)
  • Február 27: döntő

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top